SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz Doktoruz'' Diyen 2 Kadın..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da iş istemek için gittikleri özel hastanenin şikayeti üzerine, "sahte doktor" oldukları ileri sürülen 2 bayan gözaltına alındı. Öte yandan, yaşlı bir kadına yeğeni olduğunu söyleyip Tecde'deki evinde kalan şahsın dolandırıcı olduğu belirlenirken, kayıplara karışan şahsın kimliğinin saptanmasına ve yakalanmasına çalışılıyor.

"DOKTORUZ" DEMİŞLER..
Edinilen bilgiye göre olay, Özel bir hastanede meydana geldi. Hastanenin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doktor İbrahim Karaman, hastanelerine başvuran Tülay Ş. (39) ve Zeynep Ç. ( 32) isimli bayanların kendilerini doktor olarak tanıtıp, hastanede çalışmak istediklerini, kendilerinin memnun kalmaları halinde 2 doktor arkadaşlarının daha başvuracağını belirttiklerini ifade etti. Karaman, "Bunun üzerine, arkadaşlar kimlik ibraz etmesini isteyip, diploma sormuşlar. Kimlik ibraz edemeyince arkadaşlar polis çağırdı" dedi.

Polis tarafından gözaltına alınan sahte doktor oldukları iddia edilenlerden Tülay Ş., basın mensuplarına tepki gösterip, "Kardeşim niye çekiyorsunuz ki. Bir şey yok ki ortada, niye çekiyorsunuz. Hastanede kadın ölüm döşeğinde yatıyor, gidin onları çekin" dedi.

Polislerin gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğü 2 bayanla ilgili yapılan tahkikatta, doktor olmadıklarının saptandığı bildirildi. Soruşturma sürdürülüyor.

DOLANDIRICIYI MİSAFİR ETTİ..
Öte yandan, Tecde Mahallesi’nde oturan 68 yaşındaki İ.Y. adlı kadın, polise başvurarak yakını olduğunu öne süren ve 1 gün misafir ettiği şahıs tarafından dolandırıldığını bildirdi.

İ.Y. ifadesinde; 24 Kasım günü evinin kapısına gelen ve “Hala beni tanımadın mı?” diye soran 30-35 yaşlarındaki bir şahsa, “İzmir’den mi geldin?” diye sorduğunu, “Evet” demesi üzerine içeriye aldığını, daha sonra telefonla arayan kız kardeşine durumu anlattığında, kardeşinin “M.. mi gelmiş?” diye sorduğunu, o sırada evde bulunan şahıs “Diğer halam beni tanıdı..” dediğini, şahsın o gece evde kaldığını, daha sonra evden dışarı çıktıkları sırada şahsın hastaneye gideceğini söyleyip para istediği için 50 YTL verdiğini, hastaneye bir süre sonra ziyarete gittiğinde böyle bir şahsın olmadığının kendisine söylendiğini, ardından şüphelenip İzmir’deki yeğenlerini aradığında, M.’nin yanlarında olduğunun bildirilmesiyle dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

Polis, yaşlı kadının evinde misafir de olan dolandırıcının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız