SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Et ve Tırnak Gibiyiz..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "30 yıla yakından ülkenin başında eksik olmayan bu olayın artık kınamayla değil, lanetleme ile değil acil tedbirler alınarak bu sorundan kurtulmamız lazım" dedi.

TSO Meclisi TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında Haziran ayı toplantısını yaptı. Toplantıda KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki ve TÜİK Bölge Müdürü Şemsettin Özcan'da katılarak TSO Üyelerine brifing verdiler.

Toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Son olaylarda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 yıla yakından ülkenin başında eksik olmayan bu olayın artık kınamayla değil, lanetleme ile değil acil tedbirler alınarak bu sorundan kurtulmamız lazım. Şu unutulmamalıdır ki, hiç bir terör örgütü amacına ulaşmamıştır ve kendi kazdıkları çukurda boğulmuşlardır. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli ve sağduyulu davranmalıyız. Terör herkesin ortak sorunudur. Bunun için ortak bir sorun bulmak zorundayız. Tüm siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının tümünün bu sorunu sahiplenmesi gerekiyor. Şu unutulmamalıdır ki, hiç bir güç bu ülkeyi bölemeyecektir, et ve tırnak gibiyiz. Kimse boş hayaller peşinde koşmasın" dedi.

Erkoç, Anonim Şirketlerin sermayesinin 200 bin TL üzerinde olması durumunda avukat bulundurma zorunluluğunu bulunduğunu ancak bu durumun şirketleri zor durumda bıraktığını ifade ederek, bu konuda oda olarak bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Erkoç, TSO için yeni yapılacak olan bina projesinin temelinin atılmasının son dönemdeki Mania sorunu nedeniyle şuanda beklemede olduğunu ve yakın bir zamanda inşaat çalışmasını başlatacaklarını söyleyerek, binayı odanın kendi imkanları ile yaptıracağını kaydetti.

TSO Başkanı Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi projesi'nin 20 milyon dolar tutarında olduğunu belirterek, ihalesi ile ilgili girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

Erkoç, dondan zarar gören kayısı çiftçisinin paralarının ödenmesi ile ilgili olarak girişimlerde bulunduklarını ve kendilerine ödemelerin Temmuz ayında yapılacağına dair bilgi verildiğini kaydetti.

KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, "KOSGEB destekleri tamamen değişti ve yeni modeller hizmete verildi. Eskiden sadece imalat sektörünü destekliyorduk, şimdi artık hizmet sektörünü de destekliyoruz" diyerek, KOSGEB'in yeni destekleri hakkında TSO üyelerine brifing verdi.

TÜİK Bölge Müdürü Şemsettin Özcan'da Malatya ve bölge ile ilgili ekonomik istatistik rakamları TSO üyelerinin bilgisine sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız