SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Etnik Körüz"

A- A+ PAYLAŞ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan İlçesi ve İlçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

12 Haziran seçimlerinden sonra Malatya Merkez, İlçe, belde ve köyleri ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan İlçesi ve İlçeye bağlı köyleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar, Ağbaba’yı davul zurna ile karşılayarak, yoğun ilgi gösterdiler. Vatandaşların sevgi gösterileri altında ziyaretlerini sürdüren Ağbaba, Arguvan Türkü Festivali’ne de katıldı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ilk ziyaretini Çavuş Köyü’ne gerçekleştirdi. Çavuş Köyü Kahvaltı Buluşmasına katılan Ağbaba, Bozan Köyü Şahsultan Türbe Ziyaretine de katıldı.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba daha sonra ilçeye bağlı Başkavak Köyü’nü ziyaret etti. Başkayak köylüleri ile bir araya gelen Ağbaba burada köy sakinlerine seslendi.

Ağbaba konuşmasında eşitliklere ve özgürlüklere değinerek “özgürlük ve demokrasi mücadelesinin 4 yıl boyunca en kararlı savunucusu olacağım. Kim eziliyor, dışlanıyorsa, kimin sorunu varsa onun yanında her zaman Veli Ağbaba olacak. CHP olacak” dedi.

Ağbaba “Hiç kimse etnik kimliğinden, mezhebinden dolayı sorgulanmayacak, ayıplanmayacak. Düşünün ki seçim döneminde başbakan 81 ilde bir mezhebi yuhalattı. Bunun hesabını mecliste soracağız. Biz mezhepçilik yapmayacağız. Çünkü biz sosyal demokrat bir partiyiz. Solcu bir partiyiz. Biz etnik körüz. Dinsel körüz. Kimin nerede doğduğu bizi ilgilendirmiyor. Hangi dili konuştuğu bizi ilgilendirmiyor. Bizim anlayışımız 72 millete bir bakan anlayıştır.” Şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde sahnede Kürtçe türkü söylediği için yuhalanan ve pet şişe fırlatılan Aynur Doğan ile ilgili de bir değerlendirme yapan Ağbaba ; “Geçtiğimiz günlerde bir sanatçıya Kürtçe bir türkü söylediği için pet şişe fırlattılar. Türkü demek sevgi demektir, barış demektir. Hoşgörü demektir. Türkülere yapılan bu saldırıyı ve bu anlayışı kınıyorum. Bu ülkeye sevgiyi, hoşgörüyü, birlikte yaşama kültürünü hep birlikte getireceğiz.” dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba Başkavak köyünün ardından Balıklaya Köyü’nde düzenlenen lokma etkinliğine katılarak burada köylülerle sohbet etti. Ağbaba daha sonra Arapgir ilçesine bağlı Çakırsu Köyü’ne geçerek burada köylüler ile buluştu.

Veli Ağbaba köy ziyaretlerinin ardından Arguvan merkezinde esnafları ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Kendisine sorunları ve istekleri dikkatle not alan Ağbaba sorunların çözümü için elimden geleni yapacağım dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba son olarak bu yıl 9.su gerçekleştirilen Arguvan Uluslar arası Türkü Festivali’ne katıldı.

Ağbaba’ya ziyaretleri esnasında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Eski Senatör Mehmet Emin Sungur, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Habib Yücel, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Yazıhan İl Genel Meclis Üyesi Vahap Altunok, Arguvan İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Mengüç ile Naki Düzova, Fethiye Belediye Meclis Üyesi Hasan Altunok, CHP Arguvan İlçe Başkanı Hasan Yücel, CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Hüseyin Kutlar, Arapgir Eski İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Akşahin ile partililer eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız