SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Hastanemizi İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:11
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesi sınırları içinde bulunan çeşitli mahalle muhtarlarının öncülüğünde Eski Devlet Hastanesi’nin bahçesinde toplanan vatandaşlar, hastanenin kapatılmasını protesto etti.

Bir yandan Şeker Fabrikası arazi üzerinde yapılan Yeni Devlet Hastanesi’nin tamamlanmadan hizmete geçmesinden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar mağdur olurken, bir yandan da Eski Devlet Hastanesi’nin kapanması nedeniyle mağdur olan bölgedeki vatandaşlar Pazar günü hastane bahçesinde bir araya gelerek protesto eylemi gerçekleştirdi.

Elazığ Milletvekillerine çağrı: ‘Bize de sahip çıkın’

Bazı siyasi partilerin de destek verdiği ‘Hastanemizi Geri İstiyoruz’ eyleminde, milletvekillerine tepki vardı.  Eyleme katılan yaşlı bir vatandaş ‘Sayın Elazığ Milletvekilleri, bize de sahip çıkın’ yazılı bir döviz taşıdı. Bu pankartın, Elazığ'da da yeni hastane projeleri uygulanmasına karşın, eski hastanelerin kapatılmamasına bir gönderme olduğu değerlendirildi.

Acil sağlık hizmetleri, tahlil ve tetkik, ameliyat ve yatarak tedavi hizmetlerini tümüyle kaldırıldığı Eski Devlet Hastanesi’nin bahçesindeki protesto eyleminde,  sağlık hizmetlerinde yaşanabilecek aksaklıkların çeşitli vesilelerle duyurulmasına karşın milletvekillerinin vatandaşın taleplerine kulak tıkandığı belirtildi. Eyleme katılan vatandaşlar, hafta içinde Valilik, Kamu Hastaneleri Birliği ile milletvekillerinden taleplerine yanıt verilmemesi durumunda şehir merkezinde birçok protesto eylemi gerçekleştirileceği ifade ettiler. 

Polatbaş’tan vekillere ağır eleştiriler

Eylemde konuşan Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Çamurlu Köyü Muhtarı Bayram Polatbaş, özelikle milletvekillerine ağır eleştirilerde bulundu. “Malatya’nın pek çok değeri gibi Almanlar tarafından yapılan ve artık kent için tarihi değeri bulunan Devlet Hastanesi’ni de peşkeş çekmek isteyenler sırada bekliyorlar” diyen Polatbaş, bir milletvekilinin canlı yayında hastanenin kapatılmasına ilişkin  ‘Halk tepki göstermedi, Bizde onun için hastaneyi taşıdık’ şeklinde konuştuğunu belirterek şunları söyledi: “Malatya Şeker Fabrikası alanına yeni hastanenin temeli atılacağı zaman Sayın Bakan’ı protesto etmiştim. Bunun Malatya’nın hayrına olmayacağını söylemiştim. Malatya Eski Devlet Hastanesi’nin akıbetinin de böyle olacağını bildiğimiz için tepkilerimizi koymuştuk ama bize ‘burası kapanmayacak ‘demişlerdi.  Ve iş geldi, yeni yapılan hastane bitmeden apar topar, hastaları mağdur ederekten oraya taşıdılar. Biz o zamanda bunlara karşı çıktık ve en son muhtarlarımızla beraber Sayın Başbakanın Malatya ziyaretinden bir gün önce basın açıklaması yapmıştık.  Değerli katılımcılar ben Malatya Şeker Fabrikası için bir koltuğu sizlere feda ettim. Bundan sonra muhtarlık da, başkanlık da, muhtarlar derneği yöneticiliği de gitse sizler için mücadele edeceğiz. Biz koltuk sevdalısı değiliz. Biz milletiz.  Bizim hastaneyle ilgili açıklamamıza ne bir yetkiliden ne de bir milletvekillinden ses çıkmadı. Milletvekillerinin biri canlı yayında şunu söylüyor. ‘Halk tepki göstermedi, Bizde onun için hastaneyi taşıdık.' Ey milletvekilleri halk burada.  Sen neredesin? Malatya’nın değerleri gibi, Malatya’nın gözbebeği olan, Malatya için tarihi olan,  Almanlar tarafından yapılan hastanenin yerini, bu memleketi peşkeş çekmek isteyenler yine sıradalar.  Ama bu bizim ikinci uyarımız. Yetkililere sesleniyorum. Biz şunun bunun koltuk değnekçisi değiliz, halkın temsilcisiyiz. Birilerinin elini öperek muhtar olmadık. Yazıktır. Bu tatil gününde bu insanların buraya toplanmasına vesile olanlara yazıklar olsun.  Milletle diyalog içerisinde olarak bunları çözmek istiyoruz. Çünkü bunlar sesimizi yukarıya duyurmuyorlar.O yüzden biz buradan kendimiz Sayın Başbakan’a sesleniyoruz. Halkın bu mağduriyetini çözmenizi bekliyoruz.”

‘Protesto etmiyoruz haklı talebimizi iletiyoruz’

Eylemde konuşan Yıldıztepe Mahallesi Muhtarı Bayram Alışık, siyaset yapmak veya protesto etmek için toplanmadıklarını ancak hastanenin kapanmasından dolayı adeta sağlık hizmeti alamayan vatandaşların mağduriyetini ve haklı talebini dile getirmek için toplandıklarını belirterek, ‘Sayın Başbakan’dan istirham ediyoruz’ dedi.

‘Özel hastaneye de taksiye de verecek paramız yok’

Fırat Mahallesi Muhtarı Remzi Akdemir de, burada toplanan vatandaşın özel hastaneye veya yeni devlet hastanesine gitmek için vereceği taksi parası olmadığını söyleyerek, hastanenin açılmasını beklediklerini belirtti.  Yetkililerden, soruna çözüm bulmasını istediklerini belirten Akdemir “Özel hastaneye ne de taksiye verecek paramız yok. Fakir insanlarız. Biz halkız. Hastanemiz bize iade edilmezse vatandaşlarımızın yapmak istediği her eylemde emirlerindeyiz” diye konuştu.

Eyleme destek veren CHP İl  Başkanı Enver Kiraz ise, vatandaşların sağlıkta yaşadığı bu sorunun çözümü için gereken desteği vermeye devam edeceklerini söylerken eyleme destek veren bir başka parti olan MHP’nin Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya ise amaçlarının siyaset olmadığını ancak Malatyalı olarak Malatya halkının yaşadığı bu mağduriyette vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti. Protesto eylemine katılan vatandaşlara seslenen Kaya “Bakın bunları siz seçtiniz. Atamayla gelmediler. Sizin seçiminizle geldikleri için hesap sormak da hakkınız. Bu yaptıkları için hesap sormalısınız” dedi.

‘TBMM’de dile getirmek namus borcum’

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da basın açıklamasına katılarak kısa bir konuşma yaptı. Gördüğü kalabalıktan, kimsenin burayı kapatmaya gücünün yetmeyeceğini anladığını belirten Ağbaba, “Kazanacağınızdan eminim’ dedi.  Sonuç alınana kadar sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getireceği sözünü veren  Ağbaba “Hakkınıza sahip çıktığınız için, Malatya’nın Devlet Hastanesine sahip çıktığınız için öncelikle hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün buradaki kalabalıktan anlaşılıyor ki, hiç kimsenin gücü bu devlet hastanesinin kapatmaya yetmeyecek. Kimse burayı yapmadı, burayı sizin dedelerinizin atalarınızın ödediği vergiyle yapıldı.  Ben buranın önemini biliyorum. Daha önce TBMM’de Malatya’nın oylarıyla seçilmiş milletvekili olarak dile getirdim. Yine söz veriyorum. Önümüzdeki hafta, burada her siyasi partiden insanın çıkan sesini, TBMM’de dile getirmek benim namus borcum. Bunu bir aylık, bir haftalık değil hastanenin kapatılmayacağı sözü verilinceye kadar, TBMM’de sizin sesinizi olacağıma söz veriyorum. Milletvekili olarak emrinizde olduğumu belirtiyorum. Birlikteliğinizin, beraberliğinizin önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: malatyahaber.com, Güler HAZAR- yenimalatya.com.tr-

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız