SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Hiç Durmadan Çalışacağız"

0
Güncellendi - 2018-07-30 19:21:10
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP Milletvekilleri Akçadağ ilçesinde partililerle bir araya geldiler.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Yüz yıllık siyasi partiler, 16 yıllık AK Parti’den teşkilatçılığı öğrenmeli, seçimlerde nasıl çalışılacak onu öğrenmeliler. Asker olmayı, davanın askeri olmayı, neferi olmayı ve millet için hizmetkar olmayı AK Partili teşkilatlardan gelip öğrensinler. Şimdi birbirlerinin gözünü oyuyorlar, kim genel başkan olacak diye. Biz ne yapıyoruz? 24 Haziran seçimleri bittiği andan itibaren milletvekillerimizle beraber yeminlerimizi yaptık ve cumhurbaşkanımızın yemin töreni arkasından külliyedeki törenden sonra aynı gün kabinemizi açıkladık. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu kabinede bakan sayısı 25’ten 16’ya düşürüldü. Hızlı, etkin, arada bürokratik engellerin olmayacağı bir yönetim anlayışı; ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle Türkiye’yi tanıştıracağız’ dedik. Hiç zaman kaybetmeden hükümetimizi kurduk” dedi.

Çalık, parlamenter sistemde hükümet kuramama dönemlerine değinerek, “Eski parlamenter sistemde olsaydı ne olacaktı? Geçmiş dönemleri hatırlayın, hükümet arayışlarıyla bir ay, üç ay, altı ay, bir yıl zaman geçiyordu, hatta hükümet kurulamadan yeniden seçimlere gidildiği dönemler olmuştu. Cumhurbaşkanı seçmek için parlamentoda parlamenter sistemde 121 kez cumhurbaşkanı seçmek için oylamalar yapılmıştı. İşte o parlamenter sisteme noktayı siz koydunuz. O parlamenter sisteme benim Akçadağlı kardeşlerim önce 16 Nisan’da sonrada 24 Haziran’da noktayı koydu ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk cumhurbaşkanı olarak seçti” ifadelerini kullandı.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise “Akçadağ bizim için gerçekten çok önemli ve bir o kadar da değerli bir ilçemiz. Akçadağ’ın gelişimi, değişimi, dönüşümünü Malatya’nın değişimi ve dönüşümüyle eşdeğer olarak görüyoruz” dedi.

Tüfenkci, 24 Haziran’da Türkiye’nin yeni bir sisteme geçtiğini ifade ederek, “Başkanlarım olmak üzere teşkilatlarımızın mensuplarımıza, muhtarlarımıza bütün Akçadağlı hemşerilerimize bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu destek, her daim bizlerin daha fazla sorumluluk yüklenmemize, daha fazla omuzlarımızdaki yükün ağırlaşmasına neden olan bir destek. Bu destek, memlekete hizmet için bizlere verilen önemli bir destek. En önemlisi de sizlerin oyu ile Türkiye’de sessiz bir devrim gerçekleştirdiniz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçerek parlamenter sistemin arızalarından arındırılmış yeni bir döneme bismillah dedik. Cumhurbaşkanımıza, partimize ve milletvekillerimize verdiğiniz destek Türkiye’nin geleceğini, bekasını, istiklalini garanti etme adına, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini sağlama adına çok önemliydi. Çok çeşitli oyunlar oynanmaya çalışıldı çok çeşitli dedikodular yapılmaya çalışıldı. Ama sizler ferasetiniz ve samimi davranışlarınızla seçilmek için siyaset yapanları çok iyi ayırabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da “Biz hiç durmadan çalışacağız. Önemli olan hangi hizmetlerin, ne kadar yatırımla nerelere yapıldığıdır. Şehir net bir şekilde hizmet aldı. Allah’a şükür büyükşehir sürecinde de ondan önceki süreçte de Malatya şehir olarak altyapısından üst yapısına kadar; kültür merkezleri, sosyal merkezlerine kadar her alanda büyük bir değişim ve dönüşümü yaşadı” dedi.

Daha çok çalışacaklarını dile getiren Çakır, şunları söyledi:

“Türkiye gerçekten güçlenen bir ülke. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. En fazla çalışmamız gereken bir döneme girdik. Bizlerde elimizden geldiği kadar yerelde ne kadar çalıştıysak, bunun daha fazlasını ilimize hizmet, yatırım, kaynak gelmesi adına gayret ve samimiyetle çalışacağız.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Malatya’nın Büyükşehir olmasının Malatya adına çok önemli bir adım olduğuna vurgu yaparak, “Çünkü sadece su ve kanalizasyon anlamında yatırımını değerlendirdiğimiz zaman; Malatya Büyükşehir olmadan önce küçük ilçe belediyelerimiz ve belde belediyelerimiz vardı ve çok bir imkanları da yoktu. Fakat Büyükşehir olduktan sonra MASKİ, Malatya’mıza yıl sonu itibariyle toplamda 400 milyonluk bir altyapı yatırımı yapmış olacak” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Faik (5 yıl önce)
    Komiksin cakır
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPEREN (5 yıl önce)
    MHP DESTEK VERMEDİĞİ SÜRECE HİÇ BİR ŞEY YAPAMAYACAĞINIZ AÇIKCA BELLİ KEŞKE MHP YİDE YANINIZA ALSANIZ MALATYA MIZ İÇİN ÇOK GÜZEL OLACAK BİRBİR BERABERLİĞİNİZİ SAĞLARSINIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (5 yıl önce)
    Yerel yönetimde çok çalıştınız ..Şimdi daha çok çalışırsınız Allah muhafaza kendinizi yormayın havalar sıcak maaz allah hasta olmayasınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    Malatya belediyesi ve şirketlerini borç batağına koyup mükafat olarak Millet vekili yapan tek ülkeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (5 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya’yı Adıyamanlılara teslim edip gitiniz inş dönüşünüz olmaz Malatya’ya hizmet olarak. Malatya Türkiye’de en borçlu 5 belediyeden biri. Bişey olmaz nasılsa verrrr mehteriiiiiii
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz 44 (5 yıl önce)
    seçimde once temmuz ayinda Battalgazi devlet hast temeli atilacakdi daha önce denen 2018 ilk çeyreğinde yani matt da atılıyordu noldu hani temmuz da bitti insanlari kandirip duruyorsunuz babuklude ki tcdd üst gecit yillardir karinca hizi ile devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayna (5 yıl önce)
    Malatya ya yapılan hizmetler ortada onlar konuşur akp yapar 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapılan hizmetler ortada sayın Ahmet Çakır'a teşekürler milletvekili olarak da Malatya ya eniyi şekilde hizmeti getirecek tır yolun açık olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kerimoğlu (5 yıl önce)
    Yerel yöneticiliği döneminde kendini kanıtlayan ve bir çok ödüle layık görülerek Türkiye'de Başarılı Belediye Başkanları sıralamasında defaatle üst sıralarda yer alan Sayın Başkan... Ümid ediyoruz ki Gazi Mecliste de Malatya'yı en iyi şekilde temsil edecek ve hak ettiği yerlere kavuşturacaksınız... Mecliste ki sesiniz gür, Yolunuz Açık Olsun #VefaAdamı #KahramanÇakır
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (5 yıl önce)
    @ 15 Temmuz Gecesi Göstermiş Olduğu Kahramanca Duruş Her Şeye Değer. 2 Dönemdir Yaptığı Çalışmaları Anlatmaya Gerek Yok Belediye Tecrübesiyle Malatyanın Sorunlarını En İyi Bilen Ahmet Çakır Bunların Çözümündede Tecrübesiyle En İyisini Yapacaktır. Yolu Açık Olsun Malatyamıza Hizmeti Daim Olsun İnşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Kürt mamo (5 yıl önce)
    Kahraman Çakır biz biliyoruz senin gece gündüz nasıl çalıştığını evinden çocuklarından ne kadar ayrı kaldığını sen memleketin için nasıl çalıştıysan biliyoruz ki ülken içinde öyle gece gündüz demeden çalışacaksın sen bu memleketin yiğit evladısın Rabbim yar ve yardımcın olsun KAHRAMAN ÇAKIRRRRR
    0
    0
    Yanıtla
  • Garip (5 yıl önce)
    Malatya ya katkılarından dolayı çakır başkanıma tşk ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla