SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz İki Kardeşiz, Çünkü..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, "Toplumsal barış için basına doğru bilgi verilmesi şarttır" dedi.

 

Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, tarafından basın mensuplarına Polisevi'nde bir yemek verildi. Emniyet Müdürü Orhan Savaş ile birlikte müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de katıldığı yemeğe, çok sayıda ulusal ve yerel medya kuruluşlarında çalışan basın mensubu ve yöneticisi katıldı.

 

Emniyet Müdürü Orhan Savaş, programda yaptığı konuşmada, basın ve polisin 2 kardeş kuruluş olduğunu belirtti.

 

Savaş, "İki kardeş diyorum. Çünkü hayatın, hareketin, olayın olduğu her yerde polis suç ve suçluyu ararken, hemen yanında basın mensubu da kamuoyunu bilgilendirmek için olayın bilgisini aramaktadır. Tüm kurumlarda olduğu gibi polisin yaptığı hizmetlerini sergileyen bir vitrindir basın. Doğru ve güzel hizmetleri yaptığımızda vitrinimiz düzgün, yanlış ve çirkin işler yaptığımızda vitrinimiz kötü olacaktır.

 

Bu bilinçle yürüttüğümüz hizmeti en iyi şekilde yaparsak, basına kızmak yerine kendimize çeki düzen veririz. Kamuoyunu haberleriyle aydınlatan ve makaleleriyle yönlendiren basına ne kadar şeffaf ne kadar doğru bilgi aktarabilirsek toplum düzeni o kadar sağlıklı olur. Aksi halde toplum içindeki fısıltılardan hareketle açıklığı ve doğruluğu gölgeli toplumsal barışı bozan haberler gündeme gelir" diye konuştu.

 

Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Yalvaç ise basın mensuplarıyla polisin sürekli birlikte mesai yaptığını hatırlatarak, kendilerinin de basın ve polisi 2 kardeş olarak kabul ettiklerini söyledi.

 

Yemekte, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, basın mensuplarıyla uzun süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız