SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz İnsana Değer Veririz..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı'nın düzenlediği "Birlik, beraberlik ve eğitime katkı" etkinliğinde konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ, ağır bir süreç yaşadığını söyledi.

Eğitime katkı amacıyla Melekoğulları Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konser veren Sağ, yaptığı konuşmada, "Bu kadar anlamlı, bu kadar güzel bir organizede, hele de işin içinde yobazlığa karşı bizi sömürenlere, bizi nice katliamlarda kıyanlara karşı, bütün insanlık alemini unutup bizleri kıyanlara inat bir aradayız. Biz diyoruz ki, bizler hep onur duyduk. Ben konuşunca işine gelmeyenler çekip gidiyor. Hiç umurumda değil. Ben Pir Sultan Abdal'ın torunuyum, bildiğim doğrulardan şaşmam" dedi.

Ağır bir süreçten geçtiğini ifade eden Sağ, şöyle konuştu: "Kapitalizm o kadar güçlü ki, çoluğumuzu çocuğumuzu eritmeye çalışıyorlar. Biz bunların farkındayız. Ama biz diyoruz ki, her şeyin başı eğitim. Biz hiçbir zaman demedik silahlarınızı alın dağa çıkın diye. Biz dedik ki, bizlerin kalemi var. Bizler asgari ücretle, bu coğrafyada emeğimizle vergimizi verdik, bedeller ödedik. O faşizm zihniyeti her zaman bizi karşısında bulacak. Bunun başka yolu yok. Ben çok ağır bir süreçten geçiyorum. Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıl cezayla yargılanıyorum. Şunu bilin ki, biz hiçbir zaman kandan yana olmadık. Çocuklarımızın eğitimle en güzel okullarda okumasını istedik. Onların çocukları Amerika'da yatlar katlar alırken bizim çocuklarımız asgari ücretle geçiniyor."

Bir işçi çocuğu olarak bunu çok iyi bildiğini anlatan Sağ, şunları söyledi: "Hepinizin dişinden, tırnağından artırarak o yavrulara nasıl gelecek kurmaya çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Ama kurban olayım benim bu kardeşlerim, çocuklarımıza sakın ailelerine karşı inkarcı olmasınlar ve asla sırtlarını dönmesinler. Çünkü bakın bu yol bizim yolumuz. Çok aydınlık bir yol. Aleviliğin en güzel yanıdır sosyalizmi bağrında taşıması."

Sağ, konseri izlemeye gelen vatandaşlara kalbini göstererek sözlerine şöyle devam etti: "Şurası çok yaralı. Ama ben biliyorum ki, bizleri tüketmeye çalışanlara inat, bizler hiç katliamı yaşatmadık. Çünkü biz insana değer veririz. Pir Sultan Abdal'dan bugüne kadar çok uzun bir yol var. Benim boynumun borcudur, halkımın borcu olduğu gibi. İnadına sosyalizm."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız