SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İş Dünyasının Verdiği Karara Saygılı Olacağız"

0
Güncellendi - 2017-09-08 03:52:51
A- A+ PAYLAŞ

  • MTSO’da gerçekleşecek seçimlerle ilgili de konuşan Erkoç, "Bu seçim sürecinde en büyük temennimiz, kimsenin kimseyi kırmadan, incitmeden, nezaket kuralları içerisinde bu sürecin tamamlanmasıdır."dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret Odası’nda gerçekleştirilerek seçime ilişkin, “Bu seçim sürecinde özellikle sizlerden hassaten istirhamım birbirimizi incitmeden, kırmadan, birbirinize karşı nezaket kuralları içerisinde, üslubunuza ve üslubumuza da dikkat ederek, bir seçim sürecini tamamlamaktır. Bu, iş dünyasının vereceği bir karardır. Biz, iş dünyasının verdiği karara da her zaman saygılı olduk, bundan sonrada saygılı olacağız” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Odada, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, bir önceki toplantı tutanağı okunarak, oylandı.

Ağustos ayı mizanının okunup, oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, oda çalışmaları hakkında bilgiler vererek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erkoç, Kurban Bayramı’nın Türk milleti ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ederek, “Kurban Bayramı’na buruk girdik. İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var. İnşallah bayramlar bu birlikteliği ve beraberliği pekiştirme noktasında bir çimento olur. Etrafımız ateş çemberi, ciddi anlamda sıkıntılar yaşanan bir coğrafyada yaşıyoruz. Yüce Mevla’dan akan kan ve gözyaşının dinmesini niyaz ediyorum. Özellikle Arakan’da ciddi manada zulme uğrayan kardeşlerimizin de Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Mesleki Yeterlilik Sınavı ile alakalı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmaların gurur verici olduğunu ifade eden Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde tehlikeli mesleklerde en fazla belge veren oda, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olmuştur. Bu belgenin hem işverenimize hem de bu belgeyi alan kişilere ciddi anlamda katkısı olmuştur.”

“MALATYA İŞ DÜNYASI İSTİHDAMIN ARTMASINA CİDDİ KATKI VERDİ”

Erkoç, istihdam seferberliğinde söz verdikleri her üyenin 2 kişi istihdamıyla alakalı da ciddi bir mesafe kat ettiklerini belirterek, “Şuan itibariyle sayı 8 bini aştı. Taahhüdümüz 11 bin kişiydi. Yılsonu itibariyle de öngörülen rakama ulaşırız. Türkiye’deki rakamlara da baktığımızda son dönemde ciddi bir büyümenin olduğunu hatta uluslararası derecelendirme kuruluşlarının bile Türkiye’nin 3,9’luk büyümeyi yukarıya çekmiş olmaları hatta büyümenin 5’i bulacağı da ifade edilmektedir. İşsizliğin azalması, istihdamın artması noktasında da işverenimiz ciddi bir gayret gösterdi. Sözlerinde durup, taahhütlerini yerine getirdiler” diye konuştu.

OCAK-AĞUSTOS 2017 İHRACAT RAKAMI 230 MİLYON DOLAR

TİM’in verilerine göre açıklanan ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren Erkoç, “Malatya’daki ihracat rakamlarının Ocak-Ağustos 2017 ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,78 oranın da artış gösterdi. Ocak-Ağustos 2017 ihracat Malatya’da 230 milyon dolar tutarında gerçekleşti. Malatya gümrüğünde yine Ağustos 2017 yılında yapılan ihracatın 12 milyon dolarını kuru kayısı ve mamulleri, 11 milyon doları hazır giyim ve konfeksiyon, 2,5 milyon dolar tekstil ve hammaddeleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinden gerçekleşti. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bizim bu ihracat rakamlarını il olarak daha yukarılara çekme arzumuz devam ediyor. Bu konuda da çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“İŞ DÜNYASININ KARARINA HER ZAMAN SAYGILI OLDUK”

Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir seçim sürecine girdiğini belirterek, şunlar söyledi:

“Kanunen Ekim ve Kasım ayında seçim yapılır diyor. Türkiye genelinde bizde bu noktada bu seçimin özellikle Malatya’mıza, iş dünyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bu seçim sürecinde özellikle sizlerden hassaten istirhamım birbirimizi incitmeden, kırmadan, birbirinize karşı nezaket kuralları içerisinde, üslubunuza ve üslubumuza da dikkat ederek, bir seçim sürecini tamamlamaktır. Bu, iş dünyasının vereceği bir karardır. Biz, iş dünyasının verdiği karara da her zaman saygılı olduk, bundan sonrada saygılı olacağız. Bu seçimin yine Malatya’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

“BİRBİRİMİZE DUYARLI OLMALIYIZ”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyesi Oğuzhan Sadıkoğlu, “Beraberce burayı yönetmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Pazartesi günü başkanlığa adaylıkla ilgili açıklamamı yapmadan önce meclis toplantısını bekledim. Öncelikle buradaki arkadaşlarımla bu konuyu paylaşıp, bundan sonraki süreçte başkanlığa adaylığımı koyacağımı ve bununla ilgili basın açıklaması yapacağımla ilgili bilgi vermek istedim. Allah kime takdir ettiyse, nasip kiminse inşallah o gelir, düzgün bir şekilde de yönetir, Malatya’ya da faydalı olur. Bugüne kadar ki süreçte birbirimize bir hakkımız, hukukumuz geçtiyse, benden taraf herkese helal olsun. Bundan sonraki süreçte ve seçim sürecinden sonra birbirimizin yüzüne bakabilecek, birbirimizle oturup çayımızı içebilecek, aynı zamanda birbirimize bir düşmanlık beslemeyecek şekilde bir seçim olmasını arzu ediyorum. Bu anlamda da özellikle herkesin Hasan başkanımın da temennilerine katılıyorum. Birbirimize duyarlı olmamız gerektiğine inanıyorum. Biz düzgün, seviyeli, projelerin anlatıldığı, iftiraların olmadığı kaliteli bir seçim olması arzusundayız. Bunun içinde elimizden gelen imtiyazı gösterip, seçimin değerli bir şekilde geçmesi için gayret göstereceğiz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • mete (6 yıl önce)
    iki lafı bir araya getiremyorsun oğuzhan sadıkoğlu...ticaret odası başkanlığı neyine.. kşmlere kaldık
    0
    0
    Yanıtla
  • DOĞAN TUNÇ (6 yıl önce)
    EĞİTİMLİ, DONANIMLI, UFKU GENİŞ GENÇLERE İMKAN VERİLMELİDİR.....DEĞİŞİM OLMALI ...GÜÇLÜ DENETİM EKİBİ OLMALIDIR...
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (6 yıl önce)
    ya bi birakın gidin. malatyaya ne yaptınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • şorikli (6 yıl önce)
    Başkan hiç koltuktan kalkacağa benzemiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    kimse yok mu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Genç dinamik malatya'ya faydalı olacak birinin oda başkanı olması gerekir onun adamı bunun adamı olmaz ne geldiyse başımıza ondan bundan geldi artık yeter Malatyalı ticaret erbapları olarak projesini sunan malatyayı her platformda temsil edecek sanayimize katkı sağlayacak bölgemize yeni yatırımcılar getirecek başkana ihtiyacımız var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Hasan Erkoç yav He He ..
    0
    0
    Yanıtla
  • lütfi (6 yıl önce)
    hadi bakaalım kabzımal başkan
    0
    0
    Yanıtla