SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz İşimize Devam Ediyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkan Vekili Celal Birsen, 24 Haziran’daki kongre öncesi, hiçbir şey olmamış gibi çalışmalarını sürdürdüklerini, teknik direktör ve futbolcu transferi ile ilgili görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Teknik Direktörlük için Rıdvan Dilmen ve Rıza Çalımbay’ın yanı sıra başka isimlerle de görüşmeler yapıldığını belirten Birsen, Hikmet Tanrıverdi’nin olduğu her herde kendisinin yanında bulunacağını kaydetti.

TV Malatya’nın Perşembe akşamki ana haber spor bülteninde, televizyonun Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz’ın sorularını yanıtlayan Malatyaspor Başkan Vekili Birsen’e sorulan sorular ve yanıtları şöyle:

SORU: Yönetim olarak şu aşamada yaptığınız çalışmalar neler?

BİRSEN: Malatyaspor yönetim kurulu şu anda bütün işlerimize devam ediyoruz. Kulübümüzün ihtiyacı olan antrenör ve futbolcularla ilgili görüşmeler, bilgi alışverişi devam ediyor. Biz şu aşamada bir hoca arayışı içerisindeyiz. Ümit (Kayıhan) hocamızla, rakamsal olarak istediğimiz anlaşmayı sağlayamadık. Bunun dışında Rıdvan (Dilmen) hocamızla, Rıza (Çalımbay) hocamızla ve birkaç hocamızla görüşmelerimiz devam ediyor.

SORU: Takımı teslim edeceğiniz isim konusunda öne çıkan bir isim var mı?

BİRSEN: Şu anda Rıdvan hocayla görüşmelerimiz biraz yoğunlaştı. Rıdvan hocayla bir yere gelmiş durumdayız. Devam ediyor görüşmelerimiz. Rıdvan hoca olmazsa, Rıza hoca var. Birkaç hocayla birlikte görüşmelerimiz devam ediyor.

SORU: Malatyaspor 24 Haziran’da genel kurula gidecek. Tecrübeli isimsiniz. Malatyaspor’un yeniden Süper Lige dönebilmesi için neler yapılması lazım? Şu aşamada iki aday çıktı başkanlık için!..

BİRSEN: Malatyaspor Kulübü olarak içerisinde bulunduğu durumdan hiç mutlu değiliz. Çok üzücü ve kötü günler geçirdik. Haketmediğimiz bir şekilde düştük. İnanılmaz büyük üzüntü içerisindeyiz. Ama yapmış olduğumuz, bize göre, son 5 yıl içerisinde çok büyük bir başarı var. Yıllardır tarihinde Malatyaspor, ya Valiye teslim edilmiştir, ya belediye başkanına, ya kayyuma teslim edilmiştir. Çok üzücü de olsa, içimiz kan da ağlasa, ama yapacak birşey gelmedi elimizden, Malatyaspor 2. Lige düştü. Buna rağmen şu anda Malatyaspor kulübüne 2 tane aday çıkıyorsa, 3 tane aday çıkıyorsa, bizim yaptığımız çalışmalardan kaynaklandığına inanıyorum. Demokratik ortamda kulübümüze arkadaşlarımız aday olmuştur. Aday olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Ama her Malatyalı insanın kulübe üye olma, başkan olma hakkına sahiptir. Bu arkadaşlarımız da aday olmuştur. Ümit ediyorum ki kendileri için başarılı bir kongre olur. Ama biz şu anda, bütün işlerimize, 24 Haziran’a kadar hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz.

SORU: Peki şu andaki yönetimin devam etmesi, hangi duruma bağlı?

BİRSEN: Başkanımız, basın toplantısında açıkladı. Yani bu açıklama, belki bazı kesimlerde yanlış anlaşıldı. Bazıları yanlış anlamak istediler. Ama bizim istediğimiz şuydu? Malatyaspor’un ihtiyacı olan konsensüsün oluşmasında, birlik ve beraberliğin oluşmasında –ki bu Malatyaspor Samsun maçı örnekti.- hakikaten çok inanılmaz, bütün halk birlik olmuştu. Ben yıllardır bütün demeçlerimde şunu söylüyorum: Birlik ve beraberliğin olduğu yerde, inancın olduğu yerde, bunun karşısında kimse duramaz diyordum. Son haftalarda da biz inanılmaz birlik beraberlik sağladık. Oradaki Malatyaspor taraftarlarıyla korkunç bir güvenle, inançla, birlik beraberlik içerisinde, Ankaraspor maçında düştü dediğimiz Malatya’yı son haftaya kadar taşıdık.

Bizim başkanımızın söylediği gibi, yönetimin de hemfikir olduğu gibi, iyi konsensüsün oluşmasında, biz Malatyaspor kulübü başkanı ve yönetimi olarak devam edeceğimizi başkanımız açıklamıştı. Bunun üzerine bizim ekleyeceğimiz birşey yok. Ama bazı çevreler, bu açıklamayı yanlış anlamaya çalıştılar. Ama bu konsensüsü oluşturma isteğindeki hedefimiz, Malatyaspor’u tekrar birinci lige süratle çıkarmamız için gerekli olan ihtiyaçtı.

Ben yine şunu söylüyorum. Bu birlik, beraberlik ve konsensüs sağlanmazsa, Malatyaspor’un 1. lige çıkabilme şansı zordur. Çünkü hakiketen 2. lig çok zor bir yer. Bütün arkadaşlarımızın, başkanımızın yaptığı basın toplantısında da, bu konsensüsün sağlanması halinde biz başarılı olabileceğimize inandık. Bunun örneği de Samsun ve diğer maçlardı. Bütün halk kenetlendi, hep birlikte olduk. Herkes, bütün dağ, taş, toprak herkes inandı buna. İnandığımız için de büyük bir mücadele yaptık. Ama maalesef gerisini getiremedik.

Bizim başkanımızın ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın devam edebilmesi için, o birlik ve beraberliğin oluşması halinde biz görevimize devam edebiliriz. Oluşmazsa da, yapabileceğimiz birşey yok, kendi açımızdan. Ama yine sayın Hikmet Tanrıverdi’nin kendi kararıdır. Her zaman onun kararlarına saygı duyduk. Yine de kendi vereceği karara biz yönetim kurulu olarak müdahale edebilme şansına sahip değiliz.

SORU: Hikmet Tanrıverdi yeniden aday olduğu takdirde, yeniden görev alacak mısınız?

BİRSEN: Ben Malatyaspor’a geldiğim günden beri hep şunu ifade ettim. Ben Türkiye’de daha evvel belirli spor kulüplerinde, hatta büyük spor kulübünde idarecilikler de yaptım. Biz Malatyaspor’a geldiğimizde Hikmet Tanrıverdi’nin vizyonuna, futbol anlayışına, kamuoyundaki bilgisine, birikimine, önderliğine, kimliğine güvenerek geldik. Ben şahsım olarak, hayatımda kimseden kolay kolay emir almak istemiyordum. Onun için kendi işimi seçtim. Ama ben Hikmet Tanrıverdi’nin himayesinde çalışmaktan her zaman onur duydum, zevk aldım. İnanıyorum ki, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız da bu hassasiyeti gösterdiler. Ben şahsım olarak Hikmet Tanrıverdi’nin olduğu her platformda her zaman yanındayım.

SORU: Yeniden Teknik Direktör konusuna dönersek..

BİRSEN: Biz süratle çalışmalarımız devam ediyor. Başkanımız yurt dışında seyahatte. Sürekli telefon görüşmesi yapıyoruz. Buradaki bilgileri kendisine aktarıyoruz. Gelişmeleri anlatıyoruz. Bu konu pazarlık halinde, görüşme halinde.. İnşallah 1 hafta içerisinde bu konuyu çözmüş olacağız.

SORU: Bazı futbolculara; Bilal’a, Evren’e, Serkan Bensol’a, diğer futbolculara teklif geldiği gazetelerde yeraldı.. Size bu konuda gelen resmi bir teklif var mı?

BİRSEN: Şu ana kadar kulübümüze gelmiş bir teklif yok. Bir takım çevrelerin kendi içerisinde yarattığı spekülasyonlar. Kulübümüze ya da herhangi bir arkadaşımıza resmi bir teklif yok, Bilal’le ya da diğer arkadaşlarla ilgili bir teklif gelmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız