SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz İstemezsek Olmaz!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz, Beydağı mevkiindeki mahalleleri kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde halkın mağdur edilmeyeceği sözünü verdiler.

Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, Beydağı Yamaçları Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret ederek burada vatandaşlarla Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili sohbet etiler.

Ziyarette konuşan Beydağı Yamaçları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı M. Sait Aytekin, "Değer tespitleri evlerimizin değerinin çok altında. Bölge halkımızın psikolojisi bozuldu. Ölçümlerde ve fiyatlarda yüzde 100'e yakın hatalar var. Biz bölgenin imara açılmasını istiyoruz" dedi.

İl Başkanı Ahmet Çakır ise, "AK Parti, Türkiye'nin sorunlarını çözmeye talipli bir iktidardır. biz Türkiye'nin sorunlarını çözüyoruz, Beydağı'nın sorunlarını çözmek daha kolaydır. Biz sorunu baştan beri takip ediyoruz. Şov yapmadan tüm gelişmeleri baktık. burada insanlarımızın mağdur edilmemesi için her türlü çalışma yapılacaktır. Belediye başkanımızda, 'Halkımızın mağdur edilmemesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır' dedi. O noktada başkanımızda bizimle beraber. Biz bu sorunun siyasi istismar edilmeden çözülmeden yanayız. Beklentiler imkansızlıkların üzerinde olmamalı. Herkes mantıklı hareket etmeli" diye konuştu.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de,"Yaptığımız araştırmalarda, soruşturmalarda, bu değer tespitlerini çok bilimsel değerlere dayanılarak, fizibilitesinin sağlıklı bir şekilde yapıldığını söyleyemeyiz. Burada Kentsel Dönüşüm yapılmalı. Kentsel Dönüşüm yapılırken de, tespitlerin çok sağlıklı yapılması gerekiyordu. Ama gördüğümüz kadarıyla da, değer tespitlerini sağlıklı yapılmadığı kanaati bizde hasıl oldu. Bu sıkıntı 2-3 aydır devam ediyordu. Birileri bunu siyasi istismar konusu da yaptılar. 'AK Parti milletvekilleri niye gelmiyor?' diye de sizler haklı olarak gönül koydunuz. Biz iktidar milletvekilleriyiz, geldik mi gereğini ya yaparız yada gereğini yapmak için geliriz. AK Parti il başkanımızın başkanlığında yaptığımız toplantıda biz şuna karar verdik; Burada Kentsel Dönüşüm yapılmalı. Ama bu Kentsel Dönüşüm yapılırken, burada hiç bir insanımız mağdur edilmemelidir. Buradaki halkımızın sıkıntısını yüreğimizde hissetmemiz mümkün değil. Şimdiye kadar buraya gelmemizdeki gecikmenin nedeni, buraya bir çözüm üretmek istememizdendir. Biz Kentsel Dönüşüm Projesini doğru buluyoruz. Ama hiç bir insanımız da mağdur edilmemeli. Bunun için fiyat tespitleri yeniden yapılmalı, ama objektif kriterlere göre yapılmalıdır. Satılacak olan konutlarda insanlarımızın alacağı imkanlar ölçüsünde fiyat verilmeli. Gerekirse, belediyemizin TOKİ'den alacağı konutlardan vazgeçerek, vatandaşların lehine yeniden TOKİ'ye vererek, insanlarımızın imkanları arttırılmalı. Burada dozerin önüne çıkmaya gerek yok, biz AK Parti Malatya milletvekilleri olarak, bizim istemediğimiz hiç bir proje burada gerçekleşmez. Bizim insanlarımızın mağdur olacağı bir proje AK Parti milletvekillerine rağmen yapılamaz. Ama burada, birilerinin bu işi provake etmesini ve birilerinin bunu siyasi ranta çevirmeye çalışmasına da siz müsade etmeyin. Mağdur edilmeyeceksiniz, haklarınız verilecektir" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise, "Malatya'da son dönemde en fazla sıkıntı yaşayan mekanındayız. Bu bölge tüm seçimlerde AK Parti'ye en büyük desteği vermiştir. Haklı vatandaşımızın hiç bir zaman karşısında olmadık. Haklı vatandaşımızın hakkını savunmak için elimizden ne geliyorsa da yaptık. Bu gün buradaysak, haklı vatandaşımızın yanındayız demektir. Biz Kentsel Dönüşüm Projesi'nin baştan beri bire bir takipçisiyiz. Bu proje Malatya'nın çehresini tamamen değiştirecektir. Çok önemli bir projedir. Fiyat tespitlerinden sonra inanılmaz bir feryat koptu, ama bu feryat çok haklı bir feryattı. Gerekirse bende evimi buraya taşırım. Eğer burada haksız bir müdahale varsa, bunu hep birlikte çözmeye bütün vekillerimiz ve teşkilatımız adına size söz veriyorum. Fiyat tespitlerine itiraz eden vatandaşlarımız var, gerekirse biz milletvekilleri olarak hep beraber imza atarız. Önden bir katlı, arkadan 4 katlı apartmanın sadece ön tarafını çekersen, gerçek fiyatını veremezsin. Biz hep beraber, sizin tarafınızdayız. Bu konuda size söz veriyoruz. gerekirse sorunu ve konuyu başbakana kadar götürürüz. Bir tek isteğim var, bu süreci provake etmek isteyen insanlar çıkabilir, haksızken haklı olmak isteyenler olabilir. İşte onlarında karşısındayız. Değişim ve dönüşüm sizinde Malatya'nın da hakkıdır" şeklinde konuştu.

Milletvekili Mücahit Fındıklı da, "AK Parti'nin ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın temel bir felsefesi var. Söylediği şey şu; İnsanlar çok mutlu olmalıdırlar, çağdaş yaşamalıdırlar. Bizim asli görevimiz vatandaşımızı mutlu etmektir. Bizim birinci önceliğimiz insanlarımızın mutluluğu ve refahıdır. Dolayısıyla bizim yapacağımız her türlü proje ve hizmetlerin esasında, sizin rızanız, sizin daha iyi şartlara ve yükseklere çıkabilmeniz için uygulayacağımız projeler olmalıdır. Eğer uygulanan projeler sizin mutluluğunuzu sağlamıyorsa, sizin huzurunuzu bozuyorsa, bu uygulanamaz bir projedir. Bu konuda bir kere rahat olun. Burada bir değer tespiti yapılmış. Sizim niyetimiz halis. Sizlerin daha iyi ve daha uygun şartlarda yaşamanızı sağlamak. Bunu yapabilmek içinde bir takım bürokratların yaptığı çalışmalar var. Dün sevgili başkanımızla oturup uzun uzun konuştuk. Size 2 tane net şey söyleyeceğim; yapılan değer tespitleri, ne insanı, ne akli ve nede vicdanidir. Milletvekilleri olarak bu değer tespitlerini tamamen red ediyoruz. Bu değer tespitlerini yüzde 100'ü yanlış. İkincisi, sizlerin rızası olmadan asla bir projeye başlamayacağız. Onun için, bizim yapacağımız hizmet sizin huzur ve mutluluğunuz içindir. Eğer sizin huzur ve mutluluğunuzu getirmiyorsa, böyle bir projeyi desteklememiz mümkün değildir. Uygulama sizi mutlu etmiyorsa, bizi de mutlu etmez" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız