SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Kandırmıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:03:41
'Biz Kandırmıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Mustafa Uğur, Yeni Malatyaspor'u bir üst lige çıkarmak için göreve geldiklerini söyledi. 

TFF Antrenman Sahası'nda gazetecilerle bir araya gelen Uğur, Turgutluspor maçı sonrası oyun sistemiyle ilgili yapılan eleştirilere sert cevap verdi.

Turgutluspor ile oynadıkları karşılaşmadan galip ayrılamadıkları için üzgün olduklarını ifade eden Uğur, "Takımda bir düşüş yok ama müsabakayı kaybettik. Normalde kazanılabilecek bir müsabakaydı. Bizim için üzücü olan tarafı da budur. Düşünün ki, bir takım bütün müsabakalarını kazanacak. Öyle bir takım yok. Sadece bir müsabaka kaybettik" dedi.

"ÜZERİMİZE ALDIĞIMIZ SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Uğur, uzun soluklu bir maratona çıktıklarını ve hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"İnsanlar farklı yorumlar getirebiliyor, herkesin düşüncesine saygılıyım. Ama ben bu takımın teknik direktörüyüm ve bu takımı bir üst lige çıkarmak için geldik. Başka hiçbir düşüncemiz yok. Kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmez. İsteyen istediğimiz söyleyebilir, yazabilir, çizebilir. Ben üzerime bir sorumluluk aldım ve bu oyuncularla üzerimize aldığımız sorumluluğu yerine getirmek istiyoruz. Bunun içerisinde galibiyetler ya da mağlubiyetler olacak. Ama sanki Malatya'da dünyanın sonuymuş gibi bir hava var. Sanki şehrin üzerine ölü toprağı serpilmiş. Böyle bir şey yok kardeşim. Bu futbol takımı uzun soluklu bir maratona çıktı. Bu maraton içerisinde tabii ki engeller olacak. Bazen çok iyi oynayıp kazanamayacaksınız, çok kötü oynayıp kazanacaksınız. Ama bizim bir hedefimiz var, bu hedef doğrultusunda da elimizden geleni yapacağız. Biz maç ortalamamızı 2 puan olarak düşünüyoruz. Onun dışında hiçbir şey düşünmüyoruz. Bunun dışında kimin ne hesap yaptığı bizi ilgilendirmez."

"BİZ MALATYA HALKINI KANDIRMIYORUZ"

Hedeflerinin Yeni Malatyaspor'u bir üst lige çıkarmak olduğunu vurgulayan Uğur, "Kararlılığımız ve inancımız, hedefimiz doğrultusunda devam edecek. İsteyen istediğini söyleyebilir. Ama bir şeye yorum getirirken, bu takımla ilgili bilgileri alacaksınız ondan sonra yorum yapacaksınız. Eğer senin teknik, taktik bilgin yoksa yapacağın bir şey yok, düz mantıkla yorum getiriyorsunuz demektir. Ben bunu yıllarca Malatya halkını kandıranlara söylüyorum. Biz Malatya halkını kandırmıyoruz. Biz burada, bu takımla icraat yapmak istiyoruz. Öyle televizyonun karşısına geçip ya da mikrofon uzatıldığında yorum getirerek, hiçbir yere gidemezsiniz. İstediğinizi söyleyebilirsiniz, hiçbir şey umurumda değil. Ama insanları yanlış yönlendirmeyeceksiniz. Doğru şey neyse ona bakacaksınız. Yıllarca yanlış yönlendirmişsiniz ve 4 yılda bu takım 30 milyon TL para harcamış. Doğruyu yapmamışsınız. Biz doğruyu yapma adına buradayız. Hiç kimseden de bir beklentimiz yok. İnancımız şu ki, bu oyuncu grubu ile Yeni Malatyaspor'u bir üst lige çıkaracağız. Bu kararlılıktayız ve geri adım atmayacağız. İsteyen istediğiniz yazsın, isteyen istediğini çizsin. Bunu da açık yüreklilikle söylüyorum" diye konuştu.

"TARAFTARI FARKLI BAKIŞ AÇISINA ÇEKMEYE ÇALIŞIRSANIZ, SİZ YANILIRSINIZ"

Uğur, 'taraftarı farklı başı açısına getirmeye çalışmayın' uyarısında bulunarak, "Biz kazanabileceğimiz bir müsabakayı kaybettiğimiz için üzgünüz. Yoksa müsabakalar kazanılır, kaybedilir. Bu takım 4'te 4 yaptı arkasından içeride beraberlik aldı. Bundan sonra da belki içeride kaybedecek, dışarıda galibiyetler gelecek. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Esas unsur yönetici, teknik heyet ve futbolcuya inanmaktır. Taraftarı, takıma karşı farklı bakış açısına getirmeye çalışırsanız, siz yanılırsınız. Bize göre bir şey yok. Biz fahriye olarak buradayız ve doğru işler yapma adına buradayız. Malatya halkı bize güveniyor. Yazan, çizen doğru yazsın. Doğruyu konuşsunlar. Doğru söyleyenlerin başımızın üzerinde her zaman yeri var. Onun dışındakilerin de bir hükmü yok" ifadelerini kullandı.

"HİÇ KİMSE BABAMIZIN OĞLU DEĞİL"

Performansı iyi olan oyuncunun sahada görev yapacağını kötü olanın ise yedek kulübesinde oturacağını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Niçin burada 23, 24 tane futbolcumuz var? Tabii ki bu süreç içerisinde performans düşüklüğü olan oyuncularımız olacak. Tahmin etmediğiniz gibi, hiç ummadığınız anda sakatlanan futbolcularımız olabiliyor. İşte o yüzden fazla oyuncuyla devam ediyoruz. Oynayabilecek bir oyuncu grubu ile sahaya çıkıyoruz. Hiç oynamayan bir Emre'ye görev verdik. Bunu hiç kimse tahmin etmiyordu. Yarın kimlere görev vereceğimizi de sahada göreceksiniz. Biz hiçbir oyuncunun yanında değiliz. Herkese aynı mesafedeyiz. Adaletli davranmak için buradayız. Kötü ise oturacak ve yerine daha iyisi oynayacak. Bu işin kuralı budur. Hiç kimse bizim babamızın oğlu değil. O yüzden burada yapılan hamlelerin tamamı Yeni Malatyaspor'un menfaatine olacaktır. Yoksa Ahmet başkasının adamı, Mehmet bizim adamımız diye bir yorumumuz yok. Çünkü bu çok kısır bir yorumdur" açıklamasında bulundu.

"LAF ÜRETMEK İSTEMİYORUZ"

Uğur, laf üretmeden işlerine bakmak istediklerini belirterek, "Biz Yeni Malatyaspor'da adaleti getirmeye çalışıyoruz. Olmayan işleri başarmak için buradayız. Laf üretmek istemiyoruz. Yeni bir yapılanma içerisinde olduğumuzu baştan beri söylüyorum. Bu kolay değil. Hiçbir zaman kolay olmayacak. Bu yol uzun ve meşakkatli. Biz bu yol içerisinde, özellikle üzerine basarak duruyorum ki, taraftarımızı her zaman yanımızda istiyoruz. Eğer onlar bizim yanımızda olur da bize destek verirse, bu ipi göğüsleriz. Bu inançtayız. Onlar bundan da endişe etmesinler. Buna inancımız olmazsa, şu anda bu konuşmayı yapmam. Ben bu çocukların hepsine sonsuz güveniyorum. Kaliteleri ve kapasiteleri, ilerleyen süreçte daha çok sahaya yansıyacaktır. Süreç uzun, meşakkatli bir yol ama bu yolda hep beraber hareket edersek, kolay bir şekilde atlatırız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız