SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz Karşıyız, Çünkü..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Basri Güzel, Ankara ve Malatya'daki şeker fabrikası arazilerinin ücretsiz olarak belediyeye verilmesine karşı olduklarını söyleyerek, konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdi.

Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi'nde, Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ile basın toplantısı düzenleyen Türkiye Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Basri Güzel, Ankara ve Malatya'daki şeker fabrikası arazilerinin ücretsiz olarak belediyeye verilmesine tepki gösterdiklerini söyleyerek, konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdi.

Ankara'da 2 bin 150 dönüm arazinin bedelinin 400 milyon YTL civarında olduğunu, bu arazilerin Türk Şeker eliyle satılıp paranın destekleme fonuna yatırılarak fabrikaların iyileştirilmesinde kullanılmasından yana olduklarını dile getiren Güzel, "Türkiye'de 500 bin ton şeker stoku var. Tatlandırıcılar devlet eliyle gelmeye devam ederse, bu rakam bu yıl 600 bin tona çıkar. Üretilen malı satamazsanız, üretimi nasıl devam ettirirsiniz?" diye sordu.

Güzel, "Avrupa'nın şeker pazarı haline gelmek, şeker fabrikalarının kapatılmasını istemiyoruz. Şeker üretim fiyatının Türkiye'de pahalı olduğu ve ithal olarak daha ucuza şeker geldiği söyleniyor. Doğrudur. Ancak, mısır tatlandırıcısı ucuz diye şeker sektörünü yok edemezsiniz. Bu sektörün yöreye sağladığı katma değer, köyden şehre göçü önleme, nakliye sektörüne sağladığı desteği göz ardı edemezsiniz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız