SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Katılmıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı İNÖDER olan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği üyesi olduklarını öne süren "bir grup", derneğin bir süre önce rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'e hitabeden kendi internet sitesinde yayınladığı, yerel basında da yer alan açıklamaya katılmadıklarını bildirdi.

İNÖDER Yönetim Kurulu imzasıyla derneğin sitesinde yayınlanan ve malatyahaber.com'un da yayınladığı "açık mektup"a katılmadıklarını belirten öğretim üyeleri, bu konuya ilişkin açıklamalarında isimleri yerine "Bir grup İNÖDER Üyesi" imzası kullandılar.

Sayılarının 30'a yakın olduğu ifade edilen üyelerce, İNÖDER'in yönetimine hitaben yayınlanan karşı açıklama şöyle:

"İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (İNÖDER) adına yaptığınız, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik’e hitaben yazıldığı belirtilen 6 Mayıs 2009 tarihli mektubunuzdan yerel basın yoluyla haberdar olduk. İNÖDER üyelerinin tümünün elektronik posta adresi dernek yönetiminde bulunmasına rağmen dernek üyeleri adına yapılan açıklamayla ilgili hiçbir dernek üyesine Yönetim Kurulu’nuz tarafından bilgi verilmemiştir.

Gerek İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi, gerekse İNÖDER Üyesi olarak bizler yapmış olduğunuz bu açıklamaya katılmadığımızı belirtmek isteriz.

İNÖDER, İnönü Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda bilimsel ve eğitsel düzeyde daha ileriye gitmesi, Atatürkçü ve çağdaş eğitim-öğretim anlayışı ile akademik yaşamın her aşamasında bilimsel ölçüt ve düşüncelerin egemen olmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Akademik yaşamın her aşamasında bilimsel ölçüt ve düşüncelerin egemen olması hususu son derece nesnel bir konu olup bu ölçütlerin İNÖDER Yönetim Kurulu Üyeleri’nin kişisel değerlendirmeleriyle ilişkilendirilmesi kabul edilemez.

Daha önceki dönemle karşılaştırıldığında üniversitemizin daha demokratik, daha katılımcı, öğretim üyelerinin özlük haklarına saygılı, öğretim üyeleri arasında huzur ve güvenin yeniden sağlandığı bir bilim ortamı kısa sürede oluşturulmuştur. Bu huzur ve güvenin İNÖDER üyeleri olarak, bizim üzerimizden bozulmaya çalışılmasını istemiyoruz. Gerek İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri olarak, gerek İNÖDER Üyeleri olarak neye, kime, nasıl ve ne şekilde hizmet edeceği bilinmeyen kurgulanmış oyunların içinde yer almayacağız. Kaldı ki bu dönemde profesör, Doçent kadrolarına atanan ve idari görev verilen (Dekan, yüksek okul müdürü, başhekim yardımcıları, anabilim dalı başkanları gibi) onlarca İNÖDER üyesi arkadaşımız vardır.

Artık bu tür konularla yorulmak istemiyoruz. Elbette öğrencilerimize, hastalarımıza, şehrimize, ülkemize ve bize bu günleri miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuz var. İmkanlarını kullanarak yetiştiğimiz bu ülkeye, yalnızca uzmanlaştığımız konularda sonuna kadar hizmet ederek bu borcun ödeneceğine inanıyor ve İNÖDER Yönetim Kurulu’nu da bu konuda daha özenli olmaya davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız