SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Kendisiyle Mutluyuz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:59:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, esnaflara önemli destekler verdiklerini ifade ederek, bundan sonrada desteklerinin süreceğini söyledi. 

Çalık, Ahilik Haftası dolayısıyla Malatya'ya gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile birlikte Yeni Cami çevresindeki esnafları ziyaret etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, esnafların Ahilik Haftasını tebrik etti. 

Çalık, esnaflara önemli destekler verdiklerini belirterek, bundan sonrada desteklerinin devam edeceğini dile getirdi.

AKP iktidarları döneminde esnaflara yönelik önemli düzenlemelerin ve desteklerin yapıldığını kaydeden Çalık, "Unutulmaya yüz tutmuş meslekler için esnaflarımıza sıfır faizli krediler verilecek. 600 milyon TL'lik faizin sübvanse edilmesi için verilen destek 700 milyon TL'ye çıkarıldı. Şuanda yaklaşık 12 katrilyonluk kullanılan kredi 17 katrilyona çıkarılabilecek. "dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, unutulmaya yüz tutan mesleklerden verginin kaldırıldığını belirtti.  Palandöken, küçük bir saat tamircisi, bakırcı, sarrafa ürün yapan esnafın vergi vermeden işini idame ettirebileceğini kaydetti. 

Palandöken, Çalık'ın en büyük siyasi partinin genel başkan yardımcısı olduğunu belirterek, "Eczacı 'derde derman olmak' demek. İşte Malatyalıların da derdine deva olmak içinde siyasette önemli bir mesafe kat etti. Biz, kendisiyle mutluyuz ve onun başarılı olması içinde elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz" diye konuştu. 

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Şevket Keskin de, Çalık'ın esnaf ve sanatkar camiasına bugüne kadar büyük destekler verdiğini kaydederek, kendisinin Malatya esnafı ile ilgili özel bir programının olmasının istediklerini dile getirdi.

"ESNAF AK PARTİ'YE GÜVENİYOR.."

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, MalatyaPark Alışveriş Merkezi’ni ziyaret etti. Burada esnaflarla buluşan Taha Özhan Türkiye’nin son 13 yılında ekonomik istikrar olduğunu ifade ederek, “13 yıldır esnaf AK Parti’ye güveniyor. Bu noktada bizim asıl gerçekleştirdiğimiz devrim güvendir” dedi.

Başbakanın Başdanışmanı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, partililerle birlikte MalatyaPark Alışveriş Merkezi’ni ziyaret etti. AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan’a mağaza çalışanları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Esnafların “Oyumuz ve duamız AK Parti’ye” sözleri üzerine bir açıklama yapan Taha Özhan, AK Parti’nin oylarının her geçen gün arttığını belirterek, bunun ekonomik istikrar ve sürdürülebilir ekonomik büyüme sayesinde başarıldığını söyledi.

“MALATYA’MIZ GELECEK İÇİN UMUT VADEDİYOR”

Türkiye’nin son 13 yılında ekonomik istikrar olduğunu vurgulayan AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, şöyle konuştu:

“13 yıldır esnaf, AK Parti’ye güveniyor. Bu noktada bizim asıl gerçekleştirdiğimiz devrim güvendir. AK Parti’nin ekonomik reformlarını en iyi esnafımız bilir. Çünkü esnaflarımız 13 yıl önceki istikrarsız döneme geri dönmek istemiyorlar. Bunu da ziyaretimiz esnasında sık sık dile getirdiler. Ekonomik dinamizm ve siyasi istikrar açısından Türkiye ve Malatya’mız gelecek için umut vadediyor. Son 13 yılda çevremizdeki birçok soruna rağmen Türk ekonomisi yılda ortalama yüzde 5,5 büyüdü. Gayrisafi milli hasılamız (GSMH) 3,5 kat arttı. İktidara geldiğimiz 2002 yılında GSMH, 230-240 milyar dolar civarındaydı, şimdi 840-850 milyar dolar civarında ve hala da artmaya devam ediyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız