SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Kimseyi Katletmedik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:48:14
A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ile Azerbaycan Beynelxalq Diaspora Merkezi (BDM), Ermeni çetecilerin Türkiye'de ve Azerbaycan Karabağ bölgesinde yaptıkları katliamlarla ilgili fotoğraf sergisi açtı. 

Malatya Sümerpark'ta açılan sergiyle ilgili açıklamada bulunan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Bu sergi, 1915 ve 1918 yılında Ermeni çetelerinin, Osmanlı döneminde Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bulunan Türk halkını katletmesini anlatıyor. Ermeni lobisi '1915'te katliama uğradık' diyor. Bu sergi, asıl katliamı kimin yaptığını ve katliama kimlerin uğradığını anlatıyor. Malatya'ya gelmemizin ayrı bir önemi var. İnsanları aydınlatmak ve bilgilendirmek amacıyla çeşitli şehirlerimizde bu sergileri açıyoruz. Çek Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Viyana'da da sergimizi açtık. Ermeni lobisine karşı Kars ve Van bölgesinde bir çalışma yaptık. Çünkü Kars ve Van bölgesinde yoğunlaşmışlardı. Van'da yaptığımız çalışmalarla zayıf hale düştüler. Van halkı, anlatılanların yalan olduğunu anladı. Ermeni lobisinin 'yalan' söylediğini anlattık. Şu anda baktık ki Malatya'da bir oluşum içerisindeler. Malatya üzerinden Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hükmetmek istiyorlar. Burada da Malatya'yı çok önemsiyorlar. Malatya'da geçtiğimiz aylarda Ermeni bir derneğin şubesi açıldı. Ermeni lobisi burada çalışma yapıyor. Biz de bu nedenle Malatya'ya gelerek, insanlarımıza gerçekleri anlatıyoruz. Malatya'dan giden Ermeniler var. Bunu inkar etmiyoruz. Beraber bir tarih paylaşmışız ama biz kimseyi katletmedik. 600 yıl 3 kıtada hükmeden Osmanlı Devleti hiç kimseyi katletmemiştir" dedi.

"SERGİMİZ SÜRECEK"

Malatya'dan sonra Nahcivan'da fotoğraf sergilerinin devam edeceğini belirten Gülbey, "Planlarımız arasında batıda birkaç şehirde bu fotoğraf sergisini açmak var. Hem Avrupa hem de Türkiye'de sergilerimiz sürecek. ASİMDER olarak örgütlenme içerisindeyiz. 2015 yılı geliyor, sözde Ermenilerin 100. yılı. '2015 yılında bu soykırımı Türkiye'ye kabul ettireceğiz' diyorlar. 1915 yılında ölmüşler ama katledilmemişlerdir. Yaptıkları isyanlardan dolayı devlet tedbir almış, tehcirde soğuk algınlığı ve açlıktan dolayı ölmüşler. Osmanlı'da da yüzlerce asker ve insan soğuk ve salgın hastalıktan dolayı ölmüştür. '1915'te bizi katlettiler' diyorlar. 1915 yılında biz Çanakkale'de savaşıyorduk. Bizi öldürmeye gelen ülkelerin askerleri ölmüştü. Biz onların ölülerine sahip çıkıp, mezar yaptık. Bizi öldürmeye gelenlerin ölülerine sahip çıkıyoruz, yüzyıllarca içimizde yaşayan vatandaşımızı niye öldürelim?" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız