SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Kırsalın Belediyesiyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Arapgir ilçesi köy muhtarlarıyla bir araya gelerek köyün sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Arapgir İl Özel İdaresi Bakım Evinde yapılan toplantıya, Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Haluk Cömertoğlu, İl Genel Meclis Yusuf Bayrak, İl Özel idaresi birim müdürleri ve köy muhtarları da katıldı.

Toplantıda konuşan Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal, yapılan bu toplantılarda alınan karaların gelecek çalışmalara da yön vereceğini belirterek, ''Köylerimizde yapılacak işleri öncelikli sıraya göre yapacağız. Gönül ister ki bütün işleri bir anda yapalım bunun mümkün olmadığını sizlerde biliyorsunuz. Elimizdeki bulunan kaynaklara göre iş çıkarmaktayız. Yetişmeyen yerde İl Özel idaresinden yardım talep ediyoruz. Zaman, zaman sizleri ziyaret edip isteklerinizi bizlere bildiriyorsunuz. Sabırla bekleyiş neticesinde işlerinizin bittiğini göreceksiniz. Birde yapılan işlerin tamamlanması gerekir. Bir yerde başlanılan işi yarıda bırakmam hoş olmaz. Bu toplantıda talep ve istekler gelecek çalışmalara ışık tutacaktır" ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise konuşmasında, köylerin sorunlarına gerekli hassasiyeti gösterdiklerini bildirip, sorunları hep birlikte aşacaklarını vurguladı. Er, "Doğup büyüdüğüm, lise hayatının bitimine kadar bu yerlerde yaşadığım memleketime hizmet etme fırsatı doğdu. İnsanın kendi memleketinde hizmet etmenin zorlukları ile güzel duyguları da var. Bizler kırsalın belediyesiyiz. Köyümüze ve köylümüze daha iyi bir yaşam ortamı hazırlamak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmaları
yaparken Malatya'nın ilçelerinin bütün köy muhtarlarını yerinde ziyaret etmemiz çok zor olabilmekte zaman, zaman sizler kurumumuza gelerek istek ve temennilerde bulunuyorsunuz. Bu günde sizleri bu ortamda bir araya getirerek acil ihtiyaçlara öncelik vermek ve gelecek yıllarda yapılacak çalışmalara konulara görüşmek dilek ve temennide bulunmak için buradayız. Bu talepleri ilgili birim müdürlerimiz not alarak uygulamada önceliklere göre çalışma yapacaklaradır" şeklinde konuştu.

"Arapgir'in en büyük sorunlarından biri de dışarıdan gelen insanların barınma yerinin olmamasıydı. Geçmişte burada bizim bir otelimiz vardı. Tamirat ve tadilat gerekiyordu. Bunun için yaklaşık 180 bin TL bir para harcanmalıydı. Biz bu oteli ve altında bulunan soğuk hava deposunu sattık. Elde edilen 400 bin TL paranın burada yapılacak olan 30 yataklı öğretmen evinin yapımında kullanılması il genel meclisimizin aldığı kararla belirlendi" diyen Er, "Bu oteli alanlar şu an tadilat ve tamirat yapıyorlar.
Millet hanın tadilatı ve tamiratı devam ediyor. Burasını da otel olarak kullanılması düşünülüyor. Böylelikle Arapgir'e dışarıdan gelen insanların barınma ve konaklama ihtiyaçları karşılanmış olacak. Köylerimiz ile yatırım programları devam ediyor. Tarihi bit geçmişi olan ve turizm ulaşımı kolaylaştırmak için Göz yolu, Osmanpaşayolu asfaltlanacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız