SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Madden, Siz Manen..'

A- A+ PAYLAŞ

Müftülüğün din görevlileriyle düzenlediği aylık toplantıların sonuncusuna Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği de katıldı. Müftü Yusuf Gül'ün Malatya'da göreve başladıktan sonra başkanlık ettiği ilk toplantıda, iki kurumun suçun önlenmesine ilişkin işlevleri de konuşmalarda dile getirildi.

Müftülükten konuya ilişkin olarak şu açıklama yapıldı:

"Her ayın on beşinde düzenli olarak yapılan din görevlileri toplantısına bu ay Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü H. Yusuf Gül “Şimdiye kadar her ay düzenli olarak yapılan ve bundan sonra da yapılacak bu toplantılarda genellikle kurumumuzla, personelimizle ilgili bilgilendirmenin yanı sıra çeşitli konularda görevlilerimizi bilgilendirme adına farklı konukları davet edeceğiz. Bu toplantı Malatya’mızda din görevlilerimizle yapacağımız ilk toplantım olacaktır. Bu ilk toplantımızda Malatya Emniyet Müdürümüzü aramızda görmekten çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bizler geldiğimiz görev yerimizde de emniyet teşkilatımızla çok güzel diyalog halindeydik. İnşallah burada da bu güzel diyalogumuz devam edecektir” dedi.

'Bir insan ya kanundan korktuğu için ya da yaratıcısından korktuğu için suç işlemez. Bizler işin maddi, kanuna bakan cihetiyle, insanlarımızı suç işlemekten alıkoymaya çalışırken; sizler manevi boyutuyla insanları suç işlemekten alıkoymaya çalışıyorsunuz. Aslında bizler ve sizler suç işlemeyi engellemek, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşmasını sağlamak için müşterek hareket ediyoruz' diyen İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya “Huzurlu toplumun oluşması için her zaman iletişim halinde olmamız ve birlikte hareket etmemiz lazımdır. Güvenliğin sağlanması sadece emniyetin işi değil, toplum içinde yaşayan her bireyin bir vatandaşlık görevidir. Bilhassa hırsızlık, dilencilik, sokakta çalışan çocukları koruma… gibi konularda halkımızı bilgilendirmede ve bilinçlendirmede din görevlilerine çok büyük görevler düşmektedir. Din görevlilerimiz bir yönüyle zabıta iken, diğer yönüyle toplum mühendisleridir. Toplumun şekillenmesinde önemli rol almaktadırlar.'dedi.

Bu gün bilhassa cami önlerinde ve sokaklarda dilencilik yapıldığına dikkat çeken Kahya “Dilencilik suçtur. Dilenme arz talep meselesidir. Kendi vicdanlarımızı tatmin etme adına onlara verdiğimiz birkaç kuruşla onları bilmeyerek suç işlemeye teşvik ediyoruz. Dilencilere para vermeyi yasaklamak, toplumdaki yardımlaşmayı ortadan kaldırmak gibi anlaşılmamalıdır. Ayrıca küçük yaştaki çocukların sokakta çalıştırılması bazı mafya organlarına birer davetiyedir. Sokakta çalışan her küçük çocuk risk altında demektir. Emniyet Müdürlüğü olarak bizim bu konuda çok çalışmamız var ve güzel sonuçlar almaktayız.”dedi

Camilerdeki hırsızlık vakalarına, kontör dolandırıcılığına, trafik kurallarının ihlaline de değinen Kahya; din görevlilerinden, bu konularda cemaatlerini, vatandaşları bilgilendirmelerini, her hangi şüpheli durumlarda 155’i aramalarını ve camilerine kamera sisteminin kurmalarını istedi.

Slâyt eşliğinde Malatya’da yaptıkları faaliyetleri ihtiva eden bir sunum yapan Malatya İl Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği de “ Olayların gerçekleştiği her yerde polisin olması mümkün değildir ama her olayın gerçekleştiği yerde çoğunlukla bir birey vardır. Bizler bireylerin vatandaşlık görevini yapmaları için her platformda onları bilgilendirmeye çalışıyoruz. ‘Her şeyi en iyi biz biliyoruz demiyoruz. Gelin hep beraber düşünelim, karar verelim ve birlikte önlemeye çalışalım’ diyoruz. Suça karşı kollektif hareket ederek, toplumla birlikte hareket ederek suçları en aza indirebiliriz. Bunun için de düğünlere, taziyelere katılarak, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunarak toplumla kaynaşmaya vesile olacak her fırsatı değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

Yapılan sunumun ardından Malatya İl Müftüsü Gül, İl Emniyet Müdürü Kahya’ya teşekkür ederek plaket verip, bir buket çiçek takdim ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız