SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Milliyetçi Muhafazakarız"

0
Güncellendi - 2016-05-06 18:36:41
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Türkmen Gecesi’nin ardından eleştiri oklarının hedefi olan Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayettullah Geçen, kendilerini DAEŞ ile bir gösterenlere sert tepki göstererek, “Biz milliyetçi ve muhafazakar bir derneğiz” dedi.

Anadolu Selçuklu Ocakları Derneği tarafından Malatya’da düzenlenen 'Türkmen Direniş Gecesi’nin ardından başta CHP olmak üzere bazı kesimlerden tepki gelmişti. Etkinliğin yapıldığı konferans salonundaki Atatürk portresinin üzerinin örtülmesi ile başlayan tartışmalar sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemi ile soru önergesi vermiş ve geceye katılan Suriyeli komutanın ülkeye hangi yollardan giriş yaptığını sormuştu.

Bugün basın toplantısı düzenleyen Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, iddialara yanıt verdi. Gerçekleştirdikleri organizasyonun tamamen resmi izinlerle gerçekleştiğini belirten Geçen, “Her ne kadar CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba bu konulara vakıf olmasa da aleyhimizde sağlıklı olmayan kulaktan duyma bilgilerle bizlere ithamda bulunuyorlar” diye konuştu.

Programa katılan Sultan Abdülhamidhan Tugayı Komutanı Ömer Abdullah’ın Türkiye’ye giriş ve çıkışının bir sorun olmadığını belirten Geçen, programın içeriğinin ise gerekli resmi makamlara bildirildiğini söyledi. Ömer Abdullah’ın Suriye’deki Türkmen Dağı’nda yaşanan dramı anlattığı ve organizasyonun da gayet güzel bir şekilde geçtiğini ifade eden Geçen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Kelime-i Tevhid bayrağından Arapça bir flama olarak bahsettiğini belirtti.

Geçen, “Bu tür tepkiler veren insanların bağlı oldukları dinin gereğini bilmedikleri ortaya çıkıyor. Size soruyoruz, İslam dinine mensupsan nasıl Kelime-i Tevhid getirmeden Müslüman oluyorsun. İslam dininin olmazsa olmazı kelimeyi şehadet ve tevhit getirilmesidir. Ey Veli Ağbaba sen bu kadar İslam’dan uzaksın, oradaki bayrağa Arapça yazısı diyorsun. Kelime-i Tevhid bizim İslam dinine bağımlığımızın bir nişanesidir” ifadelerine yer verdi.

Düzenledikleri gecede DAEŞ propagandası yapıldığı iddialarının da tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Geçen, “Ömer Abdullah’ın Türkmen cephesindeki şanlı mücadelesini yakından gördük. Ay yıldız bayrağımızı taşıyan bir tugay komutanından bahsediyoruz. Salonda asılan bayraklar tamamen bizim Türkmenler'in kullandığı bir bayraktır. Bizler DAEŞ’in bir terör örgütü olduğunu defalarca söyledik. Bu örgütün dış güçler tarafından kurulan bir terör örgütü olduğunu da her fırsatta dile getirdik. Bizleri IŞİD ile bağlantılı göstermek ahmakçadır, bizleri bunlarla birlikte telaffuz etmek ahmaklıktır” şeklinde konuştu.

DAEŞ ile mücadele eden Türkmenler'in yanlarında olduklarını söyleyen Geçen, “Biz DAEŞ ile bir savaş halindeyiz. Bu tepkileri veren Ağbaba ve bunların yandaşlarına diyoruz ki konuya az vakıf olup, bir araştırma yapsaydınız da öyle tepki verseydiniz” diye konuştu.

Anadolu Selçuklu Ocakları’nın milliyetçi ve muhafazakar bir teşkilat olduğunu kaydeden Geçen, salondaki Atatürk fotoğrafının Kelime-i Tevhid bayrağı ile kapatılması konusunda ise en ufak bir kasıtlarının olmadığını belirterek, gençlerin salonu süsleme çalışması sırasında yapılan bir olay olduğunu ve bu durumda kesinlikle kasıt aranmaması gerektiğini söyledi.

AĞBABA SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ..

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konferans salonunda Anadolu Selçuklu Ocakları isimli derneğin düzenlediği "Türkmen direniş gecesi" etkinliğinde cihat çağrıları yapılıp, Atatürk resminin kapatılması hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması isteği ile bir soru önergesi vermişti.

Ağbaba'nın Efkan Ala'ya yönelttiği sorular şöyleydi:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda, Anadolu Selçuklu Ocakları Derneği Malatya Şubesi tarafından organize edilen ‘Türkmen direniş gecesinde’ cihat çağrıları yapılmış, salonda asılı bulunan Atatürk fotoğrafının üzeri Arapça yazan flamalarla kapatılmıştır. Gecede sık sık tekbir getirilip, laiklik karşıtı söylemlerin dillendirilmesi kamuoyunda büyük tepki toplamıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

1-Malatya Büyükşehir Belediyesi salonunun böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?

2-Türkmen Direniş Gecesi adı altında laiklik karşıtı söylemlerin dillendirilmesi, cihat çağrısı yapılmasının ardından geceyi düzenleyen dernek hakkında bir işlem başlatılması düşünülmekte midir?

3-Geceyi düzenleyen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması düşünülmekte midir?

4-Dernek yöneticileri Atatürk resminin üzerini Arapça yazan flama ile kapatırken salonda bulunan sivil polis memurları tarafından neden müdahalede bulunulmamıştır? Konuyla ilgili Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden tarafınıza ulaşan bir rapor var mıdır?

5-Malatya Büyükşehir Belediyesi salon tahsisi yaparken etkinliğin içeriği hakkında bilgi almamakta mıdır? Şayet gecenin içeriği yetkililere bildirilmiş ise böyle bir geceye nasıl izin verilmiştir?

6-Suriye’deki cihatçı gruplardan bir örgütün başı olan ve kendine “Sultan Abdülhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah” diyen şahıs Suriye’den Türkiye’ye nasıl ve hangi yollardan girmiştir? Bu şahsın Türkiye’ye girişinde kendisine yardım edilmiş midir? Kaçak yollardan girdi ise Emniyet Müdürlüğü bu şahıs hakkında herhangi bir işlem yapmış mıdır?"

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hamza (7 yıl önce)
    atatürk resminin kapatılmasına ne diyeceksin ayetullah molla?
    %100
    %0
    Yanıtla