SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Nasıl Bayram Yapacağız?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Kültür ve Fuarcılık Şirketi'nin organize ettiği "Aspuzu'da Ramazan Geceleri" programına katılan Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, İsrail'in saldırısına uğrayan Gazze seferi sırasında kendisinin de yolcularından olduğu Mavi Marmara gemisinde yaşananları da anlattı. Kayan, sel felaketi yaşayan Pakistan'a da yardıma çağırdı.

Belediye Kültür ve Fuarcılık Şirketi'nin konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, ‘Rabbim bizi bizimle imtihan ediyor’ diyerek, islamiyetin yaygın olduğu coğrafyalarda, kan, zulüm, sömürü ve iç savaşların yaşandığını söyledi. Yaşanan bu olaylar karşısında ümmetin kan kaybettiğini ifade eden Ramazan Kayan, ümmetin nasibine bunların düştüğü kaydetti.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Aspuzu’da Ramazan Geceleri Programı devam ediyor. Geceye, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Hanimeli Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Abdullan Gül Parkı içerisinde gerçekleştirilen programın 16. gecesinde ilk olarak Hacivat-Karagöz sahne aldı. Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından Hanımeli Derneği tarafından düzenlenen program gerçekleştirildi. Ruveyda Yılmaz ve Enes Dirican’ın Kur’an-ı Kerim ve mealini okumasının ardından Necipcan Cengil Ramazan davulu ile maniler okudu. Bir gurup öğrencinin tiyatro gösterisi ile devam eden programda Hanimeli Öğrenci Korosu sahne aldı. Mavi Marmara adlı bir eser besteleyen öğrenciler, Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan’ı ağlattı.

“HAYIRLARDA YARIŞALIM”
Gösterilerin ardından Aspuzu’da Ramazan Geceleri Programı’na konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan izleyicileri ile buluştu. Kur’an-ı Kerim ve Ramazan Ayı ile ilgili konuşma yapacağını belirten Ramazan Kayan, Pakistan’da yaşanan sel felaketi nedeni ile yardımlaşmanın önemine değineceğini kaydetti. Kayan, Müslümanların kan kaybettiğini söyleyerek, İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanların zulüm, iç savaş, kan ve sömürü altında olduğunu söyledi. Kayan, “Kısa bir süre önce Pakistan’da bir felaket yaşandı. 3 bin insan yaşamını yitirirken 700 bin kişi ise çamur içerisinde yaşıyor. Evsizler açlar. Yüce rabbim bizi bizimle sınav ediyor. Birkaç gün sonra bayram yapacağız. Pakistanlı din kardeşlerimiz orada ağlarken bizler nasıl bayram yapacağız. Gelin bayram harçlıklarımızı bayramlıklarımızı oraya gönderelim. Onlara yardım edelim. Allah’ın huzuruna bu leke ile çıkmayalım. Müslümanlık paylaşmaktır. İnsanlığa sahip çıkmaktır. Müslümanlık yardımlaşmaktır. İsrail’in Gazze’ye sokmadığı gemileri biz Pakistan’a göndereceğiz. Bu gemilerin dolması lazım. Herkes elinde ne geliyor ise Müslüman kardeşlerimize bir şeyler göndersin. Ben sizlere güveniyorum. Bu ay hayırlarda yarış ayıdır. Varınızı yoğunuzu paylaşınız. Allah’ın sizlere yaptığı iyilik gibi sizde muhtaçlara iyilik yapınız. Şüphesiz ki Allah bunun karşılığını misli misli verecektir. Malatya’da bin kişi Umreye gitmiş. Demek ki; on kişide Pakistan’a gidebilir. Oradaki kardeşleri ile bir akşam iftar yapabilir” dedi.

“MAVİ MARMARA BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ”
Konuşmasının sonunda Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’nde yaşanan olaylara değinen Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, Türkiye’nin iyilik damarının ve vicdan boyutunu bu olay sonrasında öğrendiğini belirterek, umutlarının yeniden yeşerdiğini söyledi. Gemiyi ele geçiren İsrail askerlerinin önce plastik mermi kullandığını daha sonra ise gerçek mermileri yağmur gibi üzerlerine yağdırdığını anlatan Kayan, “Şehit olan arkadaşlarımızın eşleri o esnada bir damla gözyaşı dökmedi. Aralarında anlaşmışlar. Demişler ki; Bu gemide ne olursa olsun kimse ağlamayacak. Türk kadınlarının gözyaşının İsrail askerleri görmeyecek. Bunun gibi pek çok olay var. Bir kadın gemiye binmiş. Sordum kadın başına ne işin var. Çocuklarını niye yalnız bıraktın diye. Kadın, ‘Gazze’li çocuklar rüyama giriyordu. Gözlerimin önünde onların o halleri hiç gitmiyordu. Bu yüzden onları kucaklamadan rahat edemeyeceğim için bu gemiye bindim’ dedi. Bakın şu düşünceye vicdana. İnanın gözlerim yaşardı. Anadolu’da böyle kadınlar olduktan sonra siyonizmin ve emparyalizmin sonu gelmiştir. Bizim kadınlarımız böyleyse ABD’nin ve İsrail’in işi zor. İslam kardeşliğinin tadını ben bu gemide aldım. Çağın ashabını gemide tanıdım. Ölmeden önce bu çağın sahabeleri ile tanıştım. Bunu bana nasip etti. Allah’ıma şükürler olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Gecenin sonunda Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan’a Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır adına Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, kayısı kristali hediye etti. MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ise kayısı hediye etti.

HALK MEMNUN
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından geleneksel hale getirilen İftar Çadırı uygulaması devam ediyor. Yeni Camii Meydanı’nda kurulan İftar Çadırı’nda orucunu açan vatandaşlar hallerinden memnun olduklarını ifade ederek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Öte yandan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından bu yıl 21.’si açılan Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı Abdullah Gül Parkı’nda halkla buluşuyor. Ziyarete gelen vatandaşlar ve kitapçıların hallerinden memnun oldukları gözlendi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız