SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz Niye Biraraya Gelemiyoruz?''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Malatya milletvekili ve TBMM KİT komisyonu üyesi Mevlüt Aslanoğlu, Adıyamanlıların valisi ile birlikte Ankara'da sorunları için yetkililerle görüştüğünü, Malatyalılar olarak biraraya gelip, özellikle İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nin sorunlarını çözememenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Aslanoğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi için Adıyaman Valisi ve Adıyaman'ın tüm milletvekilleri ile Adıyaman Üniversitesi rektörlüğünü tedviren yürüten Sayın Fatih Hilmioğlu ile birlikte Adıyaman Üniversitesi'nin sorunlarını görüşmek ve çözüm bulmak amacıyla bir araya geldiklerini, Maliye Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'nı birlikte ziyaret ederek Adıyaman Üniversitesi ile ilgili her sorunu çözümlemeye çalıştıklarım dikkatle izledim.

Bu habere bir taraftan çok sevindim, çünkü Adıyaman'da kurulu bu ilim yuvasına sahip çıktıkları için gururlandım. Adıyaman Üniversitesi, tüm Adıyamanlıların ve burada eğitim gören çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Valisi ve tüm Adıyaman Milletvekilleri ve Sayın Rektör'ün sorumluluk duygularını yürekten kutluyorum. Ortak noktaları, Adıyaman Üniversitesi için hepsi bir araya gelmiş ve Sayın Rektöre yardımcı olmaya çalışmalarıdır.

Diğer taraftan ise bu haberi duyunca biraz hüzünlendim. 4 yıldır valisi ile, tüm milletvekilleri ile Malatya İnönü Üniversitesi için sorunları çözmek amaçlı olarak bir araya geldik mi? İnönü Üniversitesi hepimizin değil mi? Öğrencilerimiz, hastalarımız kimin öğrencisi ve hastası? Bunlar hepimizin ortak değeri değil mi?

Bizler İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi için bir araya neden gelemedik? Bizlerin görevi İnönü Üniversitesi'nin sorunlarını çözmek değil miydi? Bizlerin birbirimize kırılmaya, küsmeye ve darılmaya hakkı var mı? Milletvekili sorumluluğumuz böyle mi olmalıydı?

Dün geçti, yarın değil, bugün ortak değerlerimize sahip çıkmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu bir kez daha dile getirmeyi ve Malatya kamuoyuna duyurmayı yine bir görev olarak kabul ediyorum.

Ayrıca; kardeş il olan Adıyaman'da yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi için tüm Adıyamanlılara başarı dileklerimi iletir, sorumluluk duygusu olan tüm yetkilileri yürekten kutlarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız