SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz O Kararı Bir Günde Çıkarırız..''

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Bakanlık Müsteşarı ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü ile birlikte Malatya'ya yarım günlük bir ziyaret yaptı. Bu ziyarette Erhaç Havaalanı Sivil Terminal ek binası ile özel sektöre ait çorap fabrikasının açılışı yapılıp, bir beton tesisinin temeli atıldı. Bakan Yıldırım törenlerde yaptığı konuşmalarda; “Türkiye’nin son üç yılda her alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini, 1950’lere kadar Devlet eliyle yapılan kalkınma 50’lerden sonra dünya konjöktürüne uygun olarak özelleştirme yanlısı ekonomi politikaları uygulamasına geçildi, ama bunda da geç kalındı. 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın vizyonu sayesinde büyük ilerlemeler yaşandı. Bu ilerlemeler Özal’dan sonra durdu. Özal iktidarları ile AKP iktidarı arasındaki dönem bir fetret dönemidir.” dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım; Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AKP MKYK üyesi Öznur Çalık, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, MAKİAD başkanı Kubilay Karaaslan, daire Müdürleri ve kurum amirleri ve çok sayıda AKP’li tarafından Havaalanında karşılandı.

VALİNİN TALEBİ..
Ek Terminal binasının açılışı için yapılan törende konuşan Vali Daşöz; “Tarım, sanayi, eğitim ve askeri bir kent olan Malatya’mızın gelişmesi için yapılan her türlü çalışmanın arkasındayız. Havaalanımızın genişlemesi ve sağlıklı hizmet verebilmesi bakımından son derece önemli olan bu ek binanın gerçekleşmesine katkısı bulunan başta sayın bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

Yalnız Malatyalılar adına sayın bakanımızdan ricalarımız olacak. Birincisi Doğu ve Güneydoğu'ya açılan hat seferlerinin Malatya’dan yapılması, ikincisi de Gurbetçilerin memleketlerine dönüş sezonu dolayısıyla artan yolcu talebi var. Malatya Havaalanının da Dış hatlara açılması yönünde talebimiz var”dedi.

"BİR GÜNDE KARARI ÇIKARIRIZ.."
Vali Daşöz’den sonra kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım yaptığı konuşma AKP iktidarı ile birlikte Türkiye’nin hemen her alanda büyük gelişmeler kaydettiğini, bu gelişmeleri bazı kesimlerin anlamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Bakan özetle; “ Sahip olduğu vizyonuyla Türkiye’nin önünü her alanda açan büyük devlet adamı 8.Cumhurbaşkanı Özal’ın Memleketi olan Malatya’da olmaktan mutluyum. Havacılık sektöründe yaptığımız çalışmalarla Dünyadaki bütün istatistikleri alt-üst ettik. Dünya’da havacılık sektörü yılda yüzde 5 civarında gelişirken Türkiye’nin gelişmesi iç hatlarda yüzde 139, dış hatlarda ise yüzde 30 oldu. Yolcu sayısında da aynı paralelde gelişmeler var. Malatya’da 2002 yılında 70.000 yolcu taşınırken bu rakam şimdi 350.000’ler civarında. Bu gelişmeler dünyanın bile hayret ettiği gelişmelerdir. Bu gelişme de yetmeyecek. Buna paralel olarak da tesislerimizin de geliştirilmesi gerek. Biz AK Parti iktidarı olarak yaptığımız çalışmalarla her alanda çıtayı yükselttik. Bundan sonra hangi iktidar gelirse gelsin bu çıtayı yakalamak zorunda. Bütün bunları görmeyen bazı çızırtılar var. Hala karamsar tablo çiziyorlar, kötümser hava pompalıyorlar.

Gönül isterdi ki IMF politikalarına bağlı olmadan ekonomi politikalarımız olsun. Kore örneği ortada. 1999 yılında Kore IMF Politikaları ile kalkınamayacağını halkına anlatınca bütün Kore halkı elinde avucunda, bankada, yastık altında nesi varsa verdi. Bugün Kore gerçeği ortada. Ülkemizde de geçmişte bu yöntem uygulandı ama Vatandaşın iyi niyeti kötüye kullanıldı.

Sayın valimizin bir isteği vardı. Dış hatlar uçuşu konusunda. Yeter ki siz trafiği sağlayın. Biz o kararı bir günde çıkarırız. Çünkü bu bir ekonomi talep olmazsa arz da olmaz. Siz bu trafiği sağlayın biz gerekeni yaparız” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Terminal ek binasının açılışı yapıldı.

BAKANIN LASTİKSİZ ÇORAP SİPARİŞİ!..
Bakan Yıldırım, Mert Çorap Fabrikası'nı açılışında kişisel bir özelliğini de anlatarak, lastiksiz çorap üretilmesini istedi. Bakan Yıldırım, "Ben lastiksiz çorap giyiyorum, bir özel nedenimden dolayı. Hanım Ankara'da sabahtan akşama kadar dolanıyor, bulamıyor. Eğer pazar varsa, benim için yapmayın yani onu söylüyeyim. Şu sıkan çorap olmazsa iyi oluyor. Ayağında varis problemi olanlar için, ayağında başka problemi olanlara faydası oluyor. Bu özel bir istek gibi oldu. Kusura bakmayın aklıma geldi onun için söyledim" dedi.

Bakan bu arada Sim beton adlı tesisin temelini de attı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız