SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz O Listeyi İmzalamadık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:02
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, 2013 yılı 'İhracat ve Yenilikçilik' ile 'Yerelde Ekonomik Gelişme' mali destek programları kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından ilan edilen başarılı projeler listesini odalarının FKA ile birlikte imzalayarak onay vermediklerini söyledi. 

FKA Yönetim Kurulu Üyesi olan Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, projelerin onaylanması ile ilgili yapılan FKA yönetim kurulu toplantısında kararı imzalamadığını dile getirdi. Şekerdağ, "Projelerin teknik ve mali değerlendirmesinin bağımsız denetçiler tarafından yapıldığı ve değerlendirme komitesince incelendiği ifade edilerek sonuçların son derece bağımsız bir şekilde alındığı ifade ediliyor. Biz Elazığ’ın ve üyelerimizin haklarını korumak için bu kuruldayız. Şimdi 93 proje veren bir ilin iyi proje sayısı 12 olacak, ancak 26 proje veren ilin iyi proje sayısı 13 olacak. Bu mantıkla izah edilebilir bir durum değil. Proje dağılımları illerin geri kalmışlığına göre verilecek ise, sıralama Tunceli, Bingöl, Elazığ, Malatya şeklinde olmalıdır. Projelerin amacı, ihracatı teşvik etmek, istihdam yaratmak ve en önemlisi bölge kaynaklarını ekonomiye kazandırmaktır. FKA’nın 35 uzmanı bu konuda ön görüşlerini bağımsız denetçilere bildiriyor, bununla birlikte FKA’nın kurulları ve yönetimi var. Tüm bunlara rağmen bağımsız denetçiler tarafından bu işler oturulup kağıt üzerinde çözülecek ise, ne 4 ilde ajans şubesine gerek var, ne de yönetim kurulu ile diğer kurullara gerek var. Tüm bu gerekçelerle, ilimizin herhangi bir haksızlığa uğramaması ve daha da önemlisi ülkemizin kıt kaynaklarının heba edilmemesi adına listeyi imzalamayı şahıs olarak uygun bulmadım. Sonuçların bölge illeri ve tüm proje sahipleri adına hayırlı olmasını temini ederim ” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız