SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biz 'Oda' Parası Toplarken!.

A- A+ PAYLAŞ

"Vizyonu daralan Malatya", TÖTM yanına yaptırılacak konukevi odası için Başbakan'ın katılımıyla bağış toplamayı düşünebilirken, Erzurum ve Kayseri'de teknik üniversite kurulmasına ilişkin maddeler TBMM'de kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, 8 yeni üniversite kurulmasını ve Bilkent Üniversitesinin adının İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olmasını öngören tasarının, Konya, Kayseri Abdullah Gül ve Erzurum Teknik üniversitelerinin kuruluşuna ilişkin maddeleri kabul edildi.

Görüşmelerde, verilen önergelerin kabul edilmesiyle tasarıda Konya Teknik Üniversitesi olarak geçen üniversitenin adı ''Konya Üniversitesi'', Erzurum Üniversitesi olarak geçen üniversitenin adı ise ''Erzurum Teknik Üniversitesi'' olarak değiştirildi.
Değişiklik önergeleri üzerinde söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya Teknik Üniversitesinin adının değiştirilmesine tepki gösterdiler. Kalaycı ve Kart, Konya'nın teknik bir üniversite için yeterli altyapıya sahip olduğunu söylediler.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ile MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi ise Erzurum'da kurulacak üniversiteye Nene Hatun'un adının verilmesini istediler. Sipahi, Erzurum'un sembolü olmuş bir kadının adının isminin bu üniversiteye verilmemesinin kentin tarihine ve Türk kadınına ''saygısızlık'' olduğunu öne sürdü. Aslanloğlu da ''Nene Hatun gibi eli öpülesi bir kadının isimini neden üniversiteye vermekten çekiniyorsunuz?'' diye sordu.

Tasarıda yer alan Uluslararası Antalya Üniversitesi kurulmasına ilişkin madde oylamasında iki kez toplantı yeter bulunamaması üzerine oturumu yöneten Başkanvekili Nevzat Pakdil, 13 Temmuz 2010 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

"ODA PARASI" TOPLAMIŞLARDI..
Turgut Özal'dan sonra "vizyonu daraltılan", vizyonu dar siyasi ve üst bürokratların görev yaptığı Malatya'nın bu durumu, son olarak geçtiğimiz Mayıs ayında, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirilen hastaların yakınlarının barınabilmesi amacıyla yaptırılması kararlaştırılan Konukevi için İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı gecede, yaptırılacak her odanın maliyetinin birilerine yüklenmesine ilişkin faaliyet gerçekleştirilmiş, Valilik ve Malatyalı İşadamları Derneği'nin bu girişimi eleştirilere yolaçmıştı.

Başbakanın da katıldığı bir geceden, yeni bir üniversite, bir "Turgut Özal Teknik Üniversitesi" veya daha kapsamlı bir eğitim ya da sağlık, kültür tesisi, ekonomik yatırım için karar çıkması gerektiğini düşünen çevreler, yerel olanaklarla yaptırılabilecek konukevi için bu fırsatın harcanmasını eleştirmişlerdi.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de, "güdük" amaçlı bu geceye tepki göstermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız