SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz Okuyamadık Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da bulunan Malatyalı işadamı Mahmut Şahin Balarısı, doğduğu Yeşilyurt ilçesine okul yaptıracak. Yaklaşık 1 milyon YTL (1 trilyon TL)'ye malolacak 15 derslikli okulun protokolu Malatya Valiliği'nde imzalandı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, eğitimin önemini anlatıp, Mahmut Şahin Balarısı'nın hareketinin örnek alınması gerektiğini bildirdi. Daşöz, "İstanbul’da yaşayan işadamlarımızdan Mahmut Şahin Balarısı doğduğu yer olan Yeşilyurt ilçesine 15 derslikli bir ilktöğretim okulu binası yaptırmak için bize müracaat etti ve yaptırma gerekçesini de çok kısa olarak “Ben okuyamadım, okumak içimde hep ukde kaldı, bari çocuklarımız okusun” diye özetledi. Bu kısa sözlerin anlamı çok büyük, kendilerine İlimiz ve Ülkemiz adına teşekkürler ediyorum."dedi.

Mahmut Şahin Balarısı da, kendisinin emekli olduğunu söyleyerek, "Ben okuyamadım, istedim ki gençlerimiz okusun hem de sağlıklı ve modern binalarda çok iyi eğitim alarak yetişsinler. Onun için bu kararı aldım. Sağolsunlar Kaymakamımız ve Belediye başkanımız da yer konusunda yardımcı oldular." diyerek, çocuklarının ve kendisinin İstanbul'da yaşadığını ancak doğduğu Yeşilyurt İlçesi'ni unutmayarak örnek bir yatırım yapmak istediğini dile getirdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, duygulu anlar yaşadığını kaydederek, "Akranım olan Mahmut Şahin bey bizim kuşaktan, yani Cumhuriyetin 10. yılı kuşağından. Uzun yıllardır İstanbul’da ticaretle uğraşıyordu. Geçtiğimiz yıl bize okul yaptırma düşüncesini aktardığı zaman çok duygulandım ve merkez Hamidiye Mahallesinde bir arsa temin ettik. Okul binasının yüzde 100’ünü Balarısı bey karşılayacak kendilerine teşekkür ediyorum. Yapılacak okulla sınıflardaki sıkışıklık giderilip, her sınıfta 20 öğrencinin eğitim görmesi sağlanacaktır." diye konuştu.

Önümüzdeki ders yılına yetiştirilmesine gayret edilecek okulun 15 derslikli olacağı ve Mahmut Şahin Balarısı adını taşıyacağı belirtildi.

Valilik makamındaki protokol imza törenine Mahmut Şahin Balarısı'nın yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk de katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız