SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Onlara Gidelim Dedik"

0
Güncellendi - 2017-05-13 13:50:36
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından dokuz ilçede verilen Türk Halk Müziği Konserleri büyük ilgi gördü.

Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ünal İmik, ilçede yaşayan insanların kent merkezine çok sık gelemediklerini bu yüzden kendilerinin böyle bir çalışmaya imza atmaya karar verdiklerini söyledi. İmik, imkanlar dahilinde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Tabi eğitimde en önemli imkan öğretim üyesi ve öğretim elemanının çok olmasıdır. Doğal olarak bu noktada bizim de ciddi ihtiyaçlarımız ve eksikliklerimiz var. Fakat bir anda her şeyi derleyip toparlamak da mümkün olmuyor. İlçelerde yaşayan insanlarımız şehir merkezine çok sık gelip gidemiyor. Konsere hiç gidemezler. Erkekleri bir tarafa koyalım kadınların konsere katılma imkanı çok daha azdır. Biz de madem onlar gelemiyor, biz onlara gidelim dedik" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın konserin düzenlenmesinde kendilerine destek verdiğini dile getiren İmik, "Bu noktada rektörümüzle bir sohbet esnasında halk müziği alanındaki faaliyetlerimizin ilçelerimizde de sergileyebileceğimizden bahsettik. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’da çok ilgi gösterdi. Malatya ilçe belediye başkanlarımızı ve devlet konservatuarımızı bir toplantıya davet etti. Bu toplantıda ilçe belediye başkanlarımıza bu fikrimizi anlatınca onlar da gerçekten çok mutlu oldu. İlçelerinde bu tür faaliyetlerinin çok eksik olduğunu ve bu konser faaliyetlerinin çok güzel olacağını dile getirdiler. Bu düşüncelerini dile getirdiklerinde biz devlet konservatuvarı olarak çok mutlu olduk" ifadelerini kullandı. İmik, Malatya'da konsere gidemeyen herkesin konsere gitmesini sağlamak amacıyla projeyi düzenlediklerine değinerek, "Özellikle konu Türk Halk Müziği olduğu için halkın da ilgisini ve dikkatini çekmektedir. Bu nedenle konserlerin halk müziği adı altında olmasını daha uygun bulduk. Malatya’nın her ilçesine gitmeye çalıştık. Hem konserlerimizi hem koromuzu hem de çalgı topluluğumuzu hazırlayan kişi Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanımız Öğretim Görevlisi Doktor Sinan Haşhaş hocamızdır. Sinan hocamız gerçekten çok önemli katkılar sağladı. Türk Halk Müziği bölümümüzün gelişmesine çok ciddi emekleri var. Sinan hocamızın çabaları sayesinde bu halk müziği grubumuz oluştu ve bu grubumuz ilk konserini de 12 Nisan’da üniversitemizin kampüsünde verdi" şeklinde konuştu. Türkiye'nin her tarafından derleme yapan kişileri kabul ettiklerini kaydeden İmik, "Bunun için bir komisyonumuz var. Komisyonumuz öncelikle eseri inceliyor. Eser gerçekten derlenen bir eser mi? Derleme hususunda bazı şartları karşılıyor mu? Uygunsa konservatuvarımız da resmi belge numarasıyla belgelendirerek kayıt altına alıyoruz. İşte bu konserimizde derleme eserlerimizden de seslendirdik. Yani orada ilk defa gelip dinlediler. Derleme yaptığımız eserlerin sayısı oldukça fazla olduğu için içlerinden birkaç tanesini seçebildik. Derleme yaptığımız kaynak kişileri üniversitemizde misafir ettik, plaketler takdim ettik. Ayrıca misafirlerimizin kendi eserlerini konservatuvar öğrencilerimizin seslendirmesi ile belki de bir nebze mutlu ettik. Konser konusunda ilçelerden de talep fazlaydı. İster istemez eksikliğinin hissedildiğini belirttiler. Böyle bir yaklaşım onları çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

İmik, Devlet konservatuvarının halkın bir parçası olduğunu belirterek, "Halktan kopmak istemiyoruz. Bize ihtiyaç duyulan her yerde onlara destek oluruz. İlimizin her noktasında, üniversitemizin de uygun gördüğü yerlerde imkanlarımız dahilinde desteğimizi sürdürürüz" diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız