SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Onlara, Onlar Bize Güveniyor"

A- A+ PAYLAŞ
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin herhangi bir ülkeye saldırı planının bulunmadığını, İran ile ilişkilerin her zaman dostça olacağını, Malatya'ya konuşlandırılacak füze savunma sisteminin tehdit olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.
 
İran'da mevkidaşı Ali Ekber Salihi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, NATO'nun füze kalkanı projesiyle ilgili, "Bazı haberler çıkıyor bu konuyla ilgili, bu hoşuma gitmiyor. Biz İran'a güveniyoruz, İran da bize güveniyor bu konuda. Bazen gerçeklerin yanlış temsil edildiğini görüyoruz. Türkiye'nin İran'da olan kardeşçe bağlarını yıpratıyor. Biz İran'ı kesinlikle bir tehdit veya düşman olarak görmüyoruz. Biz, ülkeye garanti verebiliriz tehdit oluşturmadığımıza dair. Buradaki müzakerelerim boyunca bütün çabam, NATO'nun açıklamalarıyla ilgilidir" dedi.
 
"Füze kalkanı sistemi ile ilgili olarak, ana hatlarını çizdiğim konu şu. Bu durum tamamen bir savunma sistemidir ve yalnızca radar sistemi Türkiye'de yer alacaktır" diye devam eden Davutoğlu, "Bu, NATO güvenlik sisteminin bir parçasıdır. Biz özellikle altını çizdik. Bu sistem herhangi bir ülkeye, Türkiye'nin herhangi bir komşusunu hedef gösteremez. NATO belgelerinde biz bunları belirttik" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye ile İran dostluğunun tarihin sonuna kadar devam edeceğini belirten Davutoğlu, "Kimsenin endişe etmesine gerek yok. İran'a herhangi bir referans yoktur. İran herhangi bir tehdit unsuru olarak gösterilmemiştir, Türkiye zaten böyle bir duruma karşı çıkar" dedi.
 
Bakan Salihi ise, Türkiye ve İran'ın birlikte Ortadoğu'da barış ve güvenliği sağlayabileceklerini ifade etti. İran ve Türkiye'nin bölgenin iki önemli ülkesi olduğunu söyleyen Salihi, her iki ülkenin bölgeye yönelik gelişmeler karşısında ortak hassasiyetlere sahip olduğunu vurguladı. 
 
Her iki ülkenin de Arap Baharı'na destek verdiğini kaydeden Salihi, yine hem İran, hem de Türkiye'nin, çeşitli sıkıntılar yaşayan ülkelere dış müdahaleye karşı çıktığını belirtti. Salihi ayrıca, bölge güvenliğin, bu topraklar üzerinde yaşayan her ülkenin güvenliğini yakından ilgilendirdiğini dile getirdi. 
 
Davutoğlu ile görüşmelerinde bölgedeki gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkileri de ele aldıklarını kaydeden Salihi, iki ülke arasındaki ticaret hacminin bu yıl 15 milyar doları geçeceğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız