SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Onlara Yardımcı Olalım'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, üniversitelerdeki başörtü konusunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatarak, "O sorunu çözme şerefi de onlara ait olsun. Biz onlara yardımcı olalım" dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, toplantı sonrasında basın mensuplarının üniversitelerdeki başörtüsü konusu ile ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Aydın, "Olayı daha yakından takip ediyorsunuz, şu anda üniversitelerimizde bize intikal eden ciddi bir sorun yok. Biliyorsunuz 15 gün önce derse giren öğrencilerimize mani olunmamalı dendi zaten. Ben birkaç üniversitenin açılışına gittim, rektör arkadaşlarımıza sordum, herhangi bir problem yok, herhangi bir sorun yok. Ama bizim takip etmekte zorluk çektiğimiz bir üniversitede münferit bir olay olmuşsa, onu bilmiyorum. Zaten bir yönüyle pratikte çözülme istikametinde önemli bir rahatlama olduğunu hepiniz görüyorsunuz" diye konuştu.

İlköğretim Okullarında başörtü takma iddialarına ise Bakan Aydın, "Onların bir kısmında açıkçası, eldeki bilgilere göre başka sıkıntılar var. Şimdi haklı olarak bu soru her geldiğinde biz siyasetle uğraşanlar diyoruz ki, 'Yıllardır önümüzde olan bir sorun var. O da üniversitelerdeki sorundur. Üniversitelere başörtüsü ile girememe sorunudur'. Onun için Türkiye 73 millet, her taraftan bir takım şeyler çıkabilir. Onları derleyeceğiz, toparlayacağız, nedir, ne değildir? Öyle bir talep mi var? Yoksa birileri 'Bende çocuğumu alıp gideyim mi' diyor, ona bir dikkat etmek lazım. Şu anda sorun üniversite ile ilgili olandır. Dolayısıyla onun dışında herhangi bir konuyla ilgili yeteri derecede bilgi olmadan bir şey söylemek doğru değildir. Provokasyon diyen var, şu diyen var, bu diyen var, ben kendim bunlardan herhangi birini söylediğim için değil. Ama her halükarda siz de üniversite sorunun üzerinde yoğunlaşmanız iyi olur. Türkiye'nin sorunu ilkokuldur, ne ortaokuldur, Türkiye'nin sorunu üniversitelerdeki başörtüsü sorunudur. O da bir noktaya gelmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU SORUN ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIRMAYI ARTTIRDI"

Başörtüsü sorununun Kılıçdaroğlu'nun 'Biz bunu çözeriz' sözleri nedeniyle yoğunlaştığını belirten, Bakan Aydın şunları söyledi:

"Siyaset bu işi nasıl götürecek? Dünkü görüşmeler pek başarılı olmadı. Hepiniz gördünüz. Dün grup başkan vekillerinin bir araya gelmesinde benim beklediğim sonuç çıkmadı. Açıkçası üzüldüğümü ifade edeyim. En azından oturup konuşulabilinirdi. İşin başından itibaren, bir tek konu vardı. Siyasette, parlamentoda, partiler arası ilişkilerde başka sorunlar var. Yok değil. Yani baraj sorunu da var, başka sorunlarda var, YÖK sorunu da var. Ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun çıkıp, 'Biz bunu çözeriz' demesi, o sorun üzerinde yoğunlaşmayı sağladı. Sadece o sorun üzerinde yoğunlaşmayı sağladı. Onun için madem ona yoğunlaştık, şimdi onun çözümlenmesi için adım atılması lazım."

"BU SORUNU ÇÖZME ŞEREFİ ONLARA AİT OLSUN"

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "Biz bu sorunun çözümü için her türlü çabanın içerisinde oluruz. Sayın Başbakan açıkça söyledi, 'Siz lokomotif olun, biz vagon olalım' Aynı sözü ben tekrar ediyorum. Çözeriz dediler. Arkadaşlarımız çalışıyor dediler. Demek ki çalışılmış konu. O zaman buyurun sorunu çözelim. O sorunu çözme şerefi de onlara ait olsun. Biz onlara yardımcı olalım" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız