SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Onlardan İyi Yaparız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) üyeleri İstanbul'da bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıya, Pütürge Belediye Başkanı Dr. Necdet Ayaydın, MİAD Yönetim kurulu üyesi Cemal Turgut’un yanı sıra İstanbul’da bulunan bir çok sivil toplum örgütü temcilcileri katıldı. 

MASTÖB Genel Başkanı Bekir Alyüz yaptığı konuşmada; "Sivil toplum örgütlerinin büyük hedefleri olması lazım. İstanbul’da 3 Belediye Başkanı vardı. İki belediye Başkanımız kaldı. Bunlardan biri Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve diyeri ise Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olmamıza rağmen bazı konularda çok pasif kalıyoruz. Karadenizin bir köyünden 12 vali var. Bizim kaç valimiz var? MASTÖB’ün çatısı altında siyasetcilere yön verecek bir heyet kurmak istiyoruz. MASTÖB  Genel Başkanı hiç bir siyasi partide ne görev alır ne de bulunur. Bugüne kadar böyle oldu, çok zarar ettik. Siyasetten uzak kalmayacağız ancak taraf olmayacağız. İki yıl bunu temizlemek için uğraştık" ifadelerini kullandı. 

Başkan Bekir Alyüz, MASTÖB için yer satın almayı düşündüklerini söyleyerek;  "Şu an bir yer satın almak için çalışmalarımız başladı ve MASTÖB'e tapulu bir yer kazandıracağız. Ayrıca; değerlerimize sahip çıkmaya çalışacağız. Alim olan, paşa olan değerlerimiz var. Battalgazi gibi değerlerimiz var. Çanakkale’de mayın döşeyen paşa Malatya Arapgirlidir. Bizim meselemiz Malatyalılık meselesidir. Malatyalıları birlik ve beraberlik içerisinde kucaklıyacağız. 21 Nisanda Özal'ı anma ve anlama  programımız var. Bağcılar Belediyesinin tertiplediği Hamit Fendoğlu'yu anma ve anlama programına katılalım. Bizim güç gösterisi yapmamız lazım. Bu salonu dolduralım. Malatya günlerini biz yaparsak Valilikten ve Belediyeden daha iyi yaparız. Ancak bizlere maddi destek vermek şartıyla."dedi.

Toplantıda söz alan İstanbul Malatyalılar Kamu Çalışanları Derneği Başkanı Ramazan Demir de, "Kaç tane kamuda çalışan memur ve bürokratımız kaldı ki? Hiç bir yerde bürokrat Malatyalı kalmamıştır." diye konuştu.

FOTO: Ferhat Canbey

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız