SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Oralarda Türkiye'nin Güvenliği İçin Varız"

0
Güncellendi - 2017-01-23 05:46:25
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç'in ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Bakan Tüfenkci, şehidin babası Fethi ve annesi Hülya Bilgiç ile yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin babası Fethi ve annesi Hülya Bilgiç ile sohbet eden Tüfenkci, şehitliğin ölümlerin en güzeli olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, “Hepimizin gururu. Vatanın bekası için, bu millet için geçmişte canlarını verenler bu vatanı bize emanet bıraktıysa bu mücadelede canlarını verenler, çocuklarını, torunlarını vatana emanet bırakacaklar. Biz oralarda Türkiye'nin güvenliği için varız. Yoksa bizim oradaki topraklarda, zenginliklerde gözümüz yok. Sadece ve sadece Türkiye'nin güvenliğini sağlama noktasında oradayız. Çünkü oralar terör yuvası haline geldi. Oradaki unsurlar Türkiye'nin her yerinde eylemler yaparak Türk milletinin canını, malını hedef alıyor. Dolayısıyla bizim mücadelemiz bu. Onlar görevlerini yaptı. Bundan sonrası sizlere bizlere düşüyor. Yaralanan askerleri ziyaret ettim. Orada birebir şeyler yok, kalleşçe saldırılar var” ifadelerini kullandı.

Şehidin annesi Hülya Bilgiç, oğlunu izne çağırdığını ancak izne gelmediğini ifade ederek, “Sürekli izne gel diyordum. O da 'kesinlikle gelmem' diyordu. 'Düşman orada çatışırken ben burada yatmam' diyordu. Oğlum bana hiç çatışmada olduğunu söylemiyordu. 'Devlet bize bakıyor. Tepki tepsi baklava gönderiyor. Kilo aldık, ben iyiyim anne' diyordu” dedi.

Baba Fethi Bilgiç ise oğlunun sonuna kadar teröristlerle mücadele ettiğini belirterek, “Vatan sağ olsun. Allah kuvvet, metanet, cesaret versin. Onlar sayesinde biz rahatız. Arkadaşları, komutanları da buraya geldi. Hepsi aynı şevkteler, azimdeler, onu gördüm” diye konuştu.

Taziye ziyaretine Bakan Tüfenkci ile birlikte Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da katıldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız