SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz Orta Direğin Partisiyiz''

A- A+ PAYLAŞ

"Çanakkale Şehitleri" konulu konferans için Malatya'ya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, KOBİ'lere verilen vergi, SSK, enerji desteğinin esnaflara da verilmesi için başlatılacak olan uygulamanın hazırlık çalışmalarının bitirildiğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, beraberinde MKYK Üyesi Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Ali İhsan Koca ve partililerle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve oda başkanları ile görüştü.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, "Biz biliyoruz ki, Türkiye genelinde esnafın çok büyük bir kesimi AK Parti'ye oy vermiştir. Hiçbir siyasi parti kendisine bu kadar ciddi bir destek veren önemli bir kesimi ihmal edemez. Bizde ihmal etmedik. Elbette gönlümüzden geçen ve arzu ettiğimiz noktada bir şeyler yapamadık. Niye yapamadık? Çünkü iktidara geldiğimiz günleri Allah rızası için bir hatırlayın. Hakikaten ülkenin dengeleri sarsılmıştı" dedi.

Esnaf kesimi için yeni bir destek paketi hazırladıklarını söyleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, KOBİ'lere sağlanan desteğe benzer bir desteğinde esnaf ve sanatkar kesimine verileceğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile esnaflara verilecek destek paketinin alt yapısı ile ilgili çalışmaların bitirildiğini söyleyen Ayalan, "Biz esnafın partisiyiz. Biz rahmetli Özal'ın deyimi ile biz orta direğin partisiyiz. Şu anda düşündüğümüz proje şu; vergide, enerji kullanımında, SSK primlerinde KOBİ'lere sağlanan desteğin esnafların bir araya gelmesi ile oluşturduğu oluşumlara sağlanması için alt yapı çalışmalarını hazırladık. Eğer bu dönem yetişmezse, önümüzdeki dönem kesin uygulamaya konulacak" diye konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise yaptığı konuşma da, AKP döneminde ilk kez dondan dolayı kayısı üreticisine ilk kez destek verilmesinden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi. Esnaf ve sanatkar kesiminin en çok sıkıntı çeken kesim olduğunu ve yılın ilk 3 ayında büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Keskin, şunları söyledi:

"Tabii ki vergimizi ödeyeceğiz. Son zamanlarda Maliye Bakanlığı ve medya tarafından esnaf ve sanatkarın ayda ortalama 18 YTL ödediği belirtiliyor. Bu bizleri gerçekten üzüyor. Kazancımız kadar vergimizi vermek bizim boynumuzun borcu, şerefimiz ve haysiyetimizdir. Biz hiçbir zaman vergi vermekten kaçmadık, kaçmamızda mümkün değil. Devlet kredisini alıp üzerine de yatmadık."

Süper marketlerin şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirten Keskin, "Vergi Dairesi Başkanlığı artık kendisini yargı yerine koyup, bizlerin teker teken ifadesini, sorgusunu aldı. Lokantalarda oturup, kebap pişirirken ne kadar kömür kullandığımızı bile saydılar" dedi.

Keskin, Malatya-Gürün karayolunun yapımı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz verdiğini aktararak, "Bu dönemde bu yolun yapımına başlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız