SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biz Seni Unutmadık...

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:41:25
Biz Seni Unutmadık...
A- A+ PAYLAŞ

Suat KOZLUKLU

İranlı şair Sadi Şirazi'nin, "Ölülere ağlamayın; çünkü onlar kuşları uçup gitmiş boş kafeslerden başka bir şey değiller" felsefesine inanmama rağmen, her 14 Şubat'ta gözlerimden yanaklarıma birkaç damla yaşın yuvarlanmasına engel olamıyorum…

5 yıl önce, 2009'da yağmurlu bir günde trafik kazasında aramızdan ayrıldı Celal abimiz…

Pascal Mercier takma adını kullanan Bern doğumlu felsefeci Peter Bieri üçüncü romanı“Lizbon'a Gece Treni”nde soruyor: “Ölümsüz olmayı arzulayan var mı?”

Ölüm de hayatın bir gerçeği.

Romanın bir yerinde Bieri diyor ki:

“Ciddi olarak ölümsüz olmayı arzulayan var mı?”

Devam ediyor: “Kim sonsuza kadar yaşamak ister?

… Şunu bilmek ne kadar sıkıcı ve yavan olurdu: Bugün neler olduğunun hiç önemi yok, bu ay, bu yıl: Daha sonsuz gün, ay ve yıl var. Sayılamayacak kadar çok, kelimenin tam anlamıyla.

Böyle olsaydı eğer, başka bir şeyin anlamı kalır mıydı?

Artık zamanı hesap etmemize gerek kalmazdı, hiçbir şeyi kaçırmazdık, acele etmemizin anlamı olmazdı. Bir şeyi bugün ya da yarın yapmamız fark etmezdi, hiç fark etmezdi. (…) Çünkü telafi etmek için zaman hep kalırdı.

Bu ölümsüzlük cenneti cehennem olurdu.” (s. 161-162)…”

Romalı düşünür Seneca ise, "Hayat, ölüme doğru uzun bir yolculuktur" diyor ya, Celal Abimiz de bu yolculuğa son noktayı koyup gidiverdi… 

Ölümün bizi nerede beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim diyor ya Düşünür. Belki beklemiyorduk; belki farkında bile değildik. 

Sevgili Celal Abi, ölümünün üzerinden tam beş kış geldi geçti, Şiro Çayı akmaya devam ediyor… Pütürge’de yapraklar sarardı, havalar soğudu, yağmurdu, kardı sorma gitsin…

Hayallerin vardı, umutların vardı. Hepsi yarım kaldı. Ve bugün aramızdan ayrılıp ebedi uykuna yatışının 5. yılı… 

Biz seni unutmadık. 

Nur içinde yat güzel insan Celal Birsen… Ve onun yol arkadaşı Muhsin abi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız