SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Somuta Dönüştürdük..'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TÜSİAD'ın anayasa değişikliği önerisini, "Başlattığımız işleri bazıları daha sonra anlıyor, başlangıcı herhalde anlamıyor onlar" sözleriyle değerlendirdi.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD), Anayasa değişikliğine ilişkin önerisiyle ile ilgili yaptığı açıklamasına tepki gösterdi. Yazıcı, "Başlattığımız işleri bazıları daha sonra anlıyor. Başlangıcı herhalde anlamıyor onlar. Bu çalışmayı biliyorsunuz, AK Parti başlattı ve Türkiye ihtilalden sonra 82 Anayasası'nı aydınlarıyla, sanatçılarıyla, siyasi gruplarıyla tartışıyor.

Anayasasının değiştirilmesi yönünde hemen her kesimde bir kanaat vardı. Biz bunu somuta dönüştürdük. 22 Temmuz seçimleri öncesinde başlattık, seçim sürecinde de milletimizle paylaştık. Bir hazırlık çalışması yaptık. Ama kimileri bunu irdelemeden sağdan solda tutarak çekiştirerek, eleştiri konusu yaptılar. Ama şimdi bakıyorsun, TÜSİAD'da yeni bir Anayasa yapılması kanaatine varmış. İnşallah hayırlı olur. Bu ülkenin neye ihtiyacı varsa bunu hep birlikte yapacağız. Hep birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin daha demokrat, daha özgürlükçü, daha katılımcı, bireylerin haklarını daha önceleyen bir anayasaya gerçekten ihtiyacı var. İnşallah bunu da tartışarak hep birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Yazıcı, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de dinlendiği iddiası ile ilgili bir soru üzerine ise, Türkiye'de dinleme konusunda özel bir kanun çıkartıldığını belirterek, "Herkes her istediğini dinleyemez" dedi.

Milli takımın Hırvatistan'ı yenerek 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale çıkmasını da değerlendiren Bakan Yazıcı, "Tüm Türkiye ayaktaydı. Gerçekten millilerimizi tebrik ediyorum. Göğsümüzü kabartılar. Türkiye tek ses, millilerin arkasında göğsünü gere geri haykırdı. Tanıtım bakımında önemli bir fırsat yakaladık. Dünya, 2 haftadır Türkiye'yi konuşuyor. İnşallah burada zirve yaparız" dedi.

DARENDE'DE OKUL AÇILIŞI..
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Malatya'nın Darende ilçesinde Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Darende ilçesinde yeni yapılan Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulu ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışını gerçekleştiren Yazıcı, TOKİ inşaat alanında bir takım incelemelerde bulundu. Açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra, Eski TBMM Başkanı, AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Vali Halil İbrahim Daşöz,
Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve çok sayıda kamu kurum kuruluş temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Yazıcı açılışta yaptığı konuşmada, Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı yenerek, yarı finale adını yazdıran Türk Milli Takımı'nın çok büyük başarı elde ettiğini söyledi. Yazıcı, "Milli takım, Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmiştir. Milli takımımıza önümüzdeki hafta içerisinde Almanya ile yapacağı yarı final maçında başarılar diliyoruz. İnşallah final oynar ve kupayı Türkiye'ye getirirler. Hepsine yürekten başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yazıcı, okulun açılışını Bülent Arınç, Vali Halil İbrahim Daşöz ve okulu yaptıran Ahmet Çokyaşar ile birlikte yaptı. Ardından okulda incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, bir süre okul sırasında oturdu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız