SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Son Şanslı Kuşağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:46:18
A- A+ PAYLAŞ

Şair- Yazar Sunay Akın, “Sosyal medya iyi yönde kullanılmıyor ve bundan endişe duyuyorum” dedi. 

Malatya Deniz Kitapevleri’nin organize ettiği 2. Kitap Festivali’ne katılıp kitaplarını imzalayan Yazar Sunay Akın, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Akın, kitapların önemine temas ederek, “Biz son şanslı kuşağız. Cağaloğlu'nda yetişen yazarlarız. Cağaloğlu yokuşundan inerken 4-5 tane yazar görürdük. Edebiyatın mutfağı dergi ve kitaplardır. Kütüphaneler vardı. Şimdi, sosyal medya ve internet çıktı. Artık kitapevleri kalmadı, kırtasiye satan işyerleri çoğaldı. Eski günler geri gelmeyecek ancak en azından sosyal medyayı daha doğru kullanıp, kitap okumak, hafıza bellek oluşturmak için aracı olarak kullanmalıyız. Ama, sosyal medya iyi yönde kullanılmıyor ve bundan endişe duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Tarihi yapıların, yeşilliğin korunması gerektiğini söyleyen Akın, “Bakın Kız Kulesi’ni ihaleye çıkardılar. 900 metrekare inşaat alanı diye tanımlandı. Tarihi eserdir. Kız Kulesi inşaat alanı mıdır? Kafeterya ve satış merkezi açılması için ihale açıldı. Kız Kulesi’ni işgal ettim ve işin başını çektim. Bu ülkenin tarihi, doğası ve eserleri asla ranta kurban edilmemelidir. Tarihimize, atalarımıza sahip çıkan toplumuz. Bizi cepheleştirmesinler. 20-30 yıl sonra bugünkü partiler olmayacak. Ama birileri doğayı, tarihi, kentleri rant olarak görecek. Çocukluğumda devlet, parklarda 'çiçek koparma', 'çimenlere basma' derdi ve yeşil alanı bizler korurduk. Bu yaşa geldik, parkları biz devletten korumaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız