SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Söylemekten Yorulduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:38:13
A- A+ PAYLAŞ
 
 Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, geçmişe göre sevinecek gelişmeler yaşadıklarını ancak halen çözülmesi beklenen sorunlar bulunduğunu bildirdi. 
 
Koyun, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "7 yıl önce 5378 sayılı Yasa çıkarıldığında bizler de herkes gibi kamu hizmetlerine rahatlıkla erişebileceğiz demiştik. En azından artık kamu alanları, ulaşım araçları engellilerin kullanabileceği hale getirilecek diye sevinmiştik. 7 yılın sonuna geldik, yasadaki süre doldu dolacak. Ne merkezi yönetim ne de yerel yönetimler, 5378 sayılı Yasa'nın gereklerini yerine getirmediler. Malatya başta olmak üzere birkaç kentimizin dışında birçok şehrimiz, hala engelliler için erişilemez alanlarla, binalarla, araçlarla dolu. Bu yüzden en temel hizmetlere ulaşamıyor ve yararlanamıyoruz. Yine de sevineceğimiz gelişmeler de yaşadık. Eskiye nazaran engelliler daha fazla görünür oldu, sesleri daha fazla duyulabiliyor. Meclis'te bile engelli sayısı arttı. Bu sevinçlerimizin yanı sıra halen devam eden sorunlarımız da bulunmaktadır. Çalışmak isteyen engelliler yine iş bulamıyor. 20 bin kadro açığı olduğu halde, 4.800 kişi için sınav yapıldı. Memur olmak için başvuran 60 bini aşkın engelli bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Sağlık Uygulama Tebliği ile artık sağlıklı yaşam hakkımız da giderek elimizden alınıyor. Sürekli değişen tarifeler, artan fiyatlarla ameliyat olmak, ilaç almak, ortez, protez taktırmak günden güne güçleşiyor. Engellilere verilen aylıklar açlık sınırının altında kalıyor. Özetle devam eden sorunlarımızı biz söylemekten yorulduk, ama ilgililer duyarsız kalmaktan yorulmadı" ifadelerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız