SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Sürece Engel Değiliz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:20:15
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Arapgir ilçesinde esnafları ziyaret ederek, köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. 

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akşahin ve partililerle birlikte bazı köy ve mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantıda konuşan Milletvekili Veli Ağbaba, “Bizim görevimiz sorunları yerinde tespit ederek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve ilgili makamlarda bu sorunlarınıza çözüm aramak. Kendi ilimin sorunlarını TBMM’de en üst seviyede gündeme getiriyorum. En son Malatya’nın kayısısıyla ilgili, don olayıyla ilgili bir araştırma önergesi vermiştim. Bu araştırma önergesinde Malatya’da bir kayısı kurumunun kurulmasını, kayısının her yıl tutsa da tutmazsa da, yağsa da çiftçi düşünüyor. Bunu gündeme getirmiştim. Bununla ilgili tüm siyasi partiler, AKP’den bir milletvekilimiz hariç, bütün siyasi partilerin desteği oldu. Fakat maalesef AKP’nin oylarıyla reddedildi. Bunu belirtmek isterim. Arapgir sınırlarına girer girmez köylüden bir feryat almış başını gidiyor. Geçtiğimiz yıllarda 6-7 bin liraya almış olduğu büyükbaş hayvanının fiyatının 1-2 bin liraya düştüğünü, buna karşılık samanın 150 liradan 800-900 liraya, yemin 24 liradan 50 liraya çıktığını, sütün 700-800 liraya satıldığını, et fiyatlarının düştüğünü tamamen hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirtiyorlar. Sadece Arapgir’de değil, bütün yörelerde üreticiler ürettiği ürünlerde hak ettiği değeri bulamıyorlar. Bunun sebebi hükümet çiftçisini desteklemiyor. İsmini dahi duymadığımız ülkelerden ithalat yaptığı için haliyle çiftçimiz bitme noktasına geliyor” dedi. 

Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Malatya’nın sorunları çok. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, yoksulluk hızla artıyor. Bu Malatya için hiç iyi değil. Tabi Türkiye’de bunların dışında yaşadığımız bazı şeyler var. Onu da belirtmek istiyorum. Türkiye’de bir süreç gerçekleştiriliyor. Kimi barış süreci, kimi İmralı süreci diye adlandırdığı şeyler var. Bu konuda partimin görüşlerini söylemek isterim. Bizim partimiz geçmişten bu yana hiçbir zaman nefretin yanında olmamıştır. Bizim partimiz her zaman savaşa karşı barıştan, nefrete karşı hoşgörünün, düşmanlığa karşı kardeşliğin sesi olmuştur. Geçmişte ne ise bugün de odur. Şimdi akan kanın hiç kimsenin çıkarına olmadığını biliyoruz. Bu ülkede kan akmasını istemek, insanların ölmesini istemek bu memlekete ihanettir. Bu süreç başladığında genel başkanımız dedi ki, ‘Akan kan duracaksa ben size kredi veriyorum’ dedi. Başbakan ‘Senin kredine ihtiyacım yok’ dedi. Biz sürecin önünde engel değiliz. Biz izliyoruz ama AKP bizim bu süreçte yer almamamız için elinden geleni yapıyor. Ola ki bir başarısızlıkta ki, başarısızlık Türkiye’yi çok kötü noktalara götürür. Olası bir başarısızlıkta bunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne yüklemeye çalışacak. Başarırsa bunun rantını kendi yemeye çalışacak. Bu sürecin Türkiye’de bir daha kanın akmamasını istiyoruz. Bundan kim rant elde ederse etsin, yeter ki kan dursun diyoruz.”

Toplantı sonunda muhtarlar sorunlarını anlattılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız