SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Türkiye Milliyetçisiyiz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP adayları, birlikte ya da ayrı gruplar halinde seçim propaganda çalışmalarına devam ediyor.

AKP'nin konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Ak Parti teşkilatı seçim çalışması çerçevesinde iki koldan ziyaretlerini sürdürüyor.

MEGSAŞ’ı ziyaret eden milletvekili adayları Mustafa Şahin ve H. Cemal Akın çalışanlarla bir masada öğlen yemeği yediler. Yemekten sonra konuşan Mustafa Şahin, “ilçe, belde ve köylerimizi seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaret ediyoruz. Sorunlarla ilgili bilgilerini alıyoruz. İl başkanlığım döneminde de kapım herkese açıktı. Hem işverenlere, hem çalışanlara kapımızı ve gönlümüzü sonuna kadar açtık. Yarın kısmet olur da Ankara’da olursak kapımız yine sizlere açık olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra Cemal Akın, belediye başkanlığı döneminde birlikte beş yıl çalıştığı işçilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında; “sizlerle beş yıl çalıştım. Bu süre içerisinde sizlerle çalışmaktan çok mutlu oldum.” Dedi.

Aynı saatlerde milletvekili Mücahit Fındıklı, MOTAŞ’I ziyaret ederek MOTAŞ Müdürü Hasan Alıcı ile sohbet etti.

Daha sonra Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili adayları Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, Şanal Tosun ve teşkilat yönetimi Dernek Başkanı ve mahalle muhtarları tarafından karşılandı.

Dernek başkanı Mustafa Eren’in selamlama konuşmasından sonra konuşan Ömer Faruk Öz, “geçen yıl dondan zarar gören çiftçilere gayretlerimiz sonucunda Türkiye genelinde iki yüz altı trilyon Lira para ödendi.” Diyen Öz konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bunun doksan dört trilyon lirası Malatya’ya ödendi. Türkiye’nin bölünmesinden bahsediliyor. Buna karşı çıkacak ilk parti Ak Parti’dir. Kimse Türkiye’nin bölünmesini tartışamaz. Biz Türkiye milliyetçisiyiz. Türkiye’nin yedi bölgesini ve her rengini kucaklıyoruz. Desteklerinizle 12 Haziran’da tekrar güçlü bir şekilde hükümet olursak bu ülkede terör belası bitecektir. Bunun garantisini veriyorum.”

Cemal Akın, belediye başkanlığı döneminde birlikte çalıştığı muhtarlarla duyduğu zevkten bahsettiği konuşmasında; “şimdi de sizleri ziyaret ederek sorunlarınızı dinleyip notlar alacağız, dosyalar tutacağız.” Dedi ve konuşmasına devam etti: “problemlerinizi belki bir anda bitirmemiz mümkün olmayacak. Ancak Türkiye ve Malatya şartlarını göz önünde bulundurarak sorunlarınızı çözmek için gayret edeceğimize söz veriyoruz.”

Dernekte konuşan Şanal Tosun, “bizlere görev tevdi edilirse Malatya’nın en küçük sorunundan en büyük sorununa kadar Ankara platformunda takibini yapacağımıza bizden önceki büyüklerimizin takip edip çözdükleri gibi söz veriyoruz.” Dedi.

Daha sonra söz alan Mustafa Şahin, “zaten siyasete bakışımız biliniyor” diye başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “il başkanlığı döneminde olduğu gibi nasip olur da görev verilirse Ankara’da çizgimizden sapmadan, yapımızdan zikzak çizmeden onurlu bir duruşu, size layık bir duruşu sergilemeyi hepimize nasip etsin. Ak Parti olarak dün neysek, bugün de oyuz, yarın da aynı olmaya devam edeceğiz. Amacımız makam ve mevki değildir. Nefsim için söylüyorum; o makamı nasip edip yolumdan saptıracaksa, imtihanı kaybettirecekse Rabbim nasip etmesin. Amacımız, demokrasinin yerleşmesi için elimizden gelen gayreti göstermek, çetelerle, haksızlıklarla mücadele etmektir.”

Muhtarlar Derneği’nde konuşan milletvekili Mücahit Fındıklı, köyle Ak Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetleri anlatarak şunları kaydetti: “köylerimize yapılan göletler ve havuzların çiftçilikle geçinen halkımız için ne kadar kıymetli olduğunu Ziraat Odası Başkanımız Bayram Polatbaş daha iyi bilir. Zaman zaman bunu ifade etmektedir. Bu çalışmaların devamı için sizlerden bir daha destek bekliyoruz.”

Muhtarlar Derneği ziyaretinden sonra şehir merkezindeki esnafın kapısını tek tek çalan Ak Parti milletvekili adayları akşam programı için Yıldıztepe’ye gittiler.
Yoğun katılımın olduğu gece toplantılarının ilki Yıldıztepe Mahallesinde gerçekleştirildi. Toplantıya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili Ömer Faruk Öz, milletvekili adayları Mustafa Şahin, H. Cemal Akın ve Şanal Tosun katıldılar.

Yıldıztepe Mahallesinin sorunlarına vakıf olduklarını belirten konuşmasında Ömer Faruk Öz; “dokuz yıl öncesini biraz düşünerek geriye gidelim, bakalım.” Diyen Öz konuşmasının devamında: “Türkiye nereden nereye geldi. Ekonomik, siyasi, sosyal olarak geldiğimiz nokta Türkiye artık kendine güvenen, halkını mutlu eden bir konuma gelmiştir. Sekiz buçuk yılda yaptığımız hizmetlerin devamı için 12 Haziran’da Ak Parti’nin tekrar güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerekir. Bu da Yıldıztepelilerin oyuyla olacak.” İfadelerini kullandı.

Muhalefet partilerini eleştirerek başladığı konuşmasında Mustafa Şahin şunların altını çizdi: “milliyetçi olduklarını iddia edenler ve sosyal demokrat olduklarını iddia edenler ülkeyi nereden nereye getirdiler; hep birlikte gördük. Ülke batma noktasına gelmişken Allah’ın bir lütfu olarak 2001 yılında kurulan Başbakanımızın önderliğinde kurulan Ak Parti, o viraneye, enkaza dönmüş olan güzelim ülkemizin çehresini değiştirdi. Özgürlüklerin alanını genişletti. Herkes dilini konuşur duruma geldi, herkes dinini yaşabilir bir ortam buldu.”

Daha sonra konuşan il başkanı Bülent Tüfenkçi, yarım kalan hizmetlerin bitirilmesi, başlanan projelerin nihayete ermesi için yeniden ve daha güçlü bir destekle iktidara gelmeleri gerektiğini vurguladı.

Yıldıztepe Mahallesinde söz alan Şanal Tosun, “Malatya, Ak Parti Hükümetinin kurulmasına büyük destek vermiştir.” Diyerek şunları söyledi: “Malatya, Ak Parti’ye her dönem biraz daha yükselterek destek vermiştir. 12 Haziran seçiminde de bu destek biraz daha yükselecektir diye umut ediyorum.”

H. Cemal Akın, Türkiye’nin geçmiş dış politikasını hatırlatarak başladığı konuşmasında; “Ak Parti iktidarı öncesi dış politikamızla Ak Parti iktidarı sonrası dış politikamızı bir kıyaslayın. Ortadoğu’da meydana gelen olaylara karşı duyarsız olan, söz sahibi olamayan bir dönemi geride bıraktık. Artık Filistin meselesine duyarlı bir hükümetimiz var. Balkanlarda ve Orta Asya’da yaşan insanlar da artık gündemimizde. Bu bölgelerde zulme uğrayan insanların tek müdafii genel başkanımızdır.”

Daha sonra Sancaktar Mahallesindeki toplantıya geçen Ak Parti teşkilatı burada da yoğun bir ilgiyle karşılandı. Toplantıya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili Ömer Faruk Öz, milletvekili adayları H. Cemal Akın ve Şanal Tosun katıldı.

Sancaktar Mahallesi toplantısında konuşan il başkanı Bülent Tüfenkçi şunları söyledi: “İktidara geldiğimiz ilk dönem genel başkanımızı başbakan bile seçememiştik. Akla hayale gelmedik engeller çıkardılar karşımıza. Engelleri aşarak bu günlere geldik. Halka verdiğimiz sözleri tutan bir bilince sahibiz. Dün yaptıklarımızı ve gelecekte yapabileceklerimizi anlatıyoruz.”

Sancaktar Mahallesinde söz alan Cemal Akın konuşmasında şunları söyledi: “bir gecede Anayasa Kitapçığının fırlatılmasıyla halkı fukaralaştıranlar şimdi kendilerini şifa kaynağı olarak gösteriyorlar. Hafızamızı yokladığımızda bu şahsiyetlerin ne kadar beceriksiz, ne kadar aciz olduklarını hatırlayacağız.”

Daha sonra konuşan Ömer Faruk Öz, “halkın değerleriyle barışık, değerlere kıymet veren, alay etmeyen üç lider iktidar oldular şimdiye kadar. Biri rahmetli Menderes, biri rahmetli Özal, diğeri de başbakanımızdır. Bunu göz önünde bulundurarak Ak Partinin 12 Haziranda güçlü olarak iktidara gelmesi gerekiyor.” Dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız