SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Unutmadık, Sizler de Unutmayın"

0
Güncellendi - 2017-04-08 03:19:48
A- A+ PAYLAŞ

AKP propaganda çalışmalarını ilçe, kırsal ve kentsel mahallelerde sürdürdü. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı vatandaşlara hitap ettiler.

BAKAN TÜFENKCİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan’ın önemini anlatmak adına Malatya’yı gezmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şahnahan'da düzenlenen mahalle toplantısına vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Tüfenkci, “16 Nisan’dan sonra bu millete artık kimse operasyon çekmeye cesaret edemeyecek” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan Halk Oylaması kapsamında Malatya’daki yoğun temaslarını sürdürüyor. Bakan Tüfenkci, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Şahnahanlılar ile bir araya gelerek 16 Nisan için destek istedi. Heyet Şahnahan’da coşku ile karşılanırken burada konuşan Başkan Polat, 16 Nisan’da milletin eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapacağını söyledi. Başkan Polat, “Şahnahan’ın rengi ve duruşu her zaman net. Şahnahan her zaman büyük, gelişmiş ve güçlü bir Türkiye’den yana iradesini koymuştur. Allah sizlerden razı olsun. 16 Nisan bir siyasi partinin seçimi değil. 16 Nisan’da ne muhtar ne belediye başkanı ne de milletvekili seçeceğiz. O gün cumhurbaşkanını da seçmeyeceğiz. Ama 16 Nisan’da eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin tercihini yapacağız. Şahnahan her zaman yeni Türkiye’ye ‘evet’ demiştir. İnşallah Şahnahan, 16 Nisan’da da büyük ve yeni Türkiye’ye ‘evet’ diyecek” şeklinde konuştu.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı da sözlerine, Şahnahanlılara teşekkür ederek başladı. AKP kurulduğu günden bu yana Şahnahan’ın bu davaya her zaman destek çıktığını belirten Kahtalı, “Hatırlayın, 7 Haziran’da yüzde 42 almamıza rağmen hükümeti kuramadık ve ülke koalisyona mahkum edildi. O zaman Kılıçdaroğlu önümüze 14 madde getirdi. ‘Bu maddeleri kabul ederseniz koalisyonu kurarız’ dediler. Sanki çok fazla oy almışlar gibi belirleyici şartlar ortaya koydular. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve sizlere olan güveniyle tekrar 1 Kasım seçimlerine gittik ve Cenab-ı Allah bize iktidarı nasip etti. Ama sürece baktığımızda Türkiye’nin parlamenter sistem nedeniyle sürekli koalisyonlara mahkûm edildiğini görürüz. Yaşanan çift başlılıklar, hükümet krizleri, darbeler, e-muhtıralar bu ülkenin önüne her zaman engel olarak çıkmış. Biz işte tam da bu yüzden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz. Artık bu ülkede bunların yaşanmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Avrupa’nın Türkiye’yi daha rahat yönetebilmek için mevcut sistemin devam etmesini istediğini de vurgulayan Kahtalı, “Avrupa; FETÖ, PKK, DHKP-C eliyle yapamadığını şimdi kendi eliyle yapmaya çalışıyor. İstiyorlar ki parlamenter sistem devam etsin, ülkeyi daha rahat yönetebilsinler. Ama şükürler olsun Cumhurbaşkanımız dünyanın 5’ten büyük olduğunu hep ifade etti. Sizler nasıl bugüne kadar milli duruşunuzu ortaya koyduysanız inşallah hayır cephesinde olanlara haddini bildirmek için 16 Nisan’da sandıkları ‘evet’le dolduracaksınız” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Türkiye’nin artık hızlanması gerektiğini belirtti. Bakan Tüfenkci, “Biz Türkiye’yi kalkındırmaya ve dönüştürmeye çalışıyoruz. Biz daha fazla insanımıza iş bulalım, aş bulalım istiyoruz. Bunun için, çocuklarımız ve gençlerimiz için daha fazla çalışmamız ve daha fazla üretmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. “Bizim çiftçimizi, tüccarımızı, sanayicimizi, ihracatımızı büyütmemiz gerekiyor” diyen Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Mevcut sistem sürekli bürokrasi üretti. Mevcut sistem kardeşi kardeşe düşman etti, Türkiye’yi provokasyonlara açık hale getirdi. Biz istiyoruz ki bu ülkede bir daha devalüasyonlar yaşanmasın. Enflasyonlar olmasın, koalisyonlar olmasın. Bunun için de inşallah 16 Nisan’da hep birlikte güçlü bir ‘evet’ diyeceğiz.”

15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “15 Temmuz’u biz unutmadık, sizler de unutmayın. O gece hiç vicdanları sızlamadan bu milletin üzerine kurşunlar ve bombalar yağdırdılar. Ancak o gün milleti hesap edemediler. Sizlerin şanlı direnişi karşısında darbe girişimi püskürtüldü. Siz o alçak girişime ‘hayır’ dediniz, ‘dur’ dediniz. Darbeye ‘hayır’ diyen sizler, 16 Nisan’da inşallah milli iradeye ‘evet’ diyeceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında Türkiye’nin terörle mücadelesine de değinen Bakan Tüfenkci, terör örgütlerinin kökünü kazımak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin elzem olduğunu belirtti. Bakan Tüfenkci, “Yeni sistem ile inşallah terörün ciddi anlamda kökünü kazıyacağız. Biz bu topraklarda ne terör örgütlerinin ne de onların ağbabaları operasyon çekmesin diye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ diyoruz. Bizler gücümüzü sizden alıyoruz ve bu güçle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Sadece ve sadece siz bize istikamet çizeceksiniz, biz o yolda yürüyeceğiz. Şahnahan yürüyecek, Malatya yürüyecek, Türkiye’de arkasından yürüyecek” diyerek sözlerini noktaladı.

Göztepe mahalle sakinleriyle de bir araya gelen AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Sandıkları 'evetlerle' patlatacağız. Bizim ecdadımız zamanında yunanlıları denize döktü ancak 'evet' diyenleri denize dökeceklerini söyleyenleri biz sandığa dökeceğiz. Bizle kimseye karşı kin, öfke taşımıyoruz. Bizler Nisan yağmurları gibi herkese aynı hizmeti sunacağız. Ama onlar iktidarda olsaydı, 'evet' diyenleri hiçbir hizmetten faydalandırmazlardı. 16 Nisan'da hizmetleri arttırmak için 'evet' diyeceğiz. Türkiye genelinde yüzde altmışlardayız. CHP konuşmaya devam ettikçe biz oylarımızı daha da artıracağız. Biz iktidara gelmeden önce herkes ötekileştirilmişti. AK Parti herkesin hakkını iade etti. Herkes kendine yakışanı yapar bizde kendimize yakışanı yapıyoruz" sözlerini kaydetti.

ARGUVAN VE ARAPGİR'DE

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Arguvan ve Arapgir'de vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretleri esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Çakır, mevcut sistemin Türkiye’ye birçok şey kaybettirdiğine dikkatti çekti.

Başkan Çakır, "Mevcut sistem içerisinde halk olarak neleri kaybettiğimizi iyi analiz edebilirsek bu sisteme neden geçme gerekliliğimiz zaten kendiliğinden ortaya çıkar. Yapılan darbeleri hatırlayın. Türkiye her darbede 10 yılını kaybetti. Yine birçok ekonomik krizler yaşadık. Her ekonomik krizde biz Türkiye olarak 10 yıllarımızı kaybettik. Buna bağlı olarak da vesayet odakları ortaya çıkıyordu. Hükümetler hizmet yapmak yerine aslında birilerinin kuklası haline dönüşüyordu. Çünkü hükümetin gücü yoktu. Halka yaslanan bir hükümet sistemi yoktu” şeklinde konuştu. Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimi askeriyenin içindeki cuntacı zihniyete sırtını dayıyor kimi gazete patronlarına kimi de holdinglere sırtını dayıyordu. Bu şekilde vatandaşı hizaya getirmeye çalışıyorlardı. Dolayısıyla kurulan hükümetler milletin değil birilerinin hükümeti oluyordu. O birileri de işine gelmediği zaman hükümetleri değiştirebiliyordu. Bu nedenle de Türkiye her zaman 3. sınıf ülke konumunda kalıyordu. Ta ki AK Parti dönemine kadar. AK Parti ile birlikte tüm alanlarda yapılan reformlar ile Türkiye bir sıçrama yaptı. Dolayısıyla biz Türkiye’nin daha da gelişmesi daha da güçlenmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ diyoruz.”

Çalık ise 94 yılda 65 hükümet kurulduğunu belirterek, "Dolayısıyla bir buçuk yıla bir hükümet düşmüş ve icraat yapmak imkânsız hale gelmiş" ifadesine yer verdi. "Biz parlamenter sistem yerine, 94 model şahinin yerine sıfır kilometre ve direksiyonda sadece ve sadece milletin olduğu bir aracı milletimizin hizmetine sunmak istiyoruz" diyen Çalık, şöyle devam etti:

"Bu aracın adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve direksiyonda her zaman söylediğimiz gibi sadece milletimiz olacak. Milletimiz aynı gün seçime gidecek. Aynı gün cumhurbaşkanını seçecek, aynı gün parlamentoyu seçecek. Direksiyondaki kaptan yani milletimiz, kararını kendisi verecek. Milletimiz kimi cumhurbaşkanı seçiyorsa, o kişi cumhurbaşkanı seçildiği anda hükümeti kuracak. Güçlü bir parlamento olacak, seçtiğiniz milletvekili için ayrı sandık kurulacak ve parlamento oluşturulacak. Parlamento ve yasama güçlü hale gelecek. Kanun teklif etme yetkisi sadece TBMM'de olacak.

Biz parlamentoyu ve yasamayı güçlendiriyoruz. Az önce söylemiş olduğum üzere cumhurbaşkanı seçildiği anda hükümeti kuracağız. Hükümet kurma krizleri bu ülkeye çok zaman kaybettirdi. Sadece 7 Haziran’da yüzde 41 oy almamıza rağmen hükümet kuramadık. Hatırlarsanız o zaman seçim hükümeti kuruldu. Yine yargı milletin adına karar veriyor olmasına rağmen milletten gücünü almıyordu. Şimdi güçlü olan parlamento yargıya 7 üye seçip gönderecek. Yani milletin direkt iradesi meclise, dolaylı olarak da yargıya yansımış olacak. Cumhurbaşkanı ise yargıya 4 üye seçecek.”

Konuşmasının devamında CHP liderinin "parlamentoyu kaldıracaklar” sözlerine tepki gösteren Çalık, "CHP'nin Genel Başkanı, eski SSK müdür diyor ki 'rejim' değişecek, parlamento ortadan kalkacak. Biz sizi 2019 seçiminde göreceğiz. O zaman bakalım parlamentoya aday olacak mısın? O zaman siz hangi yüzle milletin karşısına çıkıp 'biz milletvekili olmak istiyoruz' diyeceksiniz” şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Çalık, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "denize dökeriz" söylemine de tepki göstererek, “Ben inanıyorum ki CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimiz de 16 Nisan'da 'evet' diyerek bu konudaki tepkilerini sandıkta ortaya koyacaklardır" dedi.

DARENDE VE KULUNCAK'TA..

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Darende ilçesini ziyaret ederken, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise Kuluncak ilçesi sakinleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için Darende ilçesine bağlı Balaban, Gökderen, Karabayır, Kaynak, Yenipınar, Çınar, Ilıca, Hisarkale, Hisarcık, Akova, Suçatı, Yeşiltaş, Irmaklı mahallerini ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, getirilecek olan yeni sistemle birlikte bundan sonra sandıklara beş yılda bir gidileceği vurgusunda bulundu.

Şahin, "Beş yılda, bir sandık Milletvekilliği için, bir sandıkta Cumhurbaşkanlığı seçimi için gelecek. Beş yılda bir sandık kurulacak yerel seçimler, genel seçimler hep birada yapılacak. AKP dönemlerinden önce Turgut Özal hariç diğer Cumhurbaşkanları asker kökenliydi. Vesayetçi sistem milletin görmek istediği kişileri aday bile göstermezken, dayatmayla bazı insanları getirip Cumhurbaşkanı olarak seçiyorlardı. Bu getireceğimiz yeni sistemle birlikte cumhur'un başkanını cumhur seçecek. Biz halkla örtüşen bir gelenekten geliyoruz ve bunu da sistemimize taşıyoruz. Onların korkusu milletin adamları milletle buluşursa bir daha iktidara gelemeyiz. Diktatörler silah zoruyla biz milletin oyuyla iktidara geliyoruz. Biz her şeyi demokratik ortamlarda özgürce yapıyoruz. Gücümüzü halktan ve haktan alıyoruz" sözlerini kaydetti.

Malatya'nın her seçimde AKP'ye vermiş olduğu destekle Türkiye genelinde her zaman ilk beşe girdiğini hatırlatan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Bizim insanımızın dokusu sağlamdır. Bu seçim bir dönemi kapatıp diğerini açacağımız bir seçim. Milletimiz daha sonraki nesiller için o sağlam dokusu ve duruşuyla yapacağı tercihi 'evet' diyerek kullanacaktır. Daha önce 11 seçim geçirdik. Bütün ayrılıkçı güçler, hem içerde ki hem de dışarıda ki düşmanlar, Türkiye ayakta duramasın diye, demokrat bir ülke olmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. 15 yıldır Recep Tayyip Erdoğan'a attıkları iftiralara rağmen milletin gönlünden bağlılığı yok edemediler. Bin yıllardır bu topraklara düzenlenen saldıralar, bu topraklarda ki insanları yenememenin verdiği eziklik var. Haçlı zihniyeti hala bu toprakların üzerinde ancak millet artık kaçan millet değil, postal sesini duyup kaçmıyorlar. 27 Nisan e-muhtırasına, 15 Temmuza gereken net duruş gösterildi" ifadelerini kullandı.

Kuluncak İlçesini ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise "16 Nisan Türkiye için önemli bir kavşak. Bundan sonra ya önümüz açılacak ya da tıkanacak. Bizim amacımız Türkiye'nin önünün açılması, her alanda söz sahibi olup, kendi ayakları üzerinde durabilmek hedefimiz. Milletimizin açacağı ufukla geleceğe yürüyebiliriz. Demokrasilerde çare vatandaştır. Türkiye'nin asıl sahibi millettir. Son yıllarda hep engellemelerle karşı karşıya kaldık. Bu engellemeleri aşmamız milletimizin kararına bağlıdır. Yeni bir hamleyle, yeni bir devlet mekanizması oluşturarak, Türkiye'yi daha ileriye taşımanın yollarını arıyoruz. Bu sıkışıklığı aşmanın yolu 16 Nisan. Milletin sağduyusu 16 Nisan'da sandıklara yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Bülten

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • mustafa (6 yıl önce)
    Aksama,kadar,kaldirim,muhendizlerde,geziyor Yaptiklari,is,ortada,gezenlere,evetmi,diyeceyiz Ulkemizin,gelecegi,icin,hayir,hayir,deceyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada uyumayan adam (6 yıl önce)
    28 subatci darbe nakaratcisi yine cikmis ortaya... aman ha hep konus sakin bir icraat yapma!!!! Taha Ozhan beyler de cok geziyor????
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Mustafa şahin mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (6 yıl önce)
    Mustafa şahin ve bülent tüfenkçi kadar gezen başka biri varmı acaba bülent bey bakan olmasına rağmen diğerlerinden fazla geziyor mustafa şahin ve bülent bakanım için evet
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (6 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    gezmeyle olsaydı .....olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • sende hatırarı büyük galiba fati
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu arada Araştırma hastanesinin otopark ihaleside hallolmuş!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl olmuş
    0
    0
    Yanıtla