SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Yaptık Oldu, Misali.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:20
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hükümetin aldığı kararlarda muhatapları ile istişare etmemesini eleştirerek, “Sağlık torba yasasında da öyle oldu ve doktorlar mağdur edildi” dedi.

Beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yeşilyurt Başkanı Banu Sevin, Merkez İlçe Battalgazi Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tabipler Odası’nı ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, aile hekimlerinin acil serviste nöbet tutma kararına tepki gösterdi.

Ziyarette açıklama yapan Milletvekili Ağbaba, çıkarılan karar ve kanunların tartışılmadan, konuşulmadan ve istişare edilmeden çıkarıldığını savunarak, “Bir kanun çıkarılacağı zaman muhataplarından görüş almak lazım. Çıkarılan kanunda aksayan yönü varsa muhatapları ile görüşüp, aksayan yönü düzetmek lazım. Sonuçta bu yasadan herkes etkileniyor” diye konuştu.

Ağbaba, “Sağlık torba yasasında da muhataplarına danışılmadan çıkarıldı ve doktorlar mağdur edildi. Mesela ilimizde yapılan yatırımlar konusunda da kimse dinlenmedi ve biz yaptık oldu misali, yeni devlet hastanesi yerine herkes karşı çıktı. Yine yaptılar. Yukarı devlet hastanesi işlevini sürdürsün deniyor. Hala isteklere cevap verilmedi. Demokrasi demek sadece sandığa gitmek demek değildir. Bir karar alırken, demokratik kitle örgütlerinin de görüşünü almak da demokrasidir. Maalesef ülkemizde bu konuda demokrasi yeterince işlemiyor” şeklinde konuştu.

Tabipler Odası Başkanı Doktor Ali Yalçın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Malatya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Doktor Ünal İlhan ise şunları söyledi:

“Mevcut torba yasasına tepki göstermek amacıyla geçtiğimiz günlerde aile hekimi arkadaşlarla bir eylem yaptık. İş bırakma eylemi yaptık. Aile hekimlerinin acil servislerde görev yapmalarını istemiyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız