SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Yerinde Çare Buluyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, halkın ayağına gitmeyi ve yönetimi halkın ayağına götürmeyi şiar edinmiş bir ekip olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir dizi inceleme ve açılışlara katılmak üzere Çarşamba akşamı uçakla İstanbul'dan Malatya'ya geldi. Bakan Çelik, programının ilk gününde Öğretmenevi'nde Malatya'nın eğitimi ile ilgili olarak düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Malatya'nın eğitim sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

İllerin sorunları ile ilgili olarak il merkezlerinde şimdiye kadar 60 toplantı düzenlendiğini belirten Bakan Çelik, bu toplantı öncesinde bütün birimleri temsilen bir Müsteşar Yardımcısı Başkanlığında tüm birimleri temsilen genel müdür, müstakil daire başkanı ve birim amirinin ilin büyüklüğüne göre 2 gün, 3 gün önceden ile giderek saha çalışması yaptığını anlattı. Bakan Çelik, "Okulları bizzat yerinde görme fırsatını buluyorlar. Buradaki muhatapları ile toplantılar yapıyorlar. Yani tabiri caiz ise bütün birim amirlerimiz kendi sorumluluk alanları ile ilgili olarak net bir fotoğraf çekiyorlar. Tespit ettiğimiz aksaklıklar öncelikler sırasına sokuluyor. Burada yaptığımız çalışma ilin eğitimde bir yol haritası oluyor. Sorunları tamamen tespitlere dayalı bir şekilde ele alıyoruz. İlden net kararlar ve net tespitlerle ayrılıyoruz " dedi.

Bakan Çelik, eğitim sorunlarını çözmede 5 T ile yola çıktıklarını ifade ederek, "Birinci T şudur. Birinci aşamada bir tespit yapıyoruz. Bu fotoğraf çekmektir. Yaptığımız tespitten sonra varsa eksikliğimiz bunun temel sebebi nedir sorusunu sorarak, bunu teşhis etmeye çalışıyoruz. Teşhis koyduktan sonra tedaviye başlıyoruz. Sonra arkasından takip geliyor. En son aşamada sorumluluğunu yerine getiren, bu işin hakkını veren herkes, aldığı sonuçları bir üst makama tekmil olarak iletiyor. Ben Başbakanımıza, başkanımızda milletimize verecektir. Çünkü biz milletimizin verdiği yetki ile bu sorumlulukları üstlenmiş olan insanlarız" diye konuştu.

Bakan Çelik, "Genellikle Ankara'daki yöneticiler genelgelerle, afrayla, tafrayla talimatlarla ülkeyi idare etmeyi maalesef tercih etmişlerdir. Ama biz, bizzat yerinde görerek, problemi yerinde inceleyerek, çare ve çözüm bulmayı tercih eden bir iktidarız, bir hükümetiz. Halkımızın ayağına gitmeyi, yönetimi halkımızın ayağına götürmeyi şiar edinmiş bir ekibiz. Bundan dolayı da halkımızın büyük bir memnuniyetini olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kaydetti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bakan Çelik'in başkanlığındaki toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları, İl Mili Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı.

BAKANIN PERŞEMBE PROGRAMI..
Bakan Çelik'in 8 Kasım Perşembe günkü programı şöyle:

* 8 KASIM PERŞEMBE
08.00 Kahvaltı
09.00 Malatya Valiliğini Ziyaret
09.30 Belediye Başkalığını Ziyaret
10.00 Ak Parti İl Başkanlığını Ziyaret
11.00 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu Açılışı
(91 Bin Dev Öğrenci Projesi)
12.15 Öğle Yemeği
13.30 Öğretmenler İlköğretim Okulu Açılışı
(91 Bin Dev Öğrenci Projesi)
14.15 Polis Amca İlköğretim Okulu Açılışı
(91 Bin Dev Öğrenci Projesi)
15.00 Mahmut Şahin Balarısı İlköğretim Okulu Açılışı (Yeşilyurt İlçesi Eğitime % 100 Katkı Projesi)
16.30 Konferans: Küreselleşme Sürecinde Türkiye (Sayın Bakanımız Doç. Dr. Hüsevin Çelik-Belediye Konferans Salonu)
17.30 Serbest Zaman
19.00 Akşam Yemeği
20.15 Havaalanına Hareket
21.10 İstanbul'a Hareket

FOTO: Burhan KARADUMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız