SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Yokuz!..'

A- A+ PAYLAŞ

Arguvan'da bu yıl 25-26 Temmuz'da 7'ncisinin yapılması planlanan Türkü Festivali öncesinde, İstanbul'daki 17 Arguvan sivil toplum örgütü ortak bir açıklama yaparak, organizasyon komisyonlarından çekildiklerini açıkladılar.

Konuya ilişkin olarak yapılan ortak açıklama ve imzası bulunanlar şöyle:

"Arguvan ve Arguvan kültürünü tanitmak amaciyla festival yapilmasi 2003 yilinda Arguvan ve Köyleri Egitim Kültür Vakfi önderliginde, köy dernekleri ile birlikte belediyemizin ve kaymakamligimizin proje ortakligi ile ilk kez gerçeklestirilmistir. Bu ortak proje uygulamasi ile dört festivalde basari ile sürmüstür.

Besinci festival ise vakif ve derneklerimizin birlikte yapalim talepleri o dönemin Belediye Baskanligi tarafindan geri çevrilerek Baskanlik tarafindan gerçeklestirilmistir.

Bu yil yapilmasi planlanan festivalimizin birlikte yapilmasi Belediye Baskanimiz tarafindan seçim öncesi ve sonrasi tarafimiza iletilmis teklif tarafimizdan memnuniyetle karsilanmistir. Bu amaçla komisyonlar olusturulmustur.

Ancak bugüne kadar komisyonlara aktif çalisma olanaklari saglanmamistir. Bu nedenle Sivil Toplum Temsilcileri komisyonlardan çekilmeyi uygun görmüstür.

Festival düsüncesinin tartisilmaya baslandigi ve gerçeklestirildigi tarihten itibaren sürekli vurguladigimiz, ayni zamanda inandigimiz "Festivali yerel yönetimler tarafindan yapmalidir" düsüncemiz bugün daha da pekismis olarak sürmektedir. Uygulamalarda bunun dogrulugunu göstermektedir.

Bu anlamda biz asagida imzasi olan Istanbul'daki Arguvan Sivil Toplum Örgütleri olarak yapilacak festivalde Belediye Baskanimiza ve ekibine basarilar diliyoruz.

Arguvan mozaigini kucaklayacak, Arguvan Kültürü'nün ve Türkülerinin ifade edildigi bir festival beklentimizi kamuoyumuzla paylasmak istiyoruz.
Saygilarimizla.

1-Sadik S.KAYHAN (Arguvan ve Köyleri Egt.Kül.V.Bsk.
2-Hasan Ali DEMIR (Masev V.Bsk.
3-Hidir DOGAN (Karahöyük Dernek Bsk.
4-Erol ÇAKMAK (Doydum Dernek Bsk.
5-Abbas MUTLU (Çavus Dernek Bsk.
6-Mehmet EREN (Narmikan Dernegi
7-Mustafa FIDAN (Yoncali Dernegi
8-Mustafa ÇIPLAK (Çobandere Sotik Dernek Bsk.
9-Hasan Hüseyin Çapur (Gökagaç Dernek Bsk.
10-Mehmet Ali PARLAK (Bellikler Dernek Bsk.
11-Gazi DUVARCI (Kömürlük Dernek Bsk.
12-Ali Ekber YÜCEBAG
13-Hasan Hüseyin TATLI (Ballica Dernek Bsk.
14-Seyfettin KIRCA (Kuruttas Dernek Bsk.
15-Hakki GENÇ (Göçerusagi Dernek Bsk.
16-Sadik TASDÖGEN (Kinik Dernek Bsk.
17-Hasan BALTACI (Sigirciusagi Dernek Bsk."

Bu arada Sadık Semih Kayhan, Orhan Belli, Mahmut Özdemir ve Mustafa Çıplak da, düzenleme komitesinde yeralmayacaklarını duyurdular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız