SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Yolunacak Kaz mıyız?!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:48:11
A- A+ PAYLAŞ

Asansör denetimlerinin faturası da vatandaşa çıktı. Aylık periyotta yapılan bakım- onarım ücreti ödeyen vatandaş, yıllık denetim ücreti de ödemeye başladı. 

Geçtiğimiz yıla kadar Belediye tarafından yapılan asansör denetimleri, bu yıl özel bir firma tarafından yapılıyor.. Firma her asansör için 150 ile 200 lira arası denetim parası alıyor. 3 bin civarında asansörün bulunduğu Malatya merkezde bu işlemin yarattığı parasal hacim yaklaşık 500 bin lira ve bu para bir şirkete yönleniyor.

Malatya Belediyesi, asansörlü bina yöneticilerine gönderdiği bilgilendirme notunda “Asansör bakım ve işletme yönetmeliğinin 10.1 maddesi gereğince asansörlerin yıllık kontrollerinin 1 Ocak 2012 tarihi itibarıyla A tipi muayene kuruluşuna yaptırılması gerekmekte olduğundan belediyemiz A tipi muayene kuruluşu olan UDEM şirketi ile sözleşme imzalayarak yıllık kontrol işini adı geçen firmaya devretmiştir” denildikten sonra  “yıllık kontrol raporunun tanzim ettirilmesinin takibine ve yıllık kontrol ücretinin karşılanmasına dair sorumluluk yapıdaki bina sorumlusuna aittir.” ifadeleri yer aldı.   

Bilgilendirme notunu alan vatandaşlar, “Asansörlerin denetlenmesi çok doğru bir uygulama, ama biz aylık bakımını yaptırıyoruz ve ücretini ödüyoruz zaten. Bakım yapan firma görevini iyi yapamıyorsa cezayı onlara kessinler. Çünkü onların yaptığı bakım- onarım işlerini denetliyor. Faturayı, firmaya değil de bize kesmesi çok mantıksız. Bunlar bizi yolunacak kaz gibi görüyorlar.” diyerek belediyeye ateş püskürdüler. 

Uzmanlar, “Yıllık 500 bin büyük bir para. Belediye kendi şirketlerinin bünyesinde bir denetim birimi oluşturamaz mıydı? Veya bu işin uzmanları olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) , Makine Mühendisleri Odası (MMO) gibi kuruluşlara veremez miydi?” diyerek denetimlerin, Belediye bünyesindeki şirketlerden biri veya TSE-MMO gibi uzman kuruluşlar tarafından yapılmasını istedi. 

Malatya Belediyesi yetkilileri de “ Geçtiğimiz yıl çıkan yönetmelikte, asansör denetimlerinin A tipi muayene kuruluşu olan firmalar tarafından yaptırılır maddesine istinaden geçtiğimiz yıl ortalarında yetkin firmalara ve kuruluşlara davet çıkardık. 8 firma katıldı. Şartları en uygun olan firmaya denetim yapma yetkisi verdik” diyerek yasa ve yönetmeliğin gerektiği şekilde hareket ettiklerini iddia ettiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız