SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizce Doğru Olan da Bu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:46:10
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor’un bu sezon küme düşme tehlikesi yaşamadığını ancak istedikleri güçte bir takım oluşturulamadığını söyledi. 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Yeni Malatyaspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Çakır, konulan hedeflere ulaşılabilmesi için takıma yön verecek futbolcuların kadroya dahil edilmesi gerektiğini kaydederek, “İşin doğrusu takım düşme tehlikesi hiç yaşamadı ama istediğimiz güçlü bir takımda oluşmadı. Takımın maddi olarak biraz daha desteklenmesi gerekiyor. Eğer bir hedef koyuyorsanız, mutlaka o hedefe uygun takıma yön verecek futbolcular almak gerekiyor. Şuanda genç ağırlıklı bir kadro var. Takımda birçok futbolcu yeni bir araya gelmişti. Geçtiğimiz yılda aynı sorunu yaşadık. Bu sezonda aynı sorunları yaşadık. Tam anlamıyla takım olma anlamında eksiklikler ön plana çıktı. İstediğimiz neticeyi alamadık. Amacımız play-off’a kalıp, mücadele etmek ve buradan da bir üst lige çıkmaktı. Ama ayırdığımız kaynağa baktığımız zamanda sadece Malatya Belediyesi’nin desteğiyle bu iş gidiyor. Böyle olunca da, ayrılan bütçeye göre takım oluşturulması gerekiyor. Arkadaşlarımızda özverili çalıştılar. Küme düşme sıkıntısı yaşamadık ama play off’lara kalma mücadelemiz olmadı. Vasat ve ortalarda bir lig geçirdik. İnşallah önümüzdeki sezon daha iyi olur” dedi.
 
 "Bizce doğru olanda budur"
 
Takıma sahip çıkılmasını gerektiğini vurgulayan Çakır, şunları söyledi: “Şehirde çok iyi bir futbol heyecanı var. Malatya, futbol anlamında iyi bir potansiyele sahip. Ama bir araya gelinmiyor. Bir araya gelinse, başarıda gelecek. Bu takımı belediyenin götürmesi doğru ve sağlıklı değil. İşin doğrusu bu takıma birilerinin sahip çıkması gerekiyor. İş adamlarımız ve futbola gönül vermiş insanlarımız gerçekten bir araya gelebilmeliler. Bu işi bilen insanlar, Malatya ve Malatyaspor için bir araya gelmelidir. Zaman zaman bu çağrıyı yapıyoruz. Şu ana kadar ciddi manada elini taşın altına koyacak bir ekip çıkmadı. Biz burada yönetici aramıyoruz. Yönetime insan aramıyoruz. Biz takımı sırtlayacak bir ekip arıyoruz. Biz dışarıdan destek olalım ama bu işin mutfağında olmayalım. Biz bu işin içerisinde bulunup, yön vermeyelim. Bu işi bilen ve gönüllü insanlar yapsın. Çünkü futbol özerk bir yapı, bu nedenle bağımsız bir halde olması gerekiyor. Biz mutlaka takıma sahip çıkacak birilerinin geleceğine inanıyoruz. Yönetimdeki arkadaşlarımız başta Ertan Mumcu başkanımız olmak üzere Malatya ve Malatyaspor sevdalıları. Bu arkadaşlarımız hiçbir beklentileri olmadan fedakarca bu görevi yapmaya çalışıyorlar. Ama arzumuz gerçekten herkesin bir araya gelebilmesi ve Malatyaspor için elinden gelmesidir. Bu takımı mutlaka Bank Asya 1. Lig ve daha sonra Süper Lig’e çıkarmalıyız. Ama bunu sadece belediyeye bırakarak, belediyenin imkanlarıyla yapmak çok doğru değil. O açıdan herkesin Malatyaspor’a destek vermesini bekliyoruz. En azından herkes bu sene bir araya gelip, mevcut yönetime destek verilse ve takımı bir üst lige çıkarabilsek, ben inanıyorum ki, futbolda gönül vermiş arkadaşlarımızda bu işin içerisine gelirler. Bunu bekliyoruz. Bizce doğru olanda budur.”
 
"Şık Olmaz"
 
Çakır, geçmişte yaşanan olayların insanları futboldan soğuttuğunu belirterek, “Hep birlikte olmamız gerekiyor. Biz isim olarak şunlar olmalı diyemeyiz. İsim zikretmemiz doğru değil. Bunları hiç hoş karşılamıyoruz. Çünkü biz bir kurumuz. Malatya için çalışan ve Malatya’yı temsil eden biz kurumuz. Dolayısıyla biz burada herkese buranın açık olduğunu ve herkesin bu işin içerisinde yer alması gerektiğine özellikle vurgu yapıyoruz. Birçok takım çok büyük kaynaklar ayırmasına rağmen başarılı olamıyor. Normal bütçelerle başarılı olan takımlarda var. Şehir bu anlamda bir araya gelerek, bütün olabilmeli. Ama maalesef Malatyaspor’da bunu şimdiye kadar bunu görmedik. Bizde sahiplenmesek ne olur diye düşünüyoruz, gerçekten hiç şık olmaz. Biz takımı sahiplenmek zorundayız. Başarılı olmak zorundayız. Ama bu futbola gönül vermiş bir ekip tarafından yürütülürse, biz dışarıdan destek verirsek, başarının daha çabuk geleceği kanaatindeyim. Ama geçmişte yaşanan birçok olay insanları futboldan soğutmuş. Malatya camiası ve futbolda destek vermiş arkadaşlarımız için söylüyorum. Gereksiz polemikler, söylentiler, töhmet altında bırakmalar, bazı insanları adeta suçlu ilan etmeler, bu insanların futboldan soğumasına neden olmuş. Kadir kıymet bilinmemiş. Dolayısıyla da bir olumsuzluk yaşanmış. Bundan kurtulmamız lazım. Hedefsiz bir takım olmaz. Ama futbolda bir hedef koyuyorsunuz, o hedef olmadı diye insanlar günlerce tartışıyor. Buda çok ilginç. Futbolda mutlaka hedef vardır. Her takım şampiyonluğa oynar ancak her takım şampiyon olmaz. Sonuçta bir takım şampiyon olacak. Diğerleri de sıraya dizilecek. En azından play off’a kalmamız lazım. Tabi ki hedefimiz bir üst lige çıkmak. Bunun için çalışacağız. Bunun için emek, destek ve gayret veriyoruz. İnşallah bu sene başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız