SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizde Ameliyat İptali Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:13:55
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 1 Ekim’de yürürlüğe giren ve tıbbi malzemeye indirim getiren ‘Sağlık Uygulama Tebliği’ nedeniyle Türkiye’nin bazı illerindeki hastanelerde, ameliyat iptalleri yaşanırken,  Malatya’daki kamu hastanelerinde bugüne kadar herhangi bir ameliyatın iptal edilmediği bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, Yeni Malatya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Biz Malatya Devlet Hastanesi veya Malatya’daki tüm kamu hastaneleri olarak bundan asla etkilenmedik. Çünkü, malzemelerimizi günübirlik alıp da çalışan bir hastane değiliz.  Malzeme sıkıntısı nedeniyle hastanemizden ameliyat edilmeden gönderilmiş bir tek hastamız yok. Bunu istatistiki olarak da gösterebiliriz” dedi. 

“Artık A Grubu ameliyat bile yapıyoruz”

SGK’nin tebliği nedeniyle kamuya bağlı hastanelerde tek bir ameliyat iptalinin yaşanmadığını ve malzeme sıkıntısı bulunmadığını kaydeden Şükrü Özdemir, “Günü birlik malzeme alıp ameliyat yapmıyoruz. Aksine biz şu anda geçmiş yıllara oranla A grubu ameliyatlarda yüzde yüze yakın bir artış yakaladık.  Malatya Devlet Hastanesi olarak hizmet kalitemizi de arttırdık.  Beyin Cerrahisinde Profesör düzeyinde hocamız var ve bir yılı aşkındır bizde hizmet veriyor. Hocamız hastanemize çok ciddi bir ivme kazandırdı.  Keza ortopedi alanında Türkiye’de ilk kez bizde yapılan bir ameliyat var. 

Eğitim konusunda bir sempozyum yaptık. Türkiye’de ilk kez uluslararası düzeyde Sağlık Hukuku sağlık hukuku sempozyumunu gerçekleştirdik.  Yani Malatya Devlet Hastanesi olarak bu durumdan etkilenmediğimiz gibi bir takım yeniliklerin de öncüsüyüz” diye konuştu. 

Bakanlığın sorunu çözmek için çaba sarfettiğini ve bazı önemli konularda malzeme temini noktasında bir takım tedbirlerin alındığını savunan Özdemir, şunları söyledi: 

“Gündemimizde böyle bir sorun yok.  Açıkçası bu sorunu biz yaşamadığımız için çok da üzerinde durmadık.  Ancak, ortopedi,  beyin cerrahisi gibi bir takım ameliyatların bazı preparatlarının kişiye özel olması gerekiyor.  Mesela bazı protezler de yine aynı. Sadece kişiye özel oluyor. Hasta geldiği an, o hastaya özel yapılıyor. Bu süreçte hasta biraz beklemek zorunda kalıyor. Bu bekleme süresi, hiçbir zaman hastanın değerli zamanını alıp onu sıkıntıya sokacak bir süre değil. Bu süre de makul ve mantıklı süre.”

“Şimdilik yansıtmıyoruz” demişti

Tebliğden etkilenen bir başka kurum olan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan ise tıp merkezindeki ameliyatlarda şimdilik bir aksamanın olmadığını ancak sorunun yakın zamanda çözülmemesi durumunda ameliyatlarda doğan bir takım fark ücretlerinin hastalara fatura edilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etmişti.  Başhekim Aslan, SGK ve ameliyat malzemelerini getiren ithalatçı firmaların bir an önce anlaşamaması durumunda malzeme alım ihalesi yapamayacak hale gelebileceklerini belirmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız