SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizde Ayrı Gayrı Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Malatya Şubesi Başkanlığına Mesut Aslangiray seçildi.

Dernek binasında yapılan seçime, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Alper Talas, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dursun Cumali Sucu, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Eserdi'nin yanı sıra hakem ve gözlemciler katıldı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Malatya Şubesi eski Başkanı Mehmet İncebay Olağan Genel Kurul öncesi yaptığı konuşmada, 9 yıldır dernek başkanlığını yaptığını ve ellerinden geldiğince derneğe hizmet ettiklerini söyledi.

Olağan Genel Kurul'da divan başkanlığını Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dursun Cumali Sucu yaptı. Sucu yaptığı konuşmada, seçimlerin gelip geçici olduğunu belirterek, "kalıcı olan birlik ve beraberliktir. İnşallah seçimden sonrada seçilecek olan arkadaşlarımız hakemlik camiasına önemli hizmetler verecektir" dedi.

İki listenin yarıştığı seçim öncesi iki başkan adayı birer konuşma yaptı. Yazı-tura atışıyla konuşma sırası belirlenirken, ilk sözü Mustafa Yayan aldı. Yayan, kongrede aday olmalarında çeşitli sebeplerin olduğunu kaydederek, "Aday olmamızdaki birinci neden uyumdur. Derneğe aday olmamızın sebebi uyum içerisinde çalışmak isteğidir. Daha önceki yönetim ile her ne hikmetse uyum içinde çalışmamız mümkün olmadı. Derneğin kapıları kapatıldı, her türlü imkanımız kısıtlandı. İkincisi ise birliktelik. Dernekte birlikteliği sağlamak ve federasyon ile olan bağı güçlendirmek için aday olduk. Bunun yanında daha güçlü hizmetler vereceğiz. Dernek binası soğuk. Dernekte hiçbir hizmet verilmedi. Biz bu hizmetleri aksatmadan sunacağız. Biz 10 yıl önce kalorifer sistemi kurdurduk ama bir türlü çalıştığını görmedik. Seçim kararı alınmış ve bir mahalli gazete de yayınlanmış. Seçim kararı alınmış bizim haberimiz bile yoktu. Haberimiz sonradan oldu yoksa bizden habersiz seçim yapılacaktı. Listeleri aldık faal olmayan 12-13 isim var. Bu isimlerin derneğe bir faydası yok, hakemlik yapmıyorlar, gözlemcilik yapmıyorlar, sahanın tozunu yutmamışlar, küfür işitmişler bu insanlar faal insanların kaderini belirleyecekler. Faal olan hakem ve gözlemcilerin nakilleri yapılmayıp, üyelikleri reddedildi. Hakemlere aslı olmayan vaatler var" görüşünü ileri sürdü.

Mesut Aslangiray ise, 23 yıldır hakemlik camiası içinde acı, tatlı günler geçirdiklerini belirterek, "Bu yolda hiç eğilmedim. Doğru bildiğim yolda dimdik yürüdüm ve hep başardım. Yeryüzünde yaşayan bütün insanlara saygım sonsuzdur. Ama her nedense son günlerde nahoş olaylar olmaya başladı. Baskılar, tehditler, hakem ve gözlemcilikleri bitirme gibi alçakça tehditler alabildiğine yürüdü. Acaba bazıları karşılarındaki onurlu ve gururlu kişileri kendileri gibi zannedip, bu ucuz ve alçakça tehditlere inanacaklarını mı zannettiler? Ama ne kadar yanıldıklarını görecekler. Düne kadar medya da siz değerli arkadaşlarımıza şahsiyetsiz diyen insanın bugün sizlere hakem dostu olarak görünmesi bir komedi değil de nedir? Şu camiaya 23 yıldır hizmet ediyorum ve bir tek insanın burnunun kanaması beni üzer. Benim size vaadim yok. "Aynası iş'tir kişinin lafa bakılmaz" sizlere vaatte bulunmayacağım" dedi.

Zaman zaman gergin anlarında yaşandığı olağan genel kurulda, daha sonra seçimlere geçildi. Mustafa Yayan ve Aslangiray'ın yarıştığı seçimlerde 104 oy kullanıldı.
Yapılan sayım sonrası Yayan 34 oy alırken, Aslangiray 70 oy alarak, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Malatya Şubesi Başkanlığına seçildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mesut Aslangiray seçim sonrası yaptığı konuşmada, seçimlerde Malatya hakemliğinin kazandığını ifade ederek, "Arkadaşlarımın teveccühü ile başkan oldum. Ben hiçbir vaatte bulunmadım. Malatya hakemliğini bugünlere kadar getirdim, bundan sonra da en uç noktalara getireceğim. Bizde ayrı gayrı yok, el birliği ile Malatya hakemliğini daha da ileriye götürürüz bunun için çalışacağız. Hiçbir zaman için uyumsuzluktan yana değilim. Bugünden itibaren aynı çizgiyi koruyacağım" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız