SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizde Ayrım Olmaz..'

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan 1. Ceviz ve Kültür Festivali'nde Halk Oyunları yarışmasında birinci olan Yukarı Sazlıca Köyü Halk Oyunları ekibini kutlamak amacıyla yapılan ziyarette katılım yüksek olunca köy bayram yerine döndü.

Hekimhan ilçesinde 10-12 Ağustos tarihlerinde İlçe Kaymakamlığı önderliğinde ve belediyelerin desteğiyle düzenlenen Hekimhan 1. Ceviz ve Kültür Festivali Köyler arası Halk Oyunları yarışmasında birinci olan Yukarı Sazlıca Köyü Halkoyunları ekibini tebrik etmek ve köyün sorunlarını dinlemek üzere İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz, Almanya Hekimhanlılar Derneği Başkanı Ali Ercan, Festival Komitesi üyeleri, Yarışmada ikinci olan Kocaözü Beldesi Halk oyunları ekibi ve kalabalık bir davetli gurubu araçlarla Yukarı Saz köyüne gitti.

Köy içinde kadınlı-erkekli yüzlerce Yukarı Sazlı tarafından tek sıra olunarak karşılanan Kaymakam Ramazan Fani ve beraberindekiler için davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Yukarı Sazlıca Köyünde Cemevi ve Köy Konağı olarak da kullanılan binada ağırlanan konuklara özel olarak hazırlanmış yöresel etli pilav ikram edildi.

Kaymakam Ramazan Fani, "Hekimhan Festivaline köy halkı olarak gelip renk kattınız ve hakkınızla da birinci oldunuz. Bu başarınızı kutlamak ve sizlerin dertlerini dinlemek için buraya geldik. Sizleri öncelikle bu misafirperverliğinizden dolayı kutluyorum. Sizlerin sorunlarını hep birlikte çözmeye çalışacağız" dedi.

Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Yukarı Sazlıca köyünün asırlardır misafirperver olduğunu Halk oyunları yarışmasında da birinci olmasının kendisini gururlandığını belirterek teşekkür etti.

Kocaözü Beldesi Belediye Başkanı Gani Karaca, Halk oyunları yarışmasında birinci olan Yukarı Sazlıca köyünü kutlamak ve destek olmak için geldiklerini belirterek, "Festivaldeki yarışmada inanın hakkınızla birinci oldunuz. Biz ikinci olduk, ama hiç kırılmadık ve sizleri desteklemeye geldik. Bizleri onurlandırdınız. Biz hep birliğiz, Alevi-Sünni, Türk -Kürt bu ayrışmalar bizim bölgemizde olmaz" diye konuştu.

Yukarı Sazlıca köyünün genç Muhtarı Hüseyin Ekiz, "Sizlerin gelişiyle çok onurlandık. İnanın yol ve okul sorunumuzu bile unuttuk. Böyle bir tarihi ziyaret bizleri duygulandırmıştır" dedi.

Yukarı Sazlıca Köyü Halk oyunlarında oynayan 18 Yaşındaki Şenay Ekiz, yarışmaya katılan ekipte Dedesi 70 yaşındaki Hasan Ekiz ile birlikte oynadığını belirterek, "Dedemden babamdan gördüklerimle oynuyorum" dedi.

Folklor ekibin 70 yaşındaki oyuncusu Hasan Ekiz ise gençleri düşünceli bulduğunu belirterek, "Gençlere çalışın diyorum, oynayın gülün diyorum. Ama gençler düşünüyor. Böyle olmaz. Biz kendimizi bildik bileli oynarız. Ama şu yoksulluk bizi vuruyor. Tek derdimiz fakirlik ama yinede oynuyoruz, çocuklarımıza da oynamayı öğretiyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Ramazan Fani daha sonra, Almanya Hekimhanlılar Derneği tarafından onarılan Yukarı Sazlıca İlköğretim Okulunu gezerek, okulun eksikliklerini tamamlayacaklarını bildirdi. Yukarı Sazlıca Köy yolunun iyileştirilmesi içinde çalışacaklarını söyledi.

Ziyaret sonucunda köy meydanında davul zurna eşliğinde Yukarı Sazlıca Köyü Halk oyunları ekibi ile Kocaözü Beldesi Halk oyunları ekipleri köylülerinde katılımıyla bir folklor şöleni sundu.

Yukarı Sazlıca köylüleri misafirlerini yine toplu halde birlikte uğurladılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız