SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizde de Tehlike Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran tarafından tanışma ve görüş alış verişinde bulunma amacıyla kamu kurum ve kuruluş teşekkülleri dışında kalan örgütlerle bir araya gelme amaçlı toplantılarının ikincisi sendika, meslek odaları ve derneklerin katılımlarıyla yapıldı. Toplantıda tarıma gereken ilgi ve desteğin verilmediği, Ankara OSTİM’de patlamaya neden olan basınçlı kaplar ve kompresörlerin denetimsizliği, Danıştay kararına rağmen MOTAŞ’ın araç sayısını arttırdığı, SODES projelerinin kabulünde haksızlık, hizmete açılmayan viyadük ile av tüfeği sayısı ve av hayvanlarının vahşice katledilmesi konuları damgasını vurdu.

Polisevi toplantı salonunda gerçekleşen ve Vali Saran’ın yanı sıra, meslek odaları, sendika ve dernek temsilcilerinin katıldığı toplantıda Vali Saran,“Bir araya gelmek ve tanımadıklarımızla tanışmak, görüş alışverişinde bulunmak ve sorunlarımız karşılıklı olarak bu toplantıları başlattık.” diye konuştu.

Oda, sendika ve dernek yöneticilerinin kendilerini tanıtmasıyla başlayan toplantı temsilcilerin sorunlarını dile getirmesiyle devam etti.

Dile getirilen sorunlar ve yanıtları özetle şöyle:

ZABITALAR EĞİTİMSİZ
Pazarcılar odası temsilcisi “ Zabıta nedir, görevleri nedir konularında eğitim almayan şirket personelini zabıta olarak görevlendiriyorlar ve üniforma veriyorlar. Sık sık yaşanan çatışmaların gerçek nedeni budur. Ya hakkı olanı görevlendirsinler ya da eğitim verdikten sonra sahaya sürsünler. Ayrıca, Belediye, üç ayda bir çeşitli gelirler adı altında yüksek paralar alıyor. Bu durum yasal değil. Yasal olanı işgaliyedir ve de günlük alınması gerekir. Bu durumun da düzeltilmesi gerekir” diye sorunlarını dile getirdi.

Vali Saran, “En sorunlu meslek grubu pazarcılardır. Türkiye’nin hemen her yerinde sorunlar vardır. Sorunları ilgili birimlere aktarırken biz de gerekli araştırmayı yaparız.” dedi.

ÖZEL İDAREDEN TARIMA DESTEK NEREDEYSE YOK GİBİ
Damızlık hayvan üreticileri birliği temsilcisi “Özel İdare bütçesinden tarıma gereken mali destek yapılmıyor.. Bunu telafi etmezsek tarım açısından büyük sorunlar yaşarız.”derken, Vali Saran “Özel İdare bütçesi yetersiz ve kaynaklar genellikle yol ve su çalışmalarına ayrılıyor. Ama ek bütçe ile tarıma destek olunacak” yanıtını verdi.

SODES’TE KAYIRMACILIK MI VAR?
Yeşiltepeliler Dernek temsilcisi: “60 bin nüfusun yaşadığı bölgenin gelişmesi için SODES’e 3 proje hazırladık. Hiç biri kabul edilmezken, Çanakkale’ye, İstanbul’a geziler düzenleyen projeler kabul edildi. Bu da ister istemez akıllara kayırmacılık yapıldığını getiriyor” diyerek projelerinin niye kabul edilmediğini anlayamadığını belirtti.

Vali Saran’da “ SODES uygulaması ilimiz de 2010 yılında başladı ve proje aracılığıyla ilimize 7.5 milyon getirilmiş oldu. Projelerin belirlenmesinde ise kriterler vardır o kriterlere uyulmuştur” diye yanıt verdi.

SOKAK ARALARINDA Kİ PARKOMETRELER KALDIRILSIN:
Temsilcilerin ortak sorunu ise; mahalle ve sokaklarda uygulanan parkometre uygulamasının kaldırılması idi. Temsilciler, “Ev sahipleri, belediyeye otopark yapmaları için daire başı para ödüyorlar. Belediye, otopark yapacağı yerde evimizin önünde bizden ikinci kez para alıyor. Mahalle ve sokak aralarında parkometre uygulaması kaldırılmalı ” diye tepkilerini dile getirdiler.

TEHLİKE KAPIDA
Makine Mühendisleri Temsilcisi, “Ankara OSTİM’de basınçlı kaplar nedeniyle meydana gelen ve bir çok vatandaşımızın yaşamına mal olan sorun bizde de mevcut. Özellikle de 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olmak üzere, 2 OSB, ÖZSAN’da bulunan basınçlı kapların denetimleri yapılmıyor, aynı şekilde akaryakıt istasyonlarında bulunan kompresörlerin denetimleri periyodik aralıklarla yapılması gerekirken neredeyse hiç yapılmıyor. Bu ise önlem alınmadığı takdirde OSTİM’de yaşanan facianın bizim içinde söz konusu olacağı ortadadır” diye bu alandaki tehlikeye dikkat çekti. Vali Saran “Önemli bir konu. İncelettirelim ve gereğinin yapılmasını sağlayalım.”dedi.

MOTAŞ OTOBÜSLERİ..
Servisçileri ve Minibüsçüler temsilcisi ‘Belediye, gelir elde etme amacı ile “S” plakası tahsis sayısını 800’den 1000’e çıkarması, Danıştay’ın aykırı kararına rağmen MOTAŞ’ın otobüs sayısını artırması gibi Belediyenin uygulamaları meslektaşlarımızı mağdur etmektedir. Bu uygulamalar yasal düzeye çekilmeli”derken, Vali Saran “Trafik de sorunlar büyük. Fakat yasal mevzuatlar çerçevesinde kalarak kimseye ayrıcalıklar sağlamamak gerek. Çünkü serbest piyasa gereği rekabeti sağlamak gerekir” yorumunu yaptı.

DAHA FAZLA CAN KAYBI OLMASIN
TSO Temsilcisi, “Beylerderesi Viyadüke bağlanan yollar ve çevre düzeni çalışmaları nedeni ile kör bir nokta oluştu. Bu noktada ölümlü olayda yaşandı. TEDAŞ yol yapım çalışmaları nedeniyle elektrik veremeyeceğini söylüyor. Buradaki çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerekir.” diye viyadükün ve çevre düzenin bir an önce hizmete açılmasını istedi.

Tanışma ve görüş alışverişi toplantısı, karşılıklı sohbet bölümünden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız