SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bizde İse Belediye Kurtarıyor!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de ilk defa Bursa'da kaçak bina yaptığı için 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın cezasını Yargıtay onadı. 3 kat imar izni olan arsaya ruhsatsız 4 katlı bina yapmakla suçlanan sanık, görüldüğü yerde tutuklanıp hapis yatacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise bu kararın caydırıcı bir nitelik taşıyacağını söyledi.

9. Asliye Ceza Mahkemesi, "imar kirliliği" suçundan geçtiğimiz yıllarda yargılanan Ümit Aydemir hakkında şok bir karar verdi. Yeni Karaman Mahallesi'nde 3 kat imar izni olan arsaya ruhsat almadan 4 kat inşaat yapmakla suçlanan Aydemir, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kaçak yapı dolayısıyla 4 kez tutanak tutulduğu ve Osmangazi Belediyesi'nce de 6 bin 680 lira para cezası kesildiği öğrenilen Aydemir hakkındaki ceza tecil edilmedi. Temyize gönderilen dosya, Türkiye'ye emsal oldu. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sanık Aydemir hakkında verilen hapis cezasını onadı.

Yurt dışında olduğu öğrenilen sanık, görüldüğü yerde yakalanıp, "imar kirliliğine sebep olmak" suçundan hapis yatacak.

"BU KARAR, KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇECEKTİR"
Kararı değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için belediyeler tarafından geniş çaplı mücadeleler sürdürülüyor. 2005 yılında TCK'daki yeni düzenlemelerle kaçak bina yapanlara hapis yolu açılmıştı. Fakat uygulamada verilen cezalar ya paraya çevrilip erteleniyor ya da kişi denetimli serbestlik hükümlerinden yararlandırılıyordu. Bu emsal kararın caydırıcı bir nitelik taşıyarak bundan sonraki süreçte kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğini düşünüyoruz. Bundan sonra insanlarımız, yatacağı hapis cezasını da göz önünde bulunduracaklardır ve ruhsatlı bina yapmak için daha yoğun bir çaba sarf edeceklerdir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız