SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bizde mi Sokağa Dökülelim?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, bu yıl kayısı fiyatlarındaki düşüş üreticiyi düşündürüyor.

Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, kayısı fiyatlarının çok düşük olduğunu belirterek, "Kayısıdaki fiyat düşüklüğü üreticiyi kara kara düşündürüyor. Üreticimiz sesini yeterince duyuramıyor. Karadeniz'de fındık üreticisi sokaklara döküldü ve hükümet ciddi anlamda sorunlarla ilgileniyor. Biz de sokaklara dökülerek sesimizi duyurmaya mı çalışalım? Malatya'da kayısı üreticisi, sesini Malatya Milletvekilleri'ne yeterince duyuramadı. Bu konuda vekillerimizden ilgi bekliyoruz" dedi.

Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, bugün birinci kalite kuru kayısının 2.30-2.70 YTL arasında toptan satıldığını, bu fiyatın zaten kuru kayısının maliyeti olduğunu söyledi.

Kayısının tomurcuk ve çağla döneminde bu yıl don vurması nedeniyle 5 ilçede yüzde 50 civarında rekoltenin düştüğünü kaydeden Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, kayısı fiyatının düşük olmasını, bu yıl yeterince ihracat yapılmadığından kaynaklandığını söyledi.

Malatya Ziraat Odası Başkanı Budan, kayısının yurt içinde tüketiminin arttırılması için Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ordu ve okullarda kayısı tüketiminin arttırılmasını önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız