SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizde Yok Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de 7 ilde düzenlenen 'İksir' adlı operasyonda piyasa değeri 17 milyon YTL olduğu tahmin edilen çalıntı ve kullanım süreleri geçmiş ilaçların ele geçirilmesi konusunda Malatya'da bir açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, "İlimizdeki eczanelerde sahte ve miadı dolmuş ilaç yok ancak spot depolarla alışveriş yapan sağlık kuruluşları, bu konuda şüpheleri varsa bize başvursunlar" dedi. Köse, Sağlık Bakanlığı'nın seri numaralı ilaç çalışmasını desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Oda binasında düzenlediği basın toplantısında, sahte ve miadı dolmuş ilaç operasyonu sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi veren Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, Malatya'daki eczanelerde sahte ve miadı geçmiş ilaç dağıtımıyla ilgili bir bilgiye ulaşmadığını söyledi.

Eczanelerde böyle bir olayın olmadığını, halkın içinin rahat etmesi gerektiğini aktaran Köse, "Hastanelere ve diğer sağlık kuruluşlarına girmiş olabilir mi?" sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Bize ulaşan bir şey yok ancak spot depolardan ilaç alanlar şüpheleri olursa odamıza başvurabilirler".

Sahte ilacın çıplak gözle değil ancak tahlil sonucu anlaşılabileceğini kaydeden Köse, bu tür suistimallerin önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı'nın seri numaralı ilaç çalışmasını desteklediklerini ifade etti. Köse, günü geçmiş her ilacın zararı olur diye bir şey olmadığını ancak özellikle kanser ve şeker hastalarının, miadı dolmuş ilaçları kesinlikle kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

İlaçların buzdolabında saklanmasıyla ilgili yanlış bir alışkanlık ve davranışın olduğunun altını çizen Köse, "İlaçlar buzdolabında değil, oda sıcaklığında, güneş ışığından uzak yerlerde muhafaza edilmeli" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız