SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizdeki Irkçılık Temelli Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:37:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Türk Ocakları tarafından düzenlenen programda konuşan İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz, çözüm süreci ile ilgili olarak devletin bu konuda muhatap olarak bir örgütle masaya oturmasının örgüte kimlik, meşruiyet ve bölgede psikolojik üstünlük kazandırdığını söyledi. 

Malatya Türk Ocakları olarak her Cuma akşamı Şehit Mürsel Karataş Salonunda düzenlenen sohbet programına İnönü Üniversitesi’nden öğretim üyesi düzeyinde çok geniş bir katılım olduğu belirtildi. Program, yönetmenliğini Halil Sarı’nın yaptığı ‘Ülkücüler’ filminin izlenmesi ile başladı. Film gösteriminin ardından İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz yaptığı konuşmada Batı’daki milliyetçilik kavramının Türkiye’deki milliyetçilik anlayışını karşılamadığını belirterek “Bizdeki milliyetçilik anlayışı ırk temelli değil” dedi.

Sürdürülen çözüm süreci ile ilgili olarakta yanlışlıkların yapıldığını savunan korkmaz, devletin bu konuda muhatap olarak bir örgütle masaya oturmasının, adı geçen örgüte kimlik, meşruiyet ve bölgede psikolojik üstünlük kazandırdığını ileri sürdü.

Geçmişte yaşanan bir takım olumsuzluklar nedeniyle bu sorunun bugün bu kadar büyüdüğünü belirten korkmaz, bu durumun ise bölge halkına özellikle yapılan muamelelermiş gibi propaganda malzemesi yapıldığını söyledi.

Korkmaz, sohbetinde ayrıca 2009 yılında İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Rum asıllı bir küçük kızla yaşadığı diyalogu da anlatarak “Nasıl böyle güzel okuduğunu sorduğumda kızın verdiği yanıtın milliyetçilik anlayışını yansıttığını belirterek, "Milletimin marşını elbette en güzel okumalıyım’ demişti” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız